= Νατάσα Μποφίλιου
Συναυλίες

loogoo

Νατάσα Μποφίλιου

01TOPMpofiliou Principal 14

"Οι μέρες του φωτός”
Νατάσα Μποφίλιου
09-05-2012 Live @ Principal, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

   03Mpofiliou Principal 29Την παράσταση “Οι μέρες του φωτός”, παρακολουθήσαμε την Τετάρτη 9 Μαΐου 2012, στο Principal, στην Αποθήκη του Μύλου. Η Νατάσα Μποφίλιου, με τον Θέμη Καραμουρατίδη να συνθέτει τη μουσική και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο να υπογράφει τους στίχους, μας παρουσίασε ένα πρόγραμμα, γνωριμία με τον νέο της, ομώνυμο της παράστασης, δίσκο, και όχι μόνο. Μία παράσταση που συνδέει το παλιό με το καινούριο, ένα ταξίδι προς το φως, με αναφορές στα περασμένα, σκηνοθετημένη από το Γιάννη Κακλέα.

   Η ώρα έναρξης είχε οριστεί για τις 21:30. Λόγω όμως του πολύ κόσμου που περίμενε για το πολυπόθητο εισιτήριο, άργησε γύρω στη μία ώρα. H εισαγωγή της παράστασης έγινε με το “Τελευταίες μέρες” και η φράση της Νατάσας Μποφίλιου, “Συγγνώμη άν σας ταλαιπωρήσαμε, αλλά είστε τόσοι πολλοί και παθιασμένοι”, έδιωξε οποιαδήποτε τυχόν δυσαρέσκεια είχε δημιουργηθεί. Η αίθουσα του Principal γεμάτη. Γύρω στα 700 άτομα παρακολουθούσαν τη συναυλία, όπως μας πληροφόρησαν υπεύθυνοι της διοργάνωσης, αλλά σε ανεκτά επίπεδα η πληρότητα της αίθουσας, ώστε να μπορούν όλοι να απολαύσουν το πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα παρουσίαση του καινούριου δίσκου “Οι μέρες του φωτός”, εμπλουτισμένο με κομμάτια από τους τρεις προηγούμενους και τραγούδια άλλων καλλιτεχνών και ειδών. Από παλιά λαϊκά, μέχρι Μεξικάνικα Bossa Nova. Τραγούδια που έχουν ερμηνεύσει η Βίκυ Μοσχολιού (Έτσι είναι η ζωή), η Σωτηρία Μπέλλου (Νταλίκα) και η Grace Jones (I've seen that face before), όπως και τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι (Η μπαλάντα των αισθήσεων και των παραισθήσεων), του Διονύση Σαββόπουλου (Σαν τον καραγκιόζη), των “The La's” (There she goes) και των Luiz Bonfá και Antônio Maria (Manha de Carnaval), έγιναν το μέσον για τη σύνδεση παλιού και καινούριου. Στο ύφος ακριβώς που είναι και ο καινούριος δίσκος. Διπλός, με καινούρια τραγούδια του σχήματος από τη μία πλευρά και παλιά αγαπημένα τραγούδια, με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής Εταιρία-Ωδείο Πατρών, από την άλλη πλευρά, όπως μας ενημέρωσε η τραγουδίστρια.

   05Mpofiliou Principal 12Με την φωνή της και την σκηνική της παρουσία, κατάφερε και κέρδισε από την αρχή το κοινό. Τραγουδώντας όρθια, ερμηνεύοντας με πολύ πάθος τα τραγούδια, αλλά και καθισμένη σε ένα σκαμπό, δημιουργώντας ένα κλίμα που θύμιζε μπουάτ. Η συμμετοχή όλων, συνεχής και ενθουσιώδης, είτε τραγουδώντας είτε χειροκροτώντας και επευφημώντας, καθόλη τη διάρκεια της παράστασης. Ειδικά κάποια “μαθήματα τραγουδιού” που μας έκανε με τη Φραγκοσυριανή, και στη συνέχεια εφαρμογή όσων μάθαμε στο “Μεγάλες αγάπες”, του οποίου ανέλυσε και τους στίχους, έδωσαν έναν διαφορετικό χαρακτήρα στην παράσταση. Όλα τα μέλη του συγκροτήματος συμμετείχαν στα φωνητικά, με εξαίρεση τον Θέμη Μουρατίδη, ο οποίος, εκτός των φωνητικών, ερμήνευσε μόνος του κάποια από τα κομμάτια του. Εκτός των παραπάνω όμως, ακούσαμε και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, στο κομμάτι “Δεμένη”, το οποίο ερμηνεύουν μαζί στο δίσκο, του οποίου όμως η φωνή ήταν ηχογραφημένη, γιατί δεν ήταν εφικτή, λόγω υποχρεώσεων, η φυσική του παρουσία.
02MIDDLEMpofiliou Principal 20   06Mpofiliou Principal 30Με ενορχήστρωση από πολλά και ποικίλα όργανα, πιάνο, τύμπανα, κιθάρες, μπάσο, τσέλο και βιολί, και όλα τα κομμάτια άρτια ερμηνευμένα, το μουσικό αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Διαφορετικό από τις καθιερωμένες “έντεχνες” παραστάσεις με τα κλασικά και, περιορισμένου είδους, όργανα.

   Με διάρκεια πάνω από δύο ώρες, ήταν ένα πολύ αξιόλογο πρόγραμμα. Το χειροκρότημα και οι επευφημίες, όπως και η επιθυμία συνέχισης της παράστασης, από το κοινό στο τέλος, έδειξαν ότι η άποψη αυτή ήταν καθολική. Το encore έγινε με το “Εγώ μεγάλωνα για σένα”, του οποίου η επιλογή αιτιολογήθηκε από τη Ν. Μποφίλιου, αναφέροντας ότι στη Θεσσαλονίκη έγινε η πρώτη παρουσίαση του. Αυτό ήταν και το τέλος της ωραίας αυτής βραδιάς. Μίας βραδιάς που ελπίζουμε να επαναληφθεί σύντομα! Μετά το άναμμα των φώτων, πολύ εντύπωση μου έκανε το πλήθος του κόσμου που περίμενε για κάποιο αυτόγραφο ή για να μιλήσει με την καλλιτέχνη, αποδεικνύοντας το μεγάλο και φανατικό κοινό που έχει δημιουργήσει.

Δημήτρης Σταυρόπουλος
Φωτογραφίες : Xριστίνα Κεχαγιά


Συντελεστές
Φωνή: Νατάσα Μποφίλιου
Πιάνο: Θέμης Καραμουρατίδης
Τύμπανα: Φοίβος Κουντουράκης
Κιθάρες: Σωτήρης Καστάνης
Μπάσο: Γιώργος Μπουλντής
Τσέλο: Άρης Ζέρβας
Βιολί: Δημήτρης Κουζής
Ήχος: Γιάννης Παξεβάνης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας
04ENDMpofiliou Principal 32
Joomla Social by OrdaSoft!

Συναυλίες