= Μωρά Στη Φωτιά
Συναυλίες

loogoo

Μωρά Στη Φωτιά

morafotiaTOP
11-5-2012 Live @ Μύλος Club, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

   morafotia2«Πώς θα σου φαινόταν λοιπόν φιλαράκο αν απόψε το βράδυ βγαίναμε όλοι μαζί, μια νυχτιάτικη βόλτα μες στο κέντρο της πόλης στο ρυθμό που σκοτώνει, όπως ξέρουν αυτοί. Πάμεεεεε….». Όσα χρόνια και αν περάσουν ο στίχος από το πρώτο τραγούδι με το οποίο τα Μωρά στη Φωτιά έκαναν την πρώτη τους εκρηκτική εμφάνιση στα μουσικά δρώμενα, το “Κάτω στην Πόλη”, το μακρινό 1987, προκαλεί πάντοτε ρίγη συγκίνησης. Όπως και κάθε live του Στέλιου Σαλβαδόρ και της παρέας του, που επανήλθε στην Θεσσαλονίκη το βράδυ της περασμένης Παρασκευής για μία ακόμα πολύ δυνατή εμφάνιση.

   Αυτή τη φορά το μενού ήταν διαφορετικό αλλά εξίσου χορταστικό. Η μπάντα επέλεξε να παίξει τρία μόλις τραγούδια από τον πρώτο τους ομώνυμο και καλύτερο κατά τη γνώμη μου ελληνικό ροκ δίσκο- τα “Ηρωίνη “ και “Αδέρφια στην Κόλαση” μαζί με το προαναφερθέν “Κάτω στην Πόλη”- και όλα τα υπόλοιπα προέρχονταν από τους υπόλοιπους τρεις εξαιρετικούς, αν και κάπως υποτιμημένους, δίσκους τους. Την μερίδα του λέοντος είχε αυτή τη φορά το “Θεατρίνοι”, με έξι κομμάτια να προέρχονται από αυτόν τον δίσκο τους. Είναι η πρώτη φορά που θυμάμαι τα “Μωρά” να μην βασίζονται στην «εύκολη» λύση του playlist από τον πρώτο τους δίσκο, τον οποίο θα μπορούσαν να παίξουν από την αρχή έως το τέλος χωρίς να παραπονεθεί κανείς, δείγμα ίσως της θέλησης του Σαλβαδόρ να μην ακολουθεί εύκολα μονοπάτια. Και μπορεί τα “Μωρά στη Φωτιά” να μην έχουν κυκλοφορήσει πολλούς δίσκους, η δύναμη όμως και η ποιότητα των κομματιών είναι αντιστρόφως ανάλογη του αριθμού τους.
morafotia1morafotia3   Ο κόσμος που βρέθηκε στο live, αν και δεν ήταν τόσο πολύς, απόλαυσε τα τραγούδια και χόρεψε με πάθος στον ρυθμό του “Χαμαιλέοντα”, της “Βαβυλωνίας”, του “Ανθρώπου Ελέφαντα”, της “Φωλιάς του Κούκου” και των υπόλοιπων τραγουδιών του ιστορικού συγκροτήματος. Ειδική στιγμή, όπως πάντοτε, το “Σαλονίκη” στην original εκδοχή του, τραγούδι που ο κόσμος της πόλης λατρεύει. Τα “Μωρά” είναι ένα συγκρότημα που προκαλεί ακόμα και σήμερα, 25 χρόνια μετά, τεράστια έκκριση αδρεναλίνης και το mosh μπροστά στη σκηνή είναι μία σίγουρη εικόνα, σε κάθε συναυλία τους.

   Σημαντικό ρόλο στην απόδοσή τους παίζουν και τα υπόλοιπα, πέραν του frontman και ιδρυτή Σαλβαδόρ, μέλη τους. Μετά από πολλές αλλαγές στο line-up τους, έχει κατασταλάξει σε μία ομάδα νέων παιδιών με πολύ ενέργεια ενώ η προσθήκη της τρομπέτας έχει δώσει άλλη διάσταση στον ήχο τους.

   Μετά από δύο ώρες ατόφιας ελληνικής ροκ και λίγο μετά τις 1.00 τα μεσάνυχτα όταν και ολοκλήρωσαν την εμφάνισή τους εν μέσω εκτεταμένων χειροκροτημάτων από όλους τους παρόντες και τις παρούσες, μπορούσες να διακρίνεις στα πρόσωπα του κόσμου το «γέμισμα» που ένιωθαν όλοι από ένα ακόμα πολύ δυνατό live τους. Οι διαχρονικές αξίες άλλωστε σπανίζουν στις μέρες μας, σε όλα τα επίπεδα, και το κοινό ξέρει να τις εκτιμά.

Νίκος Κασκαράς
Φωτογραφίες : Στεφανία Διακάκη

morafotiaEND
Joomla Social by OrdaSoft!