= Wings Of Fire - Sirius
Δισκοπαρουσιάσεις

loogoo

Wings Of Fire

Wings Of Fire
Κυκλοφόρησε 2017
Format EP
Είδος
Ενημερώθηκε στις Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017
Είδος Heavy Metal
Εταιρία Self Released

Review

1. Wings Of Fire
2. Shadow In My Heart
3. The Last Angel
4. Fury Within
 
 
   Η Αθηναϊκή μπάντα δημιουργήθηκε το 2007 και τούτο εδώ το ΕΡ είναι η πρώτη της δισκογραφική επίθεση. Εισαγωγή-έφοδος με το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου και είναι δεδομένος ο ενθουσιασμός. 6/8 μοτίβο, αρχοντικό και αρχηγικό μπάσιμο και η φωνή που είναι ζεστή, μεστή και με χαρακτηριστική χροιά. Καθαρή και επική. Αναφέρουν διάφορες επιρροές και με χαρά μου βλέπω ότι τους αρέσουν σχήματα που αρέσουν πολύ σε όλους εμάς τους παρλιακούς με το ΜΕΤΑΛ, απλά θα προσέθετα και τους λατρεμένους Jag Panzer, ενώ θα στεκόμουν στο σημείο ότι βγάζουν με μεγάλη άνεση μια τρελή επικίλα στο παίξιμό τους. Καθαρή, πεντακάθαρη παραγωγή, άνετη και μπαρόκ απόδοση, τεχνοτροπία που φλερτάρει με το παρελθόν, ερχόμενη όμως από το μέλλον.
 

   Για τη συνέχεια σας έχω ένα διαμαντάκι… “Shadow In My Heart”, κυρίες και κύριοι! Έχει ήδη απογειωθεί το μελωδιόχημα και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μεταξύ κουπλέ και ρεφρέν και ταλαιπωρούμε αφάνταστα το σβέρκο ενώ το air guitar καλά κρατεί. Μοναδικής ομορφιάς τραγούδι, με ένα υπέροχο ρεφρέν και σόλο που φτάνει στα όρια της καψούρας. Πώς είπατε; Πολύ και-γαμώ σας τα γράφω; Μαζί σας! Αφού είναι, τι θέλετε να κάνω, να κρατήσω σημειώσεις για «προσπάθεια που βρήκα χαριτωμένη»; Τέτοια χαζό-φληναφήματα δεν έχουν καμιά δουλειά εδώ. Το τραγούδι σπέρνει, το γράφουμε. Τόσο απλό είναι.

   Και πάνω που λέω ότι «Εντάξει, τούτο εδώ σκοτώνει», έρχεται το “The Last Angel”… Τι είναι αυτό; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ; Μπασοτύμπανο στο κουπλέ, με τις κιθάρες να χρωματίζουν και να μπαίνουν στη συνέχεια, με εκπληκτικές αρμονίες στο μεσόστεγο της δομής και τη μπάντα να παίζει σαν να υπάρχει εδώ και είκοσι αιώνες. Εκεί που αναρωτιέσαι αν γίνεται να γίνει καλύτερο, έρχεται στο προσκήνιο μια γέφυρα απαράμιλλης ομορφιάς. Η μελωδία στα πλήκτρα, με μια θεματική εντελώς επικό-λυρική, μας τσακώνει, μας γραπώνει και μας αποτελειώνει! Μακάρι να γίνει βίντεο… Παρακαλώ πολύ να μου επιτραπεί να το ξαναβάζω μια φορά πριν πάω στον επίλογο.

   Ο οποίος επίλογος ακούει στο όνομα “Fury Within” και μπουκάρει με ένα πολύ βαρβάτο riff, για να έλθει η φωνή να πριμάρει ελαφρά και να τονώσει/τονίσει την πολεμική του κλίματος. Το επικό στοιχείο σε έξαρση, πολύ επιλεκτικές δίκασες – κάτι που εντυπωσιάζει καθόλη τη διάρκεια του ΕΡ – και το δαιμόνιο αυτό riff δεσπόζει πραγματικά. Πολύ όμορφο το tutti πίσω από το σόλο, τα παιδιά έχουν φροντίσει με περισσή φινέτσα όλα τα σημεία του άλμπουμ. Εύχομαι πραγματικά αυτό το ΕΡ να είναι καλοτάξιδο και πολύ σύντομα να έχουμε το πρώτο Full Length τους, εύχομαι να τους ξαναδώ στη σκηνή πολύ σύντομα. Είναι το πιο λαμπρό αστέρι στον ουρανό του ΜΕΤΑΛ και τα φτερά από φωτιά τους πάνε πολύ!

Κώστας Κούλης
 

Wings Of Fire

No more entries to show...

Items in this compilation

Chronology

Joomla Social by OrdaSoft!

Τελευταίες Καταχωρήσεις Καλλιτεχνών

Τελευταίες δισκοπαρουσιάσεις