Συναυλίες

Adam Beyer, Alan Fitzpatrick, Saytek(Live)@Fabric London

 
P1120633
Fabric London@29/12/2012
 
   Κάθε ταξίδι αποτελεί και μια καινούρια περιπέτεια! Ωραία τα μουσεία και τα σημεία «τουριστικής προσέλκυσης», αλλά η άποψή μου είναι ότι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα σε ένα ταξίδι προς μία καινούρια χώρα είναι η άμεση κατανόηση της κουλτούρας της και ο τρόπος ζωής του λαού της.

   Το ξέρω, το ξέρω, όλος αυτός ο πρόλογος είναι λίγο βαρύς για ένα άρθρο που αναφέρεται σε πάρτι, αλλά αυτό που θέλω να πετύχω είναι να επισημάνω το πόσο σημαντική είναι η μουσική πεδία κάθε λαού (και κατ' επέκταση η νυχτερινή ζωή του), προκειμένου να κατανοήσουμε την κουλτούρα του. Όπως όταν ένας ξένος έρχεται στην Ελλάδα και τον πάνε στα μπουζούκια, έτσι και ένας Έλληνας όταν πάει στο εξωτερικό, πόσο μάλλον στο Λονδίνο, πρέπει να επισκεφτεί ένα από τα τεράστια club που υπάρχουν εκεί.

P1120636   Πιστέψτε με, δεν ήθελα και πολύ για να κάτσω να το σκεφτώ. Η επιλογή θα ήταν μία, “Fabric”! Ένα από τα πιο παλιά και μεγάλα club στο Λονδίνο, από όπου έχουν περάσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ηλεκτρονικής μουσικής. Κοιτάζοντας λοιπόν στο internet για εισιτήρια, μια και το ενδεχόμενο να πάμε κατευθείαν στο ταμείο, θα μας έκανε να περιμένουμε ατελείωτες ώρες στην ουρά, αποφασίσαμε με την παρέα να επιλέξουμε ένα event όχι τόσο μεγάλο, πληρώνοντας 17 λίρες συνολικά (γύρω στα 20 ευρώ δηλαδή), παρ όλους τους ενδοιασμούς που είχαμε.

   29 Δεκεμβρίου λοιπόν το event και πιο συγκεκριμένα το δεύτερο stage ήταν κλειστό, στο τρίτο stage έπαιζαν ονόματα της εταιρίας Cubism, την οποία άκουγα πρώτη φορά και το μόνο που με κρατούσε σίγουρο ότι θα ακούσουμε μουσικάρες ήταν ότι στο πρώτο stage έπαιζε ο Αdam Beyer (τον οποίο είχα ακούσει και στην Αθήνα λίγες μέρες νωρίτερα) με τον Alan Fitzpatrick.

P1120641   Φτάνουμε λοιπόν στο μαγαζί με ταξί γύρω στη μία και αφού πλησιάζουμε στην είσοδο, ο έλεγχος ξεκινάει. Διαβατήρια και ταυτότητες στα χέρια και αμέσως μετά σωματικός έλεγχο από δύο φουσκωτούς. Αφού περνάω το πρώτο “σοκ”, αρχίζουμε να ανεβαίνουμε τα σκαλοπάτια για να μπούμε στο μαγαζί. Μετά από αρκετά σκαλοπάτια και γύρες σε διαδρόμους, βρήκαμε τη γκαρνταρόμπα και αφήσαμε τα μπουφάν μας, γιατί δεν συνιστάται να κουβαλάς τίποτα παραπανίσιο πάνω σου μέσα στο club. Όταν επιτέλους καταφέραμε να μπούμε μέσα, το μόνο που άκουγα ήταν ένα ελαφρύ μπάσο στο βάθος. Δοκιμάζοντας να κινηθώ προς μία κατεύθυνση βρέθηκα στο δεύτερο stage που ήταν κλειστό, έπαιζε όμως ένα set προ ηχογραφημένο από το μαγαζί. Εκεί ήρθε και το δεύτερο “σοκ”, και παρόλο που με είχαν προειδοποιήσει δεν ήθελα να το πιστέψω. Παρήγγειλα ποτό από το bar και ο άνθρωπος μου έβαλε ένα σφηνάκι αλκοόλ. Πείτε με καυστικό, όμως δεν με παραξενεύει για πιο λόγο σε τέτοια μέρη τα ναρκωτικά είναι αρκετά διάσημα.

   Αφού λοιπόν πήρα το ποτό-σφηνάκι μου και, νιώθοντας ανακουφισμένος πλέον για την επιλογή να πιω λίγο και στο σπίτι, προχώρησα στο main stage, όπου έπαιζε εκείνη την ώρα ο Fitzpatrick. Τότε ήταν που είτε με ποτό είτε χωρίς ποτό νιώθεις τι θα πει πραγματική techno μουσική σε ένα πραγματικό club. Αφού έκατσα και παρατήρησα το πόσο ο κόσμος ένιωθε την μουσική στο μεγάλο dancefloor του stage και αφού αφουγκράστηκα το όλο vibe που μου έβγαζε ο συνδυασμός μουσικής, κόσμου και ειδικών εφέ από λέιζερ, συνειδητοποίησα ότι το στόμα μου ήταν ανοιχτό. Αμέσως όμως άρχισα να μπαίνω στο κλίμα.
P1120660   Μετά από μία ώρα περίπου χορό, η περιέργεια για να δω και το τρίτο stage με έκανε να κινηθώ με την παρέα στον πάνω όροφο, όπου έπαιζε εκείνη την ώρα ο Saytek. Η πρώτη επαφή με την μουσική του ήταν μια έκπληξη. Ο τύπος έπαιζε live πάνω σε αμέτρητα μηχανήματα και τα έσπαγε. Αφού συνέλεξα λίγες πληροφορίες εκείνη την ώρα, έμαθα το εξής ενδιαφέρον. Είναι στη σκηνή εδώ και μόνο δύο χρόνια και κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη μεγάλων club όπως το “Fabric”, όπου τον καλούν πολύ συχνά μαζί με όλο το team που έχει σχηματίσει ως Cubism. Οι πανέμορφοι συνδυασμοί της house και της techno με έκαναν να κάτσω στο τρίτο stage μέχρι το τέλος του set του, γύρω στις 5:30 το πρωί.

   Η συνέχεια στο main stage φυσικά μέχρι το ξημέρωμα, με Adam Beyer back2back με Fitzpatrick. 

   Πραγματικά η βραδιά αυτή ήταν απίστευτη και επιτέλους, μετά από τόσο καιρό περιπλάνησης σε stage στην Αθήνα, κατάλαβα πως είναι ένα πραγματικό club, πως ο κόσμος εκτιμά την μουσική που ακούει και πως άτομα που αξίζουν στο χώρο της μουσικής βρίσκουν τον δρόμο τους.

Κείμενο και φωτογραφίες: Γιώργος Γκουγκούδης
 


Frabric in a nutshell

Stage 1
Adam Beyer
Alan Fitzpatrick

Stage2
CLOSED

Stage 3
CUBISM...
Saytek (Live)
Mark Gwinnett
Mike Healy
Deanoloco
adambeyerafisa
Joomla Social by OrdaSoft!