= Άγαπη Ρε+ @ Τεχνόπολη, Γκάζι, 28-7-2015
Συναυλίες

loogoo

Άγαπη Ρε+ @ Τεχνόπολη, Γκάζι, 28-7-2015

 
   «Έσκασε» ο χώρος της Τεχνόπολης στο Γκάζι και όχι από την ζέστη, αλλά από τον κόσμο! «Έσκασε» όμως και η σκηνή, που φιλοξένησε πάμπολλους καλλιτέχνες ταγμένους στην αγάπη! Οι «Αγάπη Ρε+» απαρτίζονταν από τους Φοίβο Δεληβοριά, Νατάσα Μποφίλιου, Κωστή Μαραβέγια, Μανώλη Φάμελλο, Μαρίεττα Φαφούτη, Στάθη Δρογώση, Γιώργο Καραδήμο, Σπύρο Γραμμένο, Θέμη Καραμουρατίδη και Radiosol. Ο καθένας τους ξεχωριστά μας έδωσε μια μικρή εικόνα για το πως βλέπει την αγάπη με τα τραγούδια του.
 
agapire15
   Οι «Αγάπη Ρε+» είχαν ξαναμαζευτεί και πέρσι. Και για ακόμα μία φορά ένωσαν τις μουσικές τους δυνάμεις και τραγούδησαν όλοι μαζί για έναν κοινό σκοπό, να μαζευτούν όσο το δυνατόν περισσότερα τρόφιμα, φάρμακα, είδη υγιεινής και καθαρισμού. Ο καθένας, ανάλογα τις δυνατότητές του, έφερνε σακούλες αντί για εισιτήριο. Σκοπός της βραδιάς ήταν να βοηθήσουμε όλοι στο έργο του ΚΥΑΔΑ (Κέντρου Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων) για τα άτομα που έχουν πραγματική ανάγκη στις κρίσιμες μέρες μας.

   Η «τελετή έναρξης» βρήκε όλη την παρέα μαζί να ρωτάει τραγουδώντας το κοινό «Πού πας χωρίς αγάπη...» και έπειτα παραχωρούσε ο ένας στον άλλον τη σκυτάλη… Σαν σωστοί δρομείς, με δίκαιο και μοιρασμένο χρόνο…
 
agapire1501
   Τραγούδια που χαραχτήκαν βαθιά στη καρδιά μας εκείνο το βράδυ, είτε από τη γλυκιά ανάμνηση ενός γραμμένου τετραδίου μαθηματικών στο πίσω μέρος του, με στίχους, είτε από μια συναυλία που έπρεπε να φύγουμε πριν το τέλος, αλλιώς θα είχαμε «ντράβαλα» σπίτι, ήταν εκείνα του Δεληβοριά, του Φάμελλου και του Δρογώση… Ύστερα ανέβηκε η Μποφίλιου και όλοι με μια φωνή τραγουδήσαμε το «Εν λευκώ» και το «Κοίτα εγώ». Ευχάριστο διάλλειμα ήταν η αφιέρωση του Δεληβοριά στο κορίτσι που έχασε τα κλειδιά του, το «Εκείνη»… Τυχερό κορίτσι κι ας έχασε τα κλειδιά του… Ο Μαραβέγιας και η Φαφούτη από την άλλη, σαν αεράκι καλοκαιρινό, ανέβηκαν  και νιώσαμε για λίγο πως ήμασταν σε νησί με το «Κookoobadi» από τη μία και  το «Άσε με να μπω» από την άλλη.

   Το σημαντικό μήνυμα της βραδιάς ήταν αυτό του Δρογώση στο κοινό, που το προέτρεπε να συνεχίσει την ανθρωπιστική του βοήθεια και στους πρόσφυγες που μένουν σε σκηνές στο Πεδίο του Άρεως.
 
agapire1502
   Μέσα σε μια μεγάλη βραδιά δεν θα έλειπαν φυσικά και τα απρόοπτα… Όταν έσπασε η χορδή από την κιθάρα, καθώς όλοι προετοιμάζονταν για τα τραγούδια του αποχαιρετισμού. Βέβαια ο χρόνος καλύφθηκε με αστειάκια από τους αμήχανους καλλιτέχνες και το Δεληβοριά να προτρέπει τον κόσμο να ανεβάσει και να κοινοποιήσει το συγκεκριμένο πεντάλεπτο βίντεο…

   Η βραδιά έκλεισε λίγο πριν να αλλάξει η μέρα με το αξέχαστο «Μ’ αεροπλάνα και βαπόρια»… Δεν έχω λόγια…

   Μπράβο σας παιδιά, μία βραδιά με παλιά και σύγχρονα κομμάτια, ξένα και ελληνικά και όλα αυτά μαζί με ένα στόχο, την αγάπη… την αγάπη ρε!

Έφη Αργυρού
 
agapire1503
 
Joomla Social by OrdaSoft!