Συναυλίες

Λάκης Παπαδόπουλος & Γιάννης Γιοκαρίνης

 
20-01-2012 Live @ Μύλος, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

PapadopoulosGiokarinhs Mulos 07
   Η αρχή για μια δυναμική και επιτυχημένη συνεργασία ανάμεσα σε δύο αμετανόητους ‘’έφηβους’’ ροκάδες έγινε πέρσι, έπειτα από πολλά χρόνια φιλίας και αμοιβαίας συμπάθειας. Ο λόγος για τους Λάκη Παπαδόπουλο και Γιάννη Γιοκαρίνη, οι οποίοι συναντήθηκαν και φέτος με το κοινό της Θεσσαλονίκης, στις 20 Ιανουαρίου του 2012 πιο συγκεκριμένα, για μία και μόνο εμφάνιση στο club του Μύλου.

   Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τους μουσικούς των δύο τραγουδιστών, λίγο μετά τις 22.30 και αφού ο χώρος είχε γεμίσει. Ξένα blues & southern rock κομμάτια όπως "Cocaine" και "Sweet Home Alabama" προετοίμασαν τον κόσμο γι’ αυτό που θα ακολουθούσε. Κεφάτοι, άνετοι και με διάθεση να  κάνουν παιχνίδι με το κοινό εμφανίστηκαν στη σκηνή ο «Γοριλάκης» Λάκης Παπαδόπουλος και ο «Νοσταλγός του rock ’n’ roll» Γιάννης Γιοκαρίνης. Με το ιδιαίτερο στυλ τους και το χαρακτηριστικό ηχόχρωμα της φωνής τους ταξίδεψαν το νεανικό – κυρίως - κοινό πολλά χρόνια πίσω στο παρελθόν, με τραγούδια γνωστά και κυρίως αγαπημένα. Στη μουσική τους συμπλήρωναν με χιούμορ κάποια σχόλια τόσο για την οικονομική κρίση όσο και για το κοινό που τους παρακολουθούσε, προκειμένου να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα χαλαρότητας και αίσθηση παρέας. Προς αυτή την κατεύθυνση βέβαια, βοηθάει και ο χώρος της συνάντησης γιατί  είναι μικρός και ζεστός.

   Ο Λάκης Παπαδόπουλος, γνωστός και ως «ο Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ», παρατσούκλι το οποίο ήθελε να ακούσει από τον κόσμο, ξεκίνησε δυναμικά με τη «Γυριστρούλα» και «Τα μπλε παπούτσια» και συνέχισε με τη «Μενεξεδιά» και την «Τσίχλα δίχως ζάχαρη», ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει τραγούδια από παλιότερες συνεργασίες του με καλλιτέχνες από διαφορετικούς χώρους, όπως το «Για να σ’ εκδικηθώ» ,«Τα ήσυχα βράδια» και «Το παλιό μου παλτό», για τα οποία ήταν φανερό ότι είναι περήφανος.

PapadopoulosGiokarinhs Mulos 16   Κοντά του, χαμογελαστός και ευδιάθετος ο Γιάννης Γιοκαρίνης, μία από τις πιο κλασικές φυσιογνωμίες της ελληνικής ροκ μουσικής σκηνής,  ξεσήκωσε το κοινό με επιτυχίες που κουβαλούν τη σφραγίδα του και συνδέονται με το όνομα του, όπως το «Τσικαμπούμ» , την «Ευλαμπία», το «Νοσταλγός του rock n’ roll» και το «Δεν είμαστε καλά». Ρίχνοντας για λίγο τους τόνους, αφιέρωσαν ένα μέρος του προγράμματος τους σε τρεις φίλους και συνεργάτες τους που έχουν ‘’φύγει’’, τραγουδώντας για τον «Μπάμπη το φλου», «Το ‘69», «Το παπάκι» και το «Εσύ εκεί» για τους Παύλο Σιδηρόπουλο, Νικόλα Άσιμο και Μάνο Ξυδούς αντίστοιχα. Ωστόσο, οι ρυθμοί δεν άργησαν να ανέβουν και πάλι, καθώς ο Λάκης Παπαδόπουλος παρότρυνε συνεχώς το κοινό να αυξάνει την ένταση της φωνής και του χειροκροτήματος του.

   Με συνεργάτες επί σκηνής, τους: Γιάννη Στεργίου στην ηλεκτρική κιθάρα, Τάσο Ιωαννίδη στο  μπάσο και  Αλέξη Αλεξίου στα τύμπανα και με πολύ δόση ενέργειας και αυθορμητισμού, απέδειξαν ότι αγαπούν τη μουσική και απολαμβάνουν την παρουσία τους στη σκηνή.

   Κατά τη 01.30 που η παράσταση έφτασε στο τέλος της, αφού ευχαρίστησαν τον κόσμο που εργάστηκε για την εμφάνιση αυτή αλλά και τους ανθρώπους που τους τίμησαν με την παρουσία τους, «σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς», έδωσαν υπόσχεση για νέο ραντεβού με το κοινό της Θεσσαλονίκης σύντομα.

Σοφία Μαρτιγοπούλου
Φωτογραφίες : Χριστίνα Κεχαγιά


PapadopoulosGiokarinhs Mulos 10
Joomla Social by OrdaSoft!