= Πάνος Μουζουράκης & Βαγγέλης Ασημάκης
Συναυλίες

loogoo

Πάνος Μουζουράκης & Βαγγέλης Ασημάκης

MouzourakhsAshmakhs Love Casual Living 01

“Αυστηρώς Ακατάληπτο”
19-02-2012 @ Love Casual Living, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

MouzourakhsAshmakhs Love Casual Living 04    Συνεργασία επί σκηνής δύο νέων σχετικά καλλιτεχνών, πολλά υποσχόμενων αλλά και με μία, ήδη, αξιοσημείωτη πορεία στην Ελληνική μουσική σκηνή. Και οι δύο είναι στα μουσικά δρώμενα με συναυλίες και ζωντανές εμφανίσεις πάνω από 15 χρόνια. Ο λόγος για τον, μεγαλωμένο μετά τα οκτώ χρόνια στη Θεσσαλονίκη, Πάνο Μουζουράκη και τον Αθηναίο Βαγγέλη Ασημάκη. Ο πρώτος με δύο προσωπικούς δίσκους και ο δεύτερος να προωθεί το δεύτερο προσωπικό του δίσκο. Η ένωση των δύο αυτών καλλιτεχνών πάνω στη σκηνή λοιπόν είναι πολλά υποσχόμενη. Πήγαμε λοιπόν στο Love Casual Living για να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι το αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής.

MouzourakhsAshmakhs Love Casual Living 08    Λίγο μετά τις 22:00 λοιπόν αρχίζει η παράσταση “Αυστηρώς ακατάληπτο”. Το κοινό της παράστασης που είχε γεμίσει το χώρο του Love Casual Living, είχε ένα μεγάλο εύρος ηλικίας, κάτι που δε βλέπουμε συχνά σε καινούριους καλλιτέχνες.  Το πρόγραμμα άρχισε με σατιρική διάθεση και τον Πάνο Μουζουράκη να αναφέρεται σε κάποια ευτράπελα από τη συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα στο Μακεδονία TV και σε άλλα ευτράπελα σχετικά με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Φάνηκε από την αρχή ότι θα είχαμε πολλά λόγια μεταξύ των τραγουδιών. Το πρώτο μέρος του προγράμματος, λοιπόν, ακολούθησε αυτό το μοτίβο, με ιστορίες ή σχολιασμούς διαφόρων καταστάσεων, σαν εισαγωγή για το τραγούδι που ακολουθούσε. Το κλίμα επί σκηνής ήταν παρεϊστικο, όπως θα ταίριαζε σε δύο καλλιτέχνες οι οποίοι έχουν πολλές κοινές εμφανίσεις από το 2002 που άρχισαν να συνεργάζονται στο “Σταυρό του Νότου” στο Νέο Κόσμο, στην Αθήνα. Οπότε, οι ιστορίες και οι σχολιασμοί επί παντός επιστητού, όπως χαρακτηριστικά ο σχολιασμός για τα άτομα που θέλουν συνεχώς να προβάλλονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σαν εισαγωγή για το “Πινέλο” του Φοίβου Δεληβοριά, για τα παντός είδους στέκια, όπως και η ερμηνεία της έννοιας, πριν το “Μπαρ 55” του Μουζουράκη, και η διαφορά ποιοτικού και εμπορικού, σαν εισαγωγή για μία σειρά πιο “ποιοτικών” τραγουδιών που ερμήνευαν εναλλάξ ο καθένας μόνος του αλλά και μαζί κάποια, είναι αναμενόμενη, και το αποτέλεσμα ευχάριστο. Τα τραγούδια που ακούσαμε σε αυτό το μέρος ήταν τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία του καθενός αλλά και άλλων συναδέλφων τους, όπως ο Χρήστος Θηβαίος, η Νατάσα Μποφίλιου, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Ζακ Στεφάνου, ο Λεωνίδας Μπαλάφας, και άλλοι.

MouzourakhsAshmakhs Love Casual Living 14    Πολύ αξιόλογο μουσικό κομμάτι του πρώτου μέρους ήταν ένας συνδυασμός του “Σ´έχω βρει και σε χάνω” της Ν. Μποφίλιου, με το “Μια βουτιά” του Μουζουράκη. Το πρώτο το τραγουδούσε ο Ασημάκης, το δεύτερο ο Μουζουράκης. Τα δύο αυτά τραγούδια είχαν γίνει ένα, εναλλάσσοντας από το ένα στο άλλο πολύ ομαλά, σαν να ήταν ένα πολύ ωραίο τραγούδι. Ειδικά στο τελευταίο ρεφρέν, που τραγουδούσαν συγχρόνως ο καθένας το δικό του, φάνηκε το πόσο καλοδουλεμένο μουσικά ήταν το πρόγραμμα που παρακολουθούσαμε. Η ίδια τακτική ακολουθήθηκε και με τα “Αφορμές” του Μουζουράκη και το “Mad about you” των Hooverphonic, εξίσου πετυχημένη. Αξιοσημείωτο είναι και ένα αφιέρωμα που έγινε, αφού τραγούδησαν το “Χρόνια πολλά” για τη Σοφία, μία από το κοινό που επέλεξε να γιορτάσει εκεί τα γενέθλιά της, στο “σοφιστικέ” μέρος του πρώτου μέρους του προγράμματος στον...Πάνο Μουζουράκη (!!!), όπου ήταν και η μόνη φορά που ο Πάνος Μουζουράκης σταμάτησε την εισαγωγή τραγουδιού για να “συνετίσει” κάποιον από το κοινό που μίλαγε...Με το αφιέρωμα και κάποια ακόμα τραγούδια νέων καλλιτεχνών, κλείνει το πρώτο μέρος του προγράμματος.

MouzourakhsAshmakhs Love Casual Living 21    Το δεύτερο μέρος αρχίζει με ένα αφιέρωμα για την Ελλάδα, με τραγούδια όπως το “Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ” του Νίκου Παπάζογλου, το “Για την Ελλάδα” του Σωκράτη Μάλαμα, το “Τα καράβια μου καίω” του Νίκου Πορτοκάλογλου και το “Welcome to Greece” του Κωστή Μαραβέγια, μία πολύ καλή επιλογή, για το συγκεκριμένο αφιέρωμα, τραγουδιών. Η συνέχεια γίνεται με ελληνικές μπαλάντες και ξένα τραγούδια. Το κομμάτι αυτό του προγράμματος θυμίζει πιο πολύ συναυλία, με  λιγότερα λόγια και απανωτά τραγούδια και συνεχίζει μέχρι τις 03:00 περίπου, όπου και κλείνει το πρόγραμμα. Το κλείσιμο ήταν πολύ απότομο, με τον Μουζουράκη να φεύγει κάποια στιγμή από τη σκηνή, αφήνοντας μόνο του τον Ασημάκη, ο οποίος ερμηνεύει δικά του, και όχι μόνο, κομμάτια. Σιγά σιγά η μουσικοί που τους συνόδευαν, που ήταν οι Κώστας Μαδεμλής στην κιθάρα, ο Μιχάλης Καπηλίδης στα τύμπανα, ο Δημήτρης Φροσίνης στο μπάσο και ο Γιάννης Οικονομίδης στην τρομπέτα εγκατέλειπαν τη σκηνή. Έχοντας μείνει μόνος με τον Αστέρη Παπασταματάκη που έπαιζε πλήκτρα, ανακοινώνει ότι θα παίξουν δύο ακόμα και θα τελειώσει το πρόγραμμα. Μετά το τέλος των κομματιών, με ένα “καληνύχτα” αδειάζει η σκηνή και αρχίζει να παίζει μουσική από τα ηχεία. Το κοινό πάγωσε και περίμενε την επάνοδο των καλλιτεχνών στη σκηνή, μιας και ο Μουζουράκης δεν καληνύχτισε, κάτι που ποτέ δεν έγινε....

MouzourakhsAshmakhs Love Casual Living 23    Γενικά, μπορώ να πω ότι, ήταν ένα πολύ αξιόλογο πρόγραμμα, με μεγάλη ποικιλία μουσικών κομματιών και, ειδικά στο πρώτο μέρος, έναν συνδυασμό μουσικής με διαλείμματα, κατά βάση, σατιρικού λόγου. Αρνητική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι, στο διάλειμμα άρχισαν να φεύγουν οι πρώτοι από το κοινό, και μέχρι το τέλος της παράστασης είχαν μείνει τα δύο τρίτα του κόσμου. Αυτό όμως μπορούμε να το αποδώσουμε στο ότι ήταν Κυριακή και το διάλειμμα έγινε μετά τη 1:00 ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε μετά τις 03:00, σχετικά αργά για ξημερώματα εργάσιμης μέρας, και δη Δευτέρας. Είδαμε λοιπόν ένα πολύ ωραίο, σχεδόν τετράωρο, μουσικό πρόγραμμα, με πολύ μικρές κοιλιές, το οποίο προτείνεται σαν καλή μουσική επιλογή. Ο τίτλος του προγράμματος προσπάθησε να αιτιολογηθεί από τους δύο καλλιτέχνες από το γεγονός ότι δεν έπαιζαν πολλά ξένα και από κάποια άλλα σχόλια που έγιναν, αλλά τελικά δεν έγινε καταληπτό γιατί επιλέχθηκε, κάτι φυσικά αναμενόμενο!!!

Σταυρόπουλος Δημήτρης
Φωτογραφίες : Χριστίνα ΚεχαγιάMouzourakhsAshmakhs Love Casual Living 22
Joomla Social by OrdaSoft!