Δισκοπαρουσιάσεις

loogoo

Levellers

Είδος Rock
Χώρα UK
   Οι Levellers αποτελούν ένα από τα πλέον γνωστά αγγλικά ροκ συγκροτήματα  επηρεασμένα παράλληλα από την punk και την παραδοσιακή αγγλική μουσική. Η έδρα τους είναι το Brighton της Αγγλίας, όπου και ιδρύθηκαν το 1988. Υπάρχουν πολλές ιστορίες για το πώς κατέληξαν στο όνομα αυτό, από μια ριζοσπαστική δημοκρατική παράταξη του New Model Army του Oliver Cromwell, από την αναφορά «The Level» μιας και ο χώρος στον οποίο ‘ζούσαν’ οι Levellers ήταν ένας υπαίθριος κοντά στο Brighton, ή απλά, σύμφωνα με τον κιθαρίστα τους, από μία λέξη που βρήκαν τυχαία σε ένα λεξικό. Το συγκρότημα απαρτίζεται από τους Mark Chadwick (φωνητικά, κιθάρα, φυσαρμόνικα), Jeremy Cunningham (μπάσο, φωνητικά), Charlie Heather (ντραμς), Simon Friend (κιθάρα, φωνητικά, μαντολίνο, φυσαρμόνικα, ταμπουράς) , Jonathan Sevink (βιολί)  και Matt Savage (πλήκτρα, δεύτερη φωνή).

   Το συγκρότημα, απόλυτα ειλικρινές, ενδιαφέρεται για θέματα Οικοαναρχισμού και προσελκύει τους λάτρεις που αφοσιώνονται στους Levellers, παρά το γεγονός ότι αγνοούνται καθολικά από γενικούς κριτικούς. Οι Levellers εκπροσώπησαν μια σειρά από ζητήματα, όπως εκστρατείες κατά των Πράξεων Ποινικής Δικαιοσύνης (και τα μέτρα κατά των rave παρατάξεων) καθώς και διάφορα αντι-καπιταλιστικά και περιβαλλοντικά θέματα. Συνεχίζουν να περιοδεύουν εκτενώς σε όλη τη Βρετανία και την Ευρώπη, αλλά διατηρούν μια αμοιβαία αντιπάθεια με τον μουσικό τύπο, που απορρέει από τις πρώτες μέρες του συγκροτήματος.

   Εν συντομία οι δίσκοι τους είναι οι εξής: «A Weapon Called the Word» του 1990, «Levelling  the Land» του 1991, «Levellers» του 1993, «Zeitgeist» του 1995, «Headlights, White Lines, Black Tar Rivers» του 1996, «Mouth to Mouth» του 1997, «One Way of Life: The Very Best of the Levellers» του 1998, «Hello Pig» του 2000, «Green Blade Rising» του 2002, «Truth and Lies» του 2005, «Letters from the Underground» του 2008  με πιο πρόσφατο τον «Static on the Airwaves». Καθ’ όλη τη μουσική τους διάρκεια ηχογράφησαν, επίσης και πολλά single από το 1989 έως και το 2008.
No more entries to show...

Τελευταίες Καταχωρήσεις Καλλιτεχνών

Τελευταίες δισκοπαρουσιάσεις