Συναυλίες

Γιώργος Καζαντζής, Δημήτρης Ζερβουδάκης, 25-1-2013 @ Ζωντανή Μαύρη Τρύπα, Θεσσαλονίκη

 
   Βράδυ Παρασκευής και κατηφόρισα για τα Λαδάδικα. Η agenda μου έγραφε «Καζαντζής – Ζερβουδάκης». Που αλλού , στη Μαύρη Τρύπα… Πήγα με μεγάλη απορία για το τι με περίμενε, διότι δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να δω κανέναν από τους δύο αυτούς καλλιτέχνες.
 
kazzerv4   Δυο σπουδαίοι μουσικοί και προπάντων δύο καλοί φίλοι βρέθηκαν επί σκηνής και παρουσίασαν ένα οπτικοακουστικό θέαμα με παλιές και καινούργιες επιτυχίες. Αφορμή γι΄ αυτή την συνάντηση τους στάθηκε το ραντεβού του συνθέτη Γιώργου Καζαντζή με αγαπημένους συνοδοιπόρους του από όλη του την μουσική πορεία του μέχρι τώρα. Ένας από αυτούς είναι και ο Δημήτρης Ζερβουδάκης.
 
   Οφείλω να ομολογήσω πως είχα μεγάλη περιέργεια για το τι θα παρακολουθήσω. Ο κόσμος πολύς, πραγματικά δεν μπορούσες να σταθείς ούτε εύκολα σε κάποια γωνιά, αν δεν είχες κάνει κράτηση. Ο Γιώργος Καζαντζής αφού μας καλωσόρισε, ξεκίνησε με ένα ορχηστρικό κομμάτι από τα παλιά, «Σορόκος» (1998), από το ομώνυμο cd. Μια μελωδία που μόλις την άκουσα μου έφερε εικόνες από την παιδική μου ηλικία στο χωριό, από την ανεμελιά εκείνης της ηλικίας, από τα παιχνίδια με τα παιδιά της γειτονιάς και όχι μόνο…
 
   Ακολουθούν τα: «At Ελαφονήσι», «Βαλς Ουτοπίας», «Έρωτα και του Ουρανού», «Αs Ballad» και άλλα νοσταλγικά ορχηστρικά και όχι μόνο κομμάτια γεμάτα με πολλές εικόνες. Η σκέψη σου ταξιδεύει καθ’ όλη την διάρκεια της live εμφάνισης και η ώρα περνά με τον πιο ευχάριστο και μελωδικό τρόπο . Το κοινό φυσικά αδημονεί για να ακούσει τα τραγούδια «Μέλισσες» , «Το Παζάρι του Έρωτα», «Τι ξέρεις για τα όνειρα», «Χειμωνανθό» και το κέφι δεν αργεί να συμπαρασύρει όλους όσους ήταν εκεί και να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.
 
kazzerv   Όταν στη σκηνή ανέβηκε ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, το χειροκρότημα ήταν μεγάλο. Μας εξομολογείται την βαθιά φιλία που τον ενώνει με τον συνθέτη, στιχουργό, μα πάνω από όλα, άνθρωπο Γιώργο Καζαντζή, και τον ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη που του έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τη συνεργασία τους. Τέτοιες στιγμές είναι αληθινά συγκινητικές και σου φανερώνουν –ίσως- τους λόγους που συνδέουν αυτούς τους δύο ανθρώπους και που συναντήθηκαν μουσικά. Ο Ζερβουδάκης ερμήνευσε με την δική του χαρακτηριστική χροιά «Το Πέταγμα», αλλά και άλλα τραγούδια συναδέλφων του, όπως «Η Αλεξάνδρεια που χάνεις», «Ήτανε αέρας», «Μυστικό», «Χρόνοι της απουσίας σου».
 
   Ο Γιώργος Καζαντζής θα συνεχίσει να εμφανίζεται για λίγες ακόμη παραστάσεις στην μουσική σκηνή Ζωντανή Μαύρη Τρύπα μαζί με πολλούς φίλους από το χώρο της μουσικής. Μάλιστα στις 11 Φεβρουαρίου, αναμένεται να συμβεί μια τελείως διαφορετική συνάντηση καλλιτεχνών, με αφορμή τα γενέθλια του συνθέτη.
 
Δέσποινα Τσορμπατζίδου
Φωτογραφίες: Στεφανία Διακάκη (φωτογραφίες αρχείου)
Joomla Social by OrdaSoft!