= Active Member 10-11-2012 Live @ Μύλος Club, Θεσσαλονίκη
Συναυλίες

loogoo

Active Member 10-11-2012 Live @ Μύλος Club, Θεσσαλονίκη

AMactive member mulos 05

Active Member
στο Club του Μύλου

   AMactive member mulos 09Στο Club του Μύλου, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου οι Active Member μας προσκάλεσαν στο πάρτυ τους, για τα είκοσι χρόνια παρουσίας τους στην ελληνική hip-hop σκηνή. Μία πρόσκληση που δύσκολα θα αρνιόταν κάποιος που του αρέσει το συγκεκριμένο είδος μουσικής, και δη από ένα συγκρότημα που βοήθησε στη δημιουργία του είδους που υπηρετεί. Έναν από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της στρατευμένης τέχνης, με τραγούδια με πολιτικό και ποιητικό στίχο.

   Η ώρα προσέλευσης ήταν στις 21:30, αλλά από τις 21:00 ο κόσμος ήταν ήδη συγκεντρωμένος έξω από την αίθουσα. Όταν άνοιξαν τελικά οι πόρτες, έγινε ένας μικρός πανικός. Όλοι προσπαθούσαν να πάρουν θέση στην αίθουσα της συναυλίας. Παρόλο που είχαν αφαιρεθεί σχεδόν όλα τα τραπέζια από την αίθουσα, ο κόσμος που είχε έρθει για να παρακολουθήσει τους Active Member, ήταν τόσο πολύς, που μία διαδρομή προς το μπαρ ή την τουαλέτα φάνταζε δύσκολος στόχος. Αναρτημένα πανό από τους συλλόγους θαυμαστών του συγκροτήματος από τη Θεσσαλονίκη, το “Πυραντάμωμα” και της Αλεξανδρούπολης, “Χαμοκέλα” έδειχναν την αγάπη του κοινού προς το συγκρότημα. Χαρακτηριστικό ήταν ένα από τα πανό, με τη φράση “τώρα ανταμώνουμε παντού τη φωτιά, γιατί γινήκαμε μεγάλη αγκαλιά“. Τα συνθήματα και οι ιαχές άρχισαν από νωρίς, δείχνοντας την ανυπομονησία όλων για την επικείμενη συναυλία. Η ιαχή “Low Bap” ακουγόταν από νωρίς, και συνέχισε καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
AMactive member mulos 01   AMactive member mulos 12Το άνοιγμα της συναυλίας έκαναν οι Ονειρευτής (Τσανάκας Χρήστος) και Sundy (Πανταζής Κώστας), λίγο μετά τις 22:00, οι οποίοι ανέλαβαν να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα για το πρόγραμμα που θα ακολουθούσε. Μας παρουσίασαν τρία κομμάτια από τη δισκογραφία τους, τα “Αλήθεια”, “Στάσου Δίπλα Μου” και “Κορώνα- Γράμματα”, καταφέρνοντας να μας ανεβάσουν τη διάθεση, προετοιμάζοντας το για το μετέπειτα πρόγραμμα. Αν και δεν ήταν δύσκολη δουλειά, γιατί ο κόσμος ανυπομονούσε να αρχίσει η συναυλία και να παρακολουθήσει τους Active Member επί το έργον.

   Έφτασε λοιπόν η ώρα που ανέβηκε ο Μιχάλης Μυτακίδης, κατά κόσμον B. D. Foxmoor, ιδρυτικό μέλος των Active Member, και πήρε τη θέση του πίσω από το μικρόφωνο και τις κονσόλες. Δυστυχώς, το έτερο μέλος του συγκροτήματος, Sadahzinia (Γιολάντα Τσιαμπόκαλου), λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων και πρόσφατης γέννας δεν μπόρεσε να παραβρεθεί. Το κενό που άφησε πίσω της, προσπάθησαν να το καλύψουν ο Brag από τα “Χνάρια”, ο Flaco και ο Αλεξανδρουπολίτης DJ Moya, με ωραίο αποτέλεσμα. Αλλά δυσαναπλήρωτο το κενό. Η συναυλία της αφιερώθηκε, κάνοντας την να λάμπει δια της απουσίας της. Ένα τηλεφώνημα για να της τραγουδήσει και να συμμετάσχει στο “Χρέωσε Τα Στη Φωτιά”, την έφερε για λίγο στην παρέα μας.

   AMactive member mulos 19Τα κομμάτια που αποτελούσαν το πρόγραμμα για την επετειακή αυτή εμφάνιση ήταν από όλη τη δισκογραφία του συγκροτήματος. Από τον πρώτο δίσκο “Μεγάλο Κόλπο”, μέχρι και ακυκλοφόρητα, από τον δίσκο που είναι στα σκαριά, και τα οποία, όπως μας ενημέρωσε ο B. D. Foxmoor, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν, μαζί μα πολλά άλλα, δωρεάν από την ιστοσελίδα www.lowbap.com. Ακούσαμε το “Άκου Μάνα”, ίσως το πρώτο τραγούδι του συγκροτήματος που έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό, και την “Καμπάνα”, από ένα ποίημα του Βάρναλη. Τα “Για Τα Αδέρφια Που Χαθήκανε Νωρίς”, “Ο Αδιάφορος”, “Φύλακας Άγγελος”, “Πίσω Δε Γυρνάω”, “Χρέωσε Τα Στη Φωτιά”, “Φυσάει Κόντρα”, “Νύχτωσε Απόψε Νωρίς”, “Η Μελωδία Της Παρακμής”, “Τώρα Είσαι Ελεύθερος Και Εσύ” είναι λίγα από τα πολλά και αγαπημένα κομμάτια από όλη την, εικοσάχρονη πια, πορεία του συγκροτήματος, που θυμηθήκαμε και τραγουδήσαμε μαζί τους. Έστω και με ένα τραγούδι, από τους δεκαέξι που έχουν βγάλει σαν Active Member, όλοι οι δίσκοι έδωσαν το παρόν στη μεγάλη αυτή βραδιά.

   Γύρω στις 02:00, έφτασε δυστυχώς η ώρα να κλείσει το πρόγραμμα. Η τελευταία, λοιπόν, συναυλία των Active Member στον Μύλο, όπως ξεκαθάρισε ο Μιχάλης Μυτακίδης από σκηνής, έλαβε τέλος. Επειδή αλλάζει η κατάσταση με τον χώρο, και δεν θα εμπλέκονται πλέον άτομα που του αρέσει να συνεργάζεται, την επόμενη φορά θα τα πούμε σε άλλο χώρο. Σαν τελευταίο κομμάτι της ξεχωριστής αυτής βραδιάς επιλέχθηκε το Σκιάχτρο, ένα αρκετά παλιό, πλέον, τραγούδι. Ένα ωραίο κλείσιμο μίας πολύ ρυθμικής και γεμάτης ποίησης βραδιάς.
 
Δημήτρης Σταυρόπουλος    
Φωτογραφίες : Χριστίνα Κεχαγιά
 
AMactive member mulos 21
Joomla Social by OrdaSoft!

Συναυλίες