= ''Οι τρεις θεματοφυλακες'' live @ Ζωντανή Μαύρη Τρύπα, 08-10-2014
Συναυλίες

loogoo

''Οι τρεις θεματοφυλακες'' live @ Ζωντανή Μαύρη Τρύπα, 08-10-2014

38emat2 
 
   Η αλήθεια είναι ότι ο B.D. Foxmoor, είναι μια ισχυρή και αμφιλεγόμενη προσωπικότητα που έχει δημιουργήσει φανατικούς οπαδούς και φανατικούς πολέμιους. Είναι δύσκολο για τον περισσότερο κόσμο να είναι αντικειμενικός, μιας και είτε θα τον κράζει ασύστολα, είτε, δυστυχώς, θα ανήκει σε ένα μεγάλο μέρος του κοινού του που είναι προβατοποιημένο. Μιας και δεν μπορώ να γράψω αυτή την ανταπόκριση χωρίς να αναφερθώ έστω και λίγο σε αυτό το ζήτημα, θα αναφέρω πως οι σημαντικότεροι λόγοι κατά την γνώμη μου που γκρεμίζουν αυτόν τον "μύθο" του μεγάλου πατερούλη και πρωτεργάτη της ελληνικής Hip-Hop σκηνής, Μιχάλη Μυτακίδη, είναι κάποιες ενέργειες που πολλές φορές είναι αντίθετες με αυτά που πρεσβεύει στα κομμάτια του. Πολύς κόσμος υποστηρίζει ότι ευθύνεται στην φιλοχρηματία του και, κατ' επέκταση, στον συμβιβασμό που έρχεται με τα χρόνια, με αποκορύφωμα για μένα προσωπικά το φιάσκο του "ενωμένου Hip-Hop" στην συνέντευξη τύπου στην ΕΣΗΕΑ και τον τρόπο που διαχειρίστηκε το θέμα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τους ναζί της Χρυσής Αυγής. Κάπου εδώ θα τελειώσω με τις κολακείες και θα μιλήσω για το live που έγινε στις 8 Οκτωβρίου στην Ζωντανή Μαύρη Τρύπα.
 
38emat   Για πρώτη φορά μπήκα σε αυτό το μαγαζί και διαπίστωσα ότι πρόκειται για έναν πολύ ωραίο και ζεστό χώρο, που όπως αποδείχτηκε στην πορεία, έχει και πάρα πολύ καλό και καθαρό ήχο. Το σκηνικό έχει ως εξής: Ένα τραπέζι στην μέση, στο κέντρο κάθεται ο B.D. Foxmoor, από την μια πλευρά ο Βέβηλος, από την άλλη ο Stab και πιο δίπλα ο DJ MCD στα ψηφιακά decks. Το πρώτο μέρος του live, όπως είχαν ήδη προαναφέρει, αποτελούταν από την παρουσίαση του νέου τους project, και κράτησε λίγο λιγότερο από μια ώρα. Καινούριες δυνατές παραγωγέ,ς συνοδευόμενες από στίχους οι οποίοι ήταν βασισμένοι σε κάποιες συγκεκριμένες θεματικές, εξ ού και ο τίτλος του tour-project "Oι 3 θεματοφύλακες", όπως ωριμότητα, βλακεία, λευτεριά, εθισμός, μίσος και άλλα. Την διαφορά έκαναν κάποια βιωματικά κουπλέ του Bέβηλου, ο οποίος καθ' όλη την διάρκεια του live απέδειξε πως είναι στα καλύτερα του με τις χαρακτηριστικές και αληθινές ερμηνείες του. Ο Foxmoor έχει διατηρήσει ακόμα τις ίδιες συμπαγής ερμηνείες, όπως τις θυμόμουν από τις τελευταίες φορές που τον είχα δει live πριν πολλά χρόνια, με επιβλητική αλλά και πολύ περιορισμένη σκηνική παρουσία μιας και ήταν καθιστός σε όλη την διάρκεια της συναυλίας. Τέλος ο Stab φαινόταν κάπως σκουριασμένος, αν και αξιοπρεπής επάνω στην σκηνή, φαντάζομαι λόγω της απουσίας του από την μουσική για κάποια χρόνια. Ο MCD είχε υποστηρικτικό ρόλο, δημιουργώντας γέφυρες και γεμίσματα μέσα στα κομμάτια.
 
   Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας ο Βέβηλος και ο Stab σηκώθηκαν από τις καρέκλες τους και ξεκίνησαν όλοι μαζί να παίζουν γνωστά κομμάτια από την πορεία και των τριών, και εδώ είναι που άρχισε να κουνιέται λίγο το κοιμισμένο κοινό που δεν σάλευε καθόλου ως τότε. Έγινε ένας ψευτοχαμός μερικών δευτερολέπτων σε μερικά από τα πιο γνωστά κομμάτια, και πέρα από λίγα άτομα που φωνάζανε τους στίχους των κομματιών, οι υπόλοιποι στεκόντουσαν βαριεστημένα λες βρέθηκαν εκεί από αγγαρεία. Ακούστηκαν κυρίως κλασικά κομμάτια από τα 90s, αλλά και μερικά από τις μεταγενέστερες δουλείες τους. Ήταν ένα θέαμα που έφερε καλές αναμνήσεις σε όσους ζήσανε εκείνη την εποχή που αυτοί οι άνθρωποι φτιάχνανε μαζί μουσική, και συνοδευόταν από ένα πολύ καλό ηχητικό αποτέλεσμα.
 
   Σε γενικές γραμμές το live ήταν πρωτότυπο και άψογο από πλευράς διοργάνωσης, και από την πλευρά του σχήματος, αλλά, όλως παραδόξως, το κοινό ήταν τραγικό, πράγμα που με παραξένεψε γνωρίζοντας πως οι active member έχουν ένα φανατικό πυρήνα οπαδών.
 
   Μερικά από τα κομμάτια που ακούστηκαν είναι: "Μάσκα", "Για τ' αδέρφια που χαθήκαν νωρίς", "Μήνυμα στο μπουκάλι", "Πολισμανία", "Ανταρσία", "Καμπάνα", "Μύθοι του βάλτου", "Γύρω σου", "Φύγε από δω", "Νύχτωσε απόψε νωρίς" και "Θέμα χρόνου".
 
Βαβαλίδης Γιώργος
Joomla Social by OrdaSoft!