= The Mad King - Warrior Path
Δισκοπαρουσιάσεις

loogoo

The Mad King

The Mad King
Κυκλοφόρησε 2021
Format CD
Είδος
Ενημερώθηκε στις Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021
Είδος Heavy Metal
Εταιρία Symmetric Records

Review

It Has Begun (Instrumental)
The Mad King
His Wrath Will Fall
Beast Of Hate
Don’t Fear The Unknown
Savage Tribe
Avenger
Out From The Shadows
NeverendingFight
LastTale
 
 
   Δεύτερη στάση στο μονοπάτι του πολεμιστή. Ένας τρελός βασιλιάς βρέθηκε στο δρόμο, κάπως σαν τον υπερασπιστή της Gondor, αλλά γρήγορα η μπάντα τον έβαλε στη θέση του… Από το εναρκτήριο “It Has Began”, αντιλαμβανόμαστε ότι ο συγκεκριμένος δίσκος είναι καρά-επικός και γεμάτος λυρισμό. Το instrumental των τριών λεπτών, που ανέλαβε να μας μπάσει στο κλίμα, είναι ένα θαυμάσιο δείγμα μουσικής αγωγής και ένας πραγματικός καταπέλτης στην υφή του. Καθαρό, κρυστάλλινο ξεκίνημα, επικό ηλεκτρικό ξέσπασμα, tutti, θεματάρες και εξαιρετική ενορχήστρωση. Συμπαθάτε με, αλλά έβαλα να το ακούσω στο καπάκι τέσσερις φορές, πριν πάω παρακάτω. Βλέπετε, είναι κι αυτή η riffάρα συνοδεία flanger που ξεπετάχτηκε, που με ξετρέλανε.
 
   Το ομώνυμο κομμάτι ακολουθεί. Σκασίματα και ένα φοβερό κιθαριστικό, ανάπτυξη του θέματος και συμμετοχή όλων των οργάνων. Και πάνω εκεί… τι είναι αυτό το ακουστικό των επτά δευτερολέπτων; Ο King Diamond θα ένιωθε πολύ περήφανος, ο Ανδρέας Σινάνογλου – ο mastermind του σχήματος – θα χαμογελούσε με συμπάθεια που το μυαλό ταξίδεψε μέχρι το θρύλο των μαύρων καβαλάρηδων και ο Bob Katsionis θα μας σάρκαζε αμφοτέρους. «Καλά, είστε και οι δύο φρίκουλα»! Το τραγούδι ξεδιπλώνεται. Παραγωγή μεγατόνων από τον iBob και μία μπάντα που μπορεί να παίξει τα πάντα. Ο Bob μάλιστα οδηγεί τις lead κιθάρες, το μπάσο και τα πλήκτρα φυσικά, μετατρέποντας σε χρυσό κάθε τύπο σιδήρου.
 

   Στη φωνή βρίσκουμε έναν Daniel Heiman, που κυριολεκτικά λάμπει! Χαμηλές συχνότητες, μεσαίες, υψηλές, εκφραστικότητα, δυνατότητες, τρέλα, τάλαντο, πείρα, δύναμη. Στο “His Wrath Will Fall” δείχνει πόσο το διασκεδάζει και πόσο καλός είναι. Και η μπάντα δείχνει πόσο ανεξάντλητη μπορεί να γίνει και πώς η έμπνευση χτυπάει κόκκινο και μάλιστα βαθύ. Συνέχεια με το “Beast Of Hate”, ένα σφαιράτο κονβόι ατσάλινων πολέμαρχων, που πατά σε πανέξυπνες και επιλεκτικές δίκασες και ένα ρεφρέν για πολύ χτύπημα και περισσότερο θαυμασμό. Το σόλο είναι εκκωφαντικό και θεματικό και το μπασοτύμπανο απλά λυσσομανά. Έχει γίνει και βίντεο, ε; Προφανέστατα!

   Το “Savage Tribe” ξυπνά μέσα από πνευστά ενδέκατου αιώνα και στη συνέχεια ένα απίστευτα επικό θέμα αναλαμβάνει να μας ξεναγήσει στα της εποχής. Οι Warrior Path παίρνουν τον χρόνο τους, εξαπολύουν μερικά καταιγιστικά θέματα και μετά έρχεται ο τραγουδιστής, για να πλάσει όπως εκείνος θέλει. Φωνές και κραυγές διπλογραμμένες, άλματα στη στρατόσφαιρα και πρίμα τόσο όσο θέλει κάποιος να ακούσει. Ο πρώτος δίσκος των παιδιών μου άρεσε πολύ, αυτός εδώ όμως με έχει αποτελειώσει. Μάλλον στην τριάδα των πιο επικών δίσκων της χρονιάς και μόλις τώρα διανύουμε τον τρίτο μήνα. Εννοείται πως δεν με σκιάζει καμία έκπληξη, έχοντας ακούσει αυτό εδώ το άλμπουμ. ΕΠΟC!
 

   To “Avenger”, με την κινηματογραφική εισαγωγή του και το λυρικό υπόβαθρο, πέφτει σαν τη βροχή του εφέ που αγκαλιάζει. Καθαρές κιθάρες και αφήγηση. “Beware, he told me. The edge is sharp”… Και έρχεται το riff. Και έρχεται η φωνή. Και είναι και τα δυο τους δαιμονιώδη. Mid tempo αποτύπωση μίας μάχης ιερής. Ο Heiman ξανά σε δυσθεώρητα ύψη. Πραγματικά εμπνευσμένη επιλογή να τραγουδήσει στον δίσκο. Όσο για τη μουσική… Το τραγούδι αυτό είναι από τα πιο επικά που έχετε ακούσει ποτέ. Όταν μάλιστα επιλέξει να ανέβει σε ταχύτητα για λίγο και μετά να ξαναπέσει, τότε γίνεται ακόμα πιο επικό.

   Πραγματικά απολαυστικές οι «εισαγωγικές» κιθάρες του “Neverending Fight”, με το riff που ακολουθεί να ακούγεται εντελώς πολεμικό. Αψεγάδιαστος ο καλπασμός, κορυφαίο το δέσιμο και πανέξυπνες οι φωνητικές επιλογές. Έχουν επιστρατευτεί όλα εκείνα τα μουσικά εφευρήματα που θα σας εντυπωσιάσουν. Και κάπου εδώ – τι, κιόλας; - φτάσαμε στον επίλογο. Το επτάλεπτο “Last Tale”. Εδώ πια έχουμε ένα μάτσο όμορφες ιδέες, που πέρασαν με τον πιο αριστοτεχνικό τρόπο στην αιωνιότητα της μουσικής ηχογράφησης. Ο Heiman καταλαμβάνει με άνεση και μεγαλοπρέπεια όλο τον χώρο που του δίνεται. Το λυρικό στοιχείο στα καλύτερά του. Μετά την απανωτή επίθεση των κιθαριστικών, βρεθήκαμε σε μια γλυκιά μέση κατάσταση. Για δύο λεπτά όλο αυτό. Γιατί ακολουθεί νέα επίθεση, φουλ ηλεκτρική. Αλλαγή μέτρου, αλλαγή ρυθμών και πλεύσης και ένα τραγούδι για το οποίο πρέπει να είναι πολύ υπερήφανη αυτή εδώ η συγκροτηματάρα. Όπως και για το δεύτερο «παιδί» της συνολικά. Άριστα-δέκα και λίγα λέω! Τα υπόλοιπα στη συνέντευξη.

Κώστας Κούλης
 
 

The Mad King

No more entries to show...

Items in this compilation

Chronology

Joomla Social by OrdaSoft!

Τελευταίες Καταχωρήσεις Καλλιτεχνών

Τελευταίες δισκοπαρουσιάσεις