Δισκοπαρουσιάσεις

loogoo

2 Ready 2 Live

2 Ready 2 Live
Κυκλοφόρησε 2012
Format CD
Είδος
Ενημερώθηκε στις Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2012
Είδος Hard Rock
Εταιρία The Leaders Records

Review

01. 2 Ready 2 Live
02. Leather Messiah
03. Howl
04. Find Yourself
05. Heavy Load
06. Scissor Tongue
07. Wanderlust
08. Am I Getting Right?
09. Victim Of Gravity
10. End Of Time
11. Monkey Ear
 
   Το μυαλό του ωκεανού χτυπάει κάπου στην Ελλάδα μας! Μπορεί να μην έχουμε ωκεανούς, έχουμε όμως μάτσο τις θάλασσες! Και μια θάλασσα ήχων είναι αυτό το σερβίρισμα. Έχετε ακούσει Ροκιές και Ροκιές στη ζωή σας, σωστά; Άλλες πωρωτικές, άλλες αδιάφορες, άλλες θανατερές, άλλες «Ε, τι έγινε μόλις τώρα;» και διάφορα τέτοια χαριτωμένα. Έρχονται λοιπόν οι τυπάδες αυτοί εδώ, ένα Power Trio, και μας τινάζουν τα μυαλά στον αέρα! Θέλεις η φωνή, θέλεις το Hammond, θέλεις οι συνθέσεις και η άνεση με την οποία βγαίνουν από τα ηχεία. Όταν κάτι είναι καλό, θα φανεί, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία.

   Η μπάντα όμως δεν αρκέστηκε στο «Είμαστε καλοί». Πήγε για το άριστο, για το «Πιο πάνω δεν γίνεται». Έτσι λοιπόν, πέρσι τον Αύγουστο, τα παιδιά ταξίδεψαν μέχρι το Hollywood και έγραψαν το δίσκο τους στα Swinghouse Studios, παρέα με τον Lee Popa (παραγωγός WHITE ZOMBIE, MINISTRY, TOOL, KORN) και το μηχανικό ήχου Ken Eisennagel (MEGADETH). Στη συνέχεια έστειλαν το άλμπουμ για mastering στους κυρίους Λιαπάκη και Schmid, στη Γερμανία, και το τουμπάνιασαν ακόμη περισσότερο. Όσον αφορά τον ήχο τους, το καλύτερο είχε μόλις επιτευχθεί.

   Βάζω να ακούσω. Τρία μέτρα οι κιθάρες και εκατό χιλιάδες κιλά η φωνή. Βαρβάτο ΚαχονοΡόκ κορυφαίας εσοδείας με επιρροές από Cult και διάφορα μεγαθήρια του είδους. Ακούω και σημειώνω. Η φωνή έχει πανέμορφο γρέζι και αυτό φαίνεται στα τρία πρώτα κομμάτια του δίσκου. Πολύ ενδιαφέρουσα χροιά! Στο "Find Yourself", που φιλοξενεί και καθαρά, και τα «καθαρά» της φωνής είναι πολύ νόστιμα. Κάτι από Doors χτυπάει το λαβύρινθο του αυτιού μας. όχι, δεν χάνουμε την ισορροπία μας. Η ίδια η μπάντα κατονομάζει τα δύο προαναφερόμενα συγκρότημα σαν επιρροές, έχει όμως ένα σωρό, κατά συνέπεια το ηχητικό αποτέλεσμα είναι παιδί πολλών πατεράδων.

   Έχουν και Stoner στιγμές. Στο "Wanderlust" για παράδειγμα, σκάει ένα θεματάκι που παραπέμπει εκεί, ενώ το χτύπημα των τυμπάνων δείχνει ελαφρά προς "Demon cleaner". Όπως καταλαβαίνετε, κανένας συνειδητοποιημένος οπαδός του Ροκ δεν πρόκειται να μείνει ασυγκίνητος από μια τέτοια πρόταση. Καλά, σας έχω κι άλλα. Αυτό το "Victim of gravity", τι παλαβιά είναι πάλι αυτό; Σαν να τζαμάρουν οι Inspiral Carpets (ιδίως στην αρχή) με τους Monster Magnet! Δώσε και ξαναδώσε και θα κλιπάρει ο αυχένας αύριο. Η εισαγωγή με πιάνο στο επιλογικό "Monkey Ear" οδηγεί σε μια ακόμα εντυπωσιακή σύνθεση, πιο μελιστάλαχτη, πιο αρενική. Μας έφτιαξε πολύ η τριάδα, ευχόμαστε καλή και πολλή επιτυχία!
 
Κώστας Κούλης

2 Ready 2 Live

No more entries to show...

Items in this compilation

Chronology

Τελευταίες Καταχωρήσεις Καλλιτεχνών

Τελευταίες δισκοπαρουσιάσεις