Δισκοπαρουσιάσεις

loogoo

Chaos Station

Chaos Station
Κυκλοφόρησε 2020
Format CD
Είδος
Ενημερώθηκε στις Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2020
Είδος Thrash Metal
Εταιρία Self Release

Review

1. Intro
2. Hatred
3. Blast It Out
4. Burnt Society
5. Next Station: CHAOS
6. Breakthrough
7. Fatal Wrecking
8. Voices of Despair
9. Obsessed
 
 
   Επόμενη στάση: Χάος! Κάπως έτσι θα σκεφτόσασταν πριν ακούσετε. Ακριβώς έτσι θα σκέφτεστε ΑΦΟΥ ακούσετε. Ξύλο, ξύλο και ξύλο από την ελληνική Thrash Metal μπάντα, η οποία μετρά και ένα ΕΡ στο ενεργητικό της. Μετά την εισαγωγή το «Hatred” και με την πρώτη ακρόαση νιώθουμε να παρελαύνουν από μπροστά μας Bay Area, Ανατολική Ακτή, Sacred Reich (μεμονωμένα), NWOBHM (στο σύνολό του και όχι μόνο). Mid tempo, υψηλές ταχύτητες, πολλή οργή και θαυμάσιες δισολίες. Θα πάω να τους δω γονυπετής. Το πότε θα το εξετάσουμε σε λίγο.

   Το ξύλο καλά κρατεί και καλά συνεχίζεται με το «Blast It Out”. Ξιφαριστά τα riff, μπετόν-αρμέ η μπασοτυμπανιά. Τους αρέσουν και οι Raven; Καλά, δεν τα λέγαμε πιο πάνω; Πάμε να κοπανηθούμε έτι περισσότερον. Ψαρωτική η εισαγωγή του «Burnt Society”, με τις δίκασες να είναι επιλεκτικές και το βασικό θέμα να μπουκάρει σε διπλάσια ταχύτητα. Στο ίδιο μοτίβο το - περίπου - ομώνυμο, το οποίο τρέχει, κατεβάζει ταχύτητα και ξανατρέχει, για να κάνει διάφορους σβέρκους να κλυδωνιστούν. Γκάγκα του σκοτωμού και θυμός από παντού.

   Και φτάνουμε στο «Breakthrough”. Εδώ θέλουμε moshpit και μάλιστα διεθνών διαστάσεων. Ολυμπιακών ει δυνατόν. Θαυμάσιο θέμα, εξαιρετική διάνθιση από κιθάρες και το μοτίβο των παιδιών, τα οποία έχουν φιλτράρει δικά τους και επιρροές και εμφανίζουν μία ιδιαιτέρως ελκυστική πρόταση.
 

   “Fatal Wrecking” και το πολεμικό μοτίβο οδηγεί σε ένα ακόμα ερωτεύσιμο riff. Ευρωπαϊκό στοιχείο και στοιχειό παρόντα και κάπου εδώ να σας πω ότι τα παιδιά θα παίξουν στο επερχόμενο LiVE των Sodom, στην Αθήνα μας. Όπως καταλαβαίνετε, τούτο εδώ το άλμπουμ είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να μάθουμε και να κάνουμε κέφι ακόμα περισσότερο. Τρίλεπτα και τετράλεπτα τα κομμάτια του άλμπουμ, γεμάτα θέματα και Thrash/Metal «προϊόντα», τα οποία δεν θα είναι δυνατόν να μην τύχουν της προσοχής και συμπάθειάς σας.

   Το «Obsessed”, με την κάγκελο-μπασογραμμή να εξιτάρει, επιτίθεται με ένα ακόμα riffάριο του θανάτου και στη συνέχεια η φωνή αναλαμβάνει να μην πάρει ούτε έναν αιχμάλωτο... Να ευχηθούμε να είναι καλοτάξιδο το άλμπουμ και πολλή και καλή επιτυχία στα παιδιά. Η ελληνική σκηνή σκοτώνει, ισοπεδώνει, δεν έχει καμία ανάγκη να ζηλέψει ούτε από δω ούτε από κει και δεν έχει κανένα λόγο να μην στέκει υπερήφανη για τα παιδιά της. Τα έχουμε πει, θα τα ξαναπούμε και δεν θα βαρεθούμε να τα λέμε. Έχουμε μπαντάρες και είναι καιρός να τις στηρίζουμε. Με όλες μας τις δυνάμεις. Τα λέμε στο Fuzz!

Κώστας Κούλης
 

Chaos Station

No more entries to show...

Items in this compilation

Chronology

Τελευταίες Καταχωρήσεις Καλλιτεχνών

Τελευταίες δισκοπαρουσιάσεις