Δισκοπαρουσιάσεις

I Met A God

I Met A God
Κυκλοφόρησε 2019
Format CD
Είδος
Ενημερώθηκε στις Δευτέρα, 27 Μαϊος 2019
Είδος Death Metal
Εταιρία Self Relese

Review

1. Mora
2. Kol Haneshama
3. I Met a God
4. Damned
 
 
   Ο θάνατος επιστρέφει λοιπόν! Το άλμπουμ τους “Where Is The Heaven” είχε κυκλοφορήσει το 1993… Μολών Λαβέ τότε… Θυμάστε; Η μπάντα διαλύθηκε, ξαναφτιάχτηκε και κυκλοφορεί φέτος ένα μίνι άλμπουμ. Τέσσερα τραγούδια και μία υπόσχεση ότι κάτι σε «κανονικό» άλμπουμ θα βγει σύντομα.

   Ο Σάββας Μπετίνης των Acid Death έχει επιμεληθεί την παραγωγή, τη μίξη και το mastering. Όντας ο ίδιος ένας άνθρωπος που ζει και αναπνέει Death Metal, έχει δώσει στη μπάντα την απαραίτητη ατμόσφαιρα για τέτοια μοτίβα. Εννοείται βέβαια πως το σχήμα διαθέτει ΚΑΙ πολλή μελωδία, κάτι που θα διαπιστώσετε ακούγοντας τα πανέμορφα θεματικά σόλο. Ιδίως αυτό του… Μμμ… Θα τα πω με τη σειρά.

   Ξεκίνημα με το “Mora”… Πριμάτες κιθάρες, σφαιράτη δίκαση… Ρε συ… μπας και το γύρισαν στο Black; Μπα… Στη συνέχεια μπουκάρει ένα Sabbathικό riff και η εντελώς Death φωνή, που δεν αφήνει τίποτα στον αέρα. Το συγκρότημα γκαζώνει κατά βούληση και φυτεύει διάφορα θέματα εδώ κι εκεί, διανθίζοντας το κομμάτι και ανακατεύοντας την τράπουλα με θαυμαστό τρόπο. Η καφρίλα καφρίλα, αλλά και η μελωδία… Σε αργό τέμπο οι κιθάρες κάνουν φοβερά πράγματα. Πραγματικά βιρτουοζιτέ η αντίληψη και η απόδοση.
 

   “Kol Haneshama”… Κρυστάλλινη η εισαγωγή, αναφορά στην Παλαιά Διαθήκη και τον Ιησού του Ναυή, τον επόμενο ηγέτη του Ισραήλ μετά το θάνατο του Μωυσή. Mid tempo, ξύλο από κιθάρες και τύμπανα και ένα σόλο που θα σας κάνει να ανατριχιάσετε! Δεν πειράζει που βάζω και ξαναβάζω το σόλο να παίζει, έτσι;

   «Συνάντησα ένα θεό… χιλιάδες χρόνια πριν»… Και οι δίκασες σπέρνουν τον όλεθρο. Το ταμπούρο υποφέρει, η φωνή ωρύεται. Το ομώνυμο κομμάτι μπουκάρει σαν σίφουνας, στη συνέχεια πέφτει σε ρυθμό και μας φέρνει στο μυαλό θύμησες από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 και το Belo Horizonte. Γενικά πέφτει τρελό ξύλο στο κομμάτι, κάποια στιγμή όμως όλα καθαρίζουν και το μπάσο ελίσσεται πολύ γλυκά πάνω στις συγχορδίες. Tutti μπάσο και τυμπάνων σε διάφορα σημεία και ένα ακόμα εκπληκτικό σόλο, βασισμένο σε σηκώματα και απίστευτη καψούρα.

   Το “Damned” κλείνει αυτό το μίνι άλμπουμ και ξεκινάει διάφανα. Καθαρά φωνητικά, παράπονο, γρέζι και λίγη καφρίλα. Επιστροφή στο καθαρό και προετοιμασία. Μπούκα σε mid tempo. Κοπετός και αγριάδα και ξανά καθαρό. Χρονοκάψουλα τούτο δω το ομορφάκι. Μου αρέσει η προσέγγιση, μου αρέσει αυτό που πρεσβεύει η μπάντα στο παρόν. Κρατάμε ζωντανό το παρελθόν και παίζουμε επειδή μας αρέσει. Επειδή μας κάνει καλό. Καλοτάξιδο, κύριοι!

Κώστας Κούλης
 

I Met A God

No more entries to show...

Items in this compilation

Chronology

Joomla Social by OrdaSoft!

Τελευταίες Καταχωρήσεις Καλλιτεχνών

Τελευταίες δισκοπαρουσιάσεις