Δισκοπαρουσιάσεις

Autumne

Autumne
Κυκλοφόρησε 2021
Format MP3
Είδος
Ενημερώθηκε στις Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021
Είδος Instrumental Rock
Εταιρία Self Release

Review

Remembering You
A Heartbeat Away
Birth
Until We Meet Again
Farewell
 
 
   Είναι ένας νέος καλλιτέχνης, ένας μουσικός που έχει μελετήσει πολύ, ένας δάσκαλος που δεν σταματά να μαθαίνει. Ο κιθαρίστας, συνθέτης και ένα σωρό ακόμα πράγματα, αποφάσισε να κυκλοφορήσει το πρώτο του άλμπουμ και μας προσφέρει ένα ΕΡ πέντε instrumental συνθέσεων.

   Εισαγωγή με το “Remembering You”. Ένα εύθραυστο δημιούργημα, με την κιθάρα να παίζει όλους τους ρόλους, χωρίς να μας λείπει το παραμικρό από την συνολική απόλαυση της παράστασης. Γλυκύ παίξιμο, συγχορδίες και θέματα, κρυστάλλινος ήχος και μελαγχολία στα καλύτερά της. Βάλτε το κομμάτι αυτό να παίξει στα ακουστικά σας και ευχηθείτε να βρέξει. Έστω και για δυόμισι λεπτά – όσο διαρκεί το θέμα. Και θα θυμηθείτε τα λόγια μου. Συνέχεια με το “A Heartbeat Away”, με την ακουστική εισαγωγή σε 6/8 και το μπλουζιάρικο μπάσιμο στο αυτό μέτρο. Κιθάρα Άγιου Τζο και θέματα που θα ονειρευτείτε ότι ταξιδεύετε πάνω τους. Το όλο μοτίβο είναι γκράντε, αλλά η μελαγχολία φύεται παντού. Και αυτό είναι το οξύμωρο που ξετρελαίνει με τούτη εδώ την ακρόαση. Ο ξέφρενος πεσιμισμός που μέσα από τη μουσική γίνεται ένα θαυμαστό ταξίδι. Tutti, πλήκτρα που κυκλώνουν τις μελωδίες και κάτι από Paul Speer στην ενορχήστρωση. Εξωγήινο παίξιμο στην κιθάρα που παραπέμπει – φυσικά – στον Satriani, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, στον Vai και τους λοιπούς άμπαλους της συνομοταξίας.
 

   Ίδιο μέτρο και για το επόμενο μουσικό ταξίδι, με τίτλο “Birth”. Η μπλε κιθάρα διατρέχει τις αποστάσεις με ταχύτητα φωτός, από το παράθυρό της όμως μπορείς να δεις με άνεση και με μεγάλη διακριτότητα. Βιρτουοζιτέ το παίξιμο, γεμάτο όμως από καψούρα, συναίσθημα και την καλύτερη ποιότητα θλίψης που μπορεί να βρει κανείς στα μουσικά κιτάπια. Εξίσου δυναμική η συνέχεια, με το πεντάλεπτο “Until We Meet Again”, το οποίο διαθέτει κινηματογραφική υφή και θα γινόταν πρώτης τάξεως βίντεο-ταινία μικρού μήκους. Έχω σκεφτεί και το σενάριο, αλλά μάλλον θα μείνει θαμμένο στο κατιτίς του ενός ενάτου του νου που διατίθεται προς χρήση. Η άρρωστη ημικάθαρη κιθάρα, η φουλ ηλεκτρική και τα θέματα που περνάει και το πληκτρώδες περιβάλλον, που πήγε να ενώσει Blues, Jazz και Μέταλ ξεσπάσματα. Ενορχήστρωση μπετόν και Progressive τάση, που με πήγε και λίγο στον Neil Morse, στον Andy Tillison…

   Εξόδιον με το γλυκόπικρο “Farewell”, με μία μελωδία ενός λεπτού και μίας εσωτερικής αναζήτησης που συνοψίζεται σε μία απορία. Γιατί όχι πέντε λεπτά; Ή δέκα; Πιθανόν να μάθουμε στο καινούργιο άλμπουμ. Ο Κώστας Σαμπάνης μας έδειξε ότι είναι σπουδαίος μάστορας στην τέχνη του. Αυτό το ΕΡ θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα σε όλους τους φίλους της μουσικής. Μελωδίες χωρίς λέξεις, αλλά με λόγια. Από καρδίας. Καλοτάξιδο!

Κώστας Κούλης
 
 

Autumne

No more entries to show...

Items in this compilation

Chronology

Joomla Social by OrdaSoft!

Τελευταίες Καταχωρήσεις Καλλιτεχνών

Τελευταίες δισκοπαρουσιάσεις