Δισκοπαρουσιάσεις

loogoo

Unholy

Unholy
Κυκλοφόρησε 2021
Format CD
Είδος
Ενημερώθηκε στις Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021
Είδος Heavy Metal
Εταιρία Value For Nothing

Review

At Dusk ​
Unholy ​
The Priest ​
Darkness Within ​
Bloodlust ​
Temple Of Truth ​
Road To Madness ​
Piece Of Me ​
At Dawn
 
 
   Η εισαγωγή, “At Dusk”, θα μπορούσε να βρίσκεται στο soundtrack του “Defender Of The Crown” και μάλιστα στην έκδοση του Commodore και όχι της Amiga! Τα αρρωστημένα πλήκτρα που παρεισφρέουν, αλλάζουν το τοπίο και προσθέτουν το σύγχρονο στο μέχρι πρότινος vintage. Από το τρίλεπτο instrumental οδηγούμαστε το ομώνυμο του δίσκου, στο οποίο ακούμε τον Θάνο να τραγουδά, να παίζει κιθάρα, να λειτουργεί σαν κολεκτίβα. Παλιά καραβάνα όντας, έχοντας ηχογραφήσει πάνω από μισή ντουζίνα δίσκους, έχοντας εκτελεστικές και συνθετικές ηγεμονίες στους Power Crue και έχοντας εκτελέσει χρέη τραγουδιστή στον δεύτερο δίσκο των Lightfold, ο Έλληνας μουσικός ξέρει πώς να διαχειριστεί ένα άλμπουμ από την αρχή ως το τέλος.

   Το “Unholy” κινείται σε φόρμες 6/8, με επικό υπόβαθρο και πλήκτρα που αγκαλιάζουν το κιθαρένιο σώμα του. Πολύ όμορφο το θεματικό σόλο, με τις δισολίες να κερδίζουν τις εντυπώσεις, για να ξεχυθεί στη συνέχεια ένα σόλο πλήκτρων, εξίσου εντυπωσιακό. Το “The Priest’ ξεκινά με πλήκτρα και αρπίσματα στην κιθάρα. Ελαφρά κινηματογραφικό, με τις κιθάρες να εισβάλλουν και δείχνουν την old-school νοοτροπία τους. Heavy μίας άλλης εποχής και κουπλέ σε ακουστικές διαβάσεις, με τη φωνή να εξιστορεί τα πάθη ενός ανίερου πλάσματος. Γιατί ο δίσκος είναι concept και αφηγείται τη διαδρομή ενός βρικόλακα, ενός αθάνατου δημιουργήματος, που πραγματικά σιχαίνεται την αθανασία του, φοβάται πολύ όμως να την απαρνηθεί.
 

   Το “Darkness Within” είναι κι αυτό σε μέτρο 6/8, με πλήκτρα και κιθάρες να συμμαχούν και να μαρσάρουν (όλα ισχυρά στο ταμπούρο) στο ρεφρέν. Κι εκεί περιμένουν οι κιθάρες για τα θέματά τους. Η συνέχεια δίδεται με το ονειρικό (ή εφιαλτικό – η επιλογή δική σας) “Bloodlust”, το οποίο… δεν είναι έτσι, μερικά δεύτερα μετά! Μπουκάρουν μπλαστίδια στα τύμπανα, η ατμόσφαιρα γίνεται κατάμαυρη και τα φωνητικά ακολουθούν καθ’ αυτό τον τρόπο. Και ξαφνικά το κομμάτι γίνεται γκρουβάτο, Ροκάτο, με μια όμορφη μπασογραμμή και ένα εξαιρετικό σόλο. Την ανακάτεψε την τράπουλα και το αποτέλεσμα είναι πολύ ενδιαφέρον… Και αν έλειπε μάλιστα εκείνο το άγαρμπο fade out…

   “Temple Of Truth” και η εντυπωσιακή μπούκα κιθάρας και λοιπών οργάνων οδηγεί σε ένα επίσης εκρηκτικό κουπλέ. 6/8 το μέτρο και ίσως κάποιος εδώ να ερχόταν και να μιλούσε για τη ρυθμική αγωγή. Και μάλλον θα εισέπραττε τη συμπάθειά μας για την αμάθειά του. Το κομμάτι στέκεται υπερήφανα, με κιθαριστικές φράσεις να συμπληρώνουν τα της φωνής. Το “Road To Madness”, που έπεται, τρέχει με έναν τρόπο Ροκ, Μέταλ και ίσως Pop, ελέω πλήκτρων, αλλάζει ταχύτητες και φιλοξενεί διάφορα θέματα στα πλήκτρα, όπως και διάφορους ήχους. Θα μπορούσε να γίνει βίντεο το εν λόγω, παρακαλώ; Και με ένα πιο ήπιο fade out;

   Επίλογος με το “At Dawn”, με πλήκτρα σε μπαρόκ μοτίβα αλά “The Moors”. Για μερικές στιγμές όλα αυτά, αφού στη συνέχεια αναλαμβάνουν οι κιθάρες. Καλπάζον το εν λόγω, γεμάτο μελωδίες και θέματα, αφού η instrumental φύση του το επιτρέπει. Αλλαγή σε λυρικό μοτίβο, χωρίς τύμπανα, χωρίς φασαρία, με ένα θέμα που θα σας κολλήσει σίγουρα.

   Ευχόμαστε από καρδιάς να είναι καλοτάξιδο το άλμπουμ! Είναι μία κίνηση που τιμά τον πνευματικό πατέρα της, είναι μία δουλειά που θα πρέπει να γεμίζει με ενθουσιασμό και υπερηφάνεια εκείνον που την έστερξε και εκείνους που βοήθησαν. Θα τα πούμε σύντομα, φίλε.

Κώστας Κούλης
 

Unholy

No more entries to show...

Items in this compilation

Chronology

Τελευταίες Καταχωρήσεις Καλλιτεχνών

Τελευταίες δισκοπαρουσιάσεις