Συναυλίες

Χ.Θηβαίος, Β.Παπακωσταντίνου και Μ. Πασχαλίδης @ Φράγμα Της Θέρμης, 05-09-2013

 
8ivPapPasx   Αυτό το live από τότε που είδα την αφίσα το περίμενα με πολύ χαρά και αγωνία,όπως και οι περισσότεροι... Θα σήμαινε την αρχή του φθινοπώρου. Ο Σεπτέμβρης άλλωστε είναι δύσκολος μήνας, οπότε όσο πιο πολύ γεμίσεις τις μπαταρίες, τόσο το καλύτερο.
 
   Φτάσαμε στις δέκα ώρα Ελλάδος.Επικρατούσε το αδιαχώρητο. Το μποτιλιάρισμα, δεν το συζητώ, απερίγραπτο. Για να βρεις να παρκάρεις έπρεπε να κάνεις τον γύρο της περιοχής τρεις με τέσσερις φορές τουλάχιστον και αν ήσουν τυχερός να σκαρφαλώσεις κανένα πεζοδρόμιο ή να βρεις κανένα χωράφι στο πουθενά και έλεγες και ευχαριστώ.
 
   Πραγματικά η συναυλία ξεκίνησε στις εννιά και μισή και ο κόσμος συνέχιζε να καταφθάνει τουλάχιστον μέχρι δυο ώρες μετά. Οι ουρές για ποτό και μπύρα βασανιστήριο. Αλλά τι να κάνεις πρέπει να εφοδιαστείς με καύσιμα για να περάσει όμορφα η βραδιά. Πάλι καλά που το μπουκαλάκι το νερό έκανε μόνο πενήντα λεπτά. Πήραμε τα νερά μας και τις μπύρες μας και το μουσικό ταξίδι ξεκινά.
 
   Επί σκηνής Μίλτος Πασχαλίδης και Χρήστος Θηβαίος μας βάζουν κατευθείαν στο κλίμα του χορού. Εντάξει, η αλήθεια είναι πως στα τελευταία live τους παίζουν τα ίδια και τα ίδια. Ναι, δεν λέω, εννοείται θες να ακούσεις και τις "Κακές Συνήθειες", και το "Πόσο πολύ Σ’αγάπησα", και τις "Βυθισμένες Άγκυρες", και τη "Γυναίκα", και τον "Παλιό Στρατιώτη", αλλά βάλτε ρε παιδιά και κάτι άλλο στο πρόγραμμα! Έχετε ερμηνεύσει τόσα όμορφα τραγούδια, ας τα ακούσουμε και live.
 
   Η Μιρέλα Πάχου καλά κρατεί ακόμα. Συνεχίζει ακάθεκτη, βελτιώνεται φορά με τη φορά και φαίνεται. Το ακορντεόν της πολύ ωραίο όπως και η φωνή της. Ο κύριος Πασχαλίδης μάλιστα μας είπε πως ετοιμάζει και τον πρώτο της δίσκο.΄Αντε με το καλό να την ακούσουμε σύντομα!
 
8ivPapPasx2   Φυσικά καθώς αυτοί οι δυο υπέροχοι και αγαπημένοι τραγουδοποί ερμήνευαν με είχε φάει η αγωνία πότε θα βγει ο Παπακωσταντίνου ο Βασίλης. Περιμέναμε και περιμέναμε και τα σενάρια δίνανε και παίρνανε. Θα βγει ή όχι; Τι γίνεται; Που είναι;
 
   Περιττό να σας πω πως το κοινό δεν σταμάτησε να τραγουδά από κάτω. Μαμάδες μπαμπάδες, ζευγάρια, παρέες, παιδιά, παππούδες, γιαγιάδες, δεν σταμάτησαν! Ο παλμός ήταν εκπληκτικός!
 
   Σε αυτό το live επίσης είχανε και πολλές “παραγγελιές”¨και κάθε τόσο αφιέρωνε τραγούδια ο Μ.Πασχαλίδης. Να το ήξερα να έβαζα και εγώ το όνομα μου στη λίστα που κρατούσε...
 
   Καθώς μας χαιρετούν, στο τέλος του δικού τους προγράμματος, προσκαλούν να έρθει στη σκηνή τον αιώνιο και μοναδικό έφηβο που μικροί και μεγάλοι έχουμε αγαπήσει, τον Βασίλη Παπακωσταντίνου. Κεφάτος και με πολύ χιούμορ σχολιάζει τα σημεία των καιρών με τη δική καυστικότητα. Αλλά και ο αυτοσαρκασμός του δεν υπάρχει..:”Ξέρετε αυτούς τους εννέα μήνες μέσα στην κοιλιά της μάνας μου..το ξέρετε είμαι σίγουρος, εκεί έβγαλα τον πρώτο μου δίσκο.Είμαι πραγματικά από τους μοναδικούς Έλληνες καλλιτέχνες που γεννήθηκα με δίσκο”.
 
   Η αλήθεια είναι, όπως και ο ίδιος είπε, πως τον έχουμε φιλοξενήσει πολλά χρόνια μέσα στα σπίτια μας. Οι ερμηνείες του μας έχουν εντυπωθεί για τα καλά. Ο Β.Παπακωσταντίνου αγαπά πολλούς καλλιτέχνες αλλά θα έλεγε κανείς πως κάποιους ίσως τους ξεχωρίζει κιόλας. Τον Νικόλαο Άσιμο σε κάθε live που δίνει τον τιμά και μιλά για αυτόν. Από δικά του, ερμήνευσε το τραγούδι “Γιουσουρούμ”, πιο επίκαιρο από ποτέ, και τον “Μπαγάσα”. Να σημειώσω πως το κόκκινο μπλουζάκι του όντως απέπνεε μια εφηβεία που έχει μάθει με τα χρόνια να την κρατά επί σκηνής.
 
8ivPapPasx3   “Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα”. Τι στίχος πραγματικά, και πιο καίριος όσο ποτέ άλλοτε. Το δήλωσε ο Παπακωσταντίνου: “Πιστέυω σε αυτή την κυβέρνηση. Δεν μας είπε ψέμματα. Είπε έιμαστε παιδιά ένα βήμα πριν το χείλος του γκρεμού. Τώρα θα το κάνουμε κιόλας.”
 
   Στο stage την εμφάνιση της έκανε και η Γεωργία Νταγάκη με την λύρα της. Έφερε αέρα κρητικό τραγουδώντας τον Ερωτόκριτο και την Τίγρη.
 
   Εις το επανιδείν..
 
Δέσποινα Τσορμπατζίδου
Joomla Social by OrdaSoft!