= Chronos - Neptune is Dead
Δισκοπαρουσιάσεις

loogoo

Chronos

Chronos
Κυκλοφόρησε 2021
Format CD
Είδος
Ενημερώθηκε στις Κυριακή, 07 Μαρτίου 2021
Είδος Rock
Εταιρία Self Release

Review

Brimstone
The Fortress Of Montauk
Answers
Handler Of The Mob
Narcissus In Vain
Liquid Messiah
Morae
Worship What We Fear
Seas Of Decay
The Sky
 
 
   Πρώτη επίσημη δουλειά από τους Neptune Is Dead και με πολύ μεγάλη χαρά παρουσιάζουμε το άλμπουμ τους με τίτλο “Chronos”. Τα παιδιά δημιουργήθηκαν το 2018. Βέβαια, η «βαλίτσα» γνωριμίας των μελών πάει πίσω πέντε χρόνια, όταν έπαιζαν διασκευές. Αφού λοιπόν ωρίμασε το κλίμα, αλλά και το δέσιμο των μελών, πήραν απόφαση να κυκλοφορήσουν τις δικές τους ιδέες και ήχους.

   Φυσικά, όπως όλες τις μπάντες, η καραντίνα τους πήγε πίσω και το άλμπουμ τους κυκλοφόρησε στα τέλη του Φλεβάρη. Την παρουσία τους μας την έκαναν γνωστή δύο μήνες πριν, όταν κυκλοφόρησαν το πρώτο τους τραγούδι από το άλμπουμ, "Narcissus In Vain", σε videoclip. Πολύ δυνατό το story που κρύβεται πίσω από το τραγούδι στο video.
 

   Το πρώτο τραγούδι το άλμπουμ λέγεται «Brimstone» . Φανερά δοσμένοι σε αυτό που κάνουν, εφορμούν με καταπέλτη ήχων, βαριάς μορφής, heavy rock, με μελωδικά τεχνάσματα. Ακόμα δεν ξεκινήσαμε και θέλω να χαθώ στο “The Fortress Of Montauk”. Βαριοπούλα οι ήχοι, με πινελιές stoner και υπέρμετρα riffs. Το λάτρεψα, όπως καταλαβαίνετε.

   Και το “Answers” έρχεται και κουμπώνει τόσο τέλεια με μια πιο διαφορετική βαρβαρική αύρα. Το ξέρω πως θα κάνουμε πολύ καιρό ακόμα να δούμε συναυλία, αλλά έχω την ιδανική τριάδα μπαντών στο μυαλό μου για μια διεγερτική μουσικά βραδιά. Όνειρα δεν μας απαγόρεψαν ακόμα να κάνουμε, ναι; Βραδύκαυστο το “Handler Of The Mob”, έχει τη δική του γοητεία και δύναμη μέσα στο άλμπουμ. Τα παιδιά πραγματικά έχουν κάνει θαύματα με αυτό το άλμπουμ και ορθώνουν το μουσικό τους ανάστημα μπροστά σε γιγαντομπάντες του είδους, με ψηλά το κεφάλι. Είμαι σίγουροι πως οι φανς του είδους θα τους αγκαλιάσουν.
 
 
   Επόμενο το “Narcissus In Vain”, που σας μίλησα πιο πάνω. Απλά ακαταμάχητο! Φτάσαμε στο βαρύ και ασήκωτο “Liquid Messiah”. Μου αρέσει πολύ η φωνή του Φρανκ Λαμπαδαρόπουλου, είναι βαθιά, μπορεί να φτάσει μέχρι τα growls, αλλά εκείνο το heavy rock γρέζι τη βάζει σε ισορροπία. Στα ίδια μοτίβα του heavy κινείται και το “Morae”, με πολύ εκλεπτυσμένες ηχητικές «τζαναμπετιές» από τις κιθάρες. Πάλι βαρύ το κλίμα, αλλά με ταχύτητα και δυναμισμό, έρχεται να μας σανιδώσει το “ Worship What We Fear”. Και αυτό αγαπημένο έγινε από τα πρώτα λεπτά. Ίσως το πιο ενεργειακό τραγούδι του άλμπουμ. Ναι, θα το ήθελα και σε videoclip, γιατί να πω ψέματα; Το “Seas Of Decay” έρχεται και μαστιγώνει και μόνο με τον τίτλο του τις σκέψεις μας. Ναι, σε μια θάλασσα αποσύνθεσης βρίσκεται ο πλανήτης και εμείς σερφάρουμε ανελέητα σε μαύρα νερά. Το τέλος του άλμπουμ φτάνει με το εννιάλεπτο “The Sky”, που φαίνεται να είναι βιωματικό. Έχει μια εντελώς διαφορετική μουσική προσέγγιση από το υπόλοιπο άλμπουμ και δείχνει μια μεγαλύτερη βαρύτητα αν κάποιος δώσει σημασία στους στίχους που ακούει.

   Υπέροχη δουλειά, πολλά μπράβο στα παιδιά και τους ευχόμαστε καλοτάξιδο!

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
 

Chronos

No more entries to show...

Items in this compilation

Chronology

Joomla Social by OrdaSoft!

Τελευταίες Καταχωρήσεις Καλλιτεχνών

Τελευταίες δισκοπαρουσιάσεις