Δισκοπαρουσιάσεις

loogoo

Inhaling Blackness – Reflecting Light

Inhaling Blackness – Reflecting Light
Κυκλοφόρησε 2012
Format CD
Είδος
Ενημερώθηκε στις Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012
Είδος Melodic Metal
Εταιρία

Review

1. N.D.X
2. Missper
3. Cracks in the Mirror
4. Eclipse
5. Crossing the Borderline
6. One Star per Tear
7. Error Concept I
8. Towards the Sun
9. My Ulysses
10. When Daylight Dies
11. Moonray Guidance

 

   Ξέρετε, θεωρώ πετυχημένα τα τρικάκια της διαφήμισης, που φέρνουν την τεχνολογία στη μουσική και το ανάποδο. Για αυτούς εδώ τους Γερμανούς ας πούμε, η Massacre εισαγάγει το “Metal 2.0”, κάτι που θεωρώ έξυπνο στο επίπεδο του μάρκετινγκ και της φιλοσοφίας του, η οποία εξαντλείται στη φράση «Θα αγοράσεις αυτό που σου πασάρω». Μεταξύ μας, θεωρώ τον όρο εκτός μουσικής, αλλά εντελώς εκτός μουσικής όμως… Δεν έχει και τόση σημασία, πάμε στην ουσία τώρα.

   Ντεμπούτο άλμπουμ για το κουιντέτο, πολύ μελωδία, πολύ έξυπνα θέματα, καλή μουσική, φοβερή παραγωγή, γερμανική εντελώς και μια φωνή εντελώς παράταιρη με το προϊόν. Το μελωδικό Μέταλ των παιδιών σερβίρεται με μία εντελώς Death Metal φωνή. Καλά, ξέρω, δεν είναι η πρώτη φορά που ακούτε κάτι τέτοιο και εννοείται ότι δεν θα είναι και η τελευταία, εγώ όμως μπορώ να γκρινιάξω; Ευχαριστώ για την συγκατάβαση, προχωράω στα ενδότερα.

   Ακούγοντας ένα μελωδικότατο κομμάτι, με φοβερή αρμονία, σαν το “Eclipse”, πραγματικά σπάζομαι που πρέπει να το ακούσω με φωνητικά εγκληματία σε παράκρουση. Το έγραψα ξανά, πρόσφατα κιόλας, αφού έτσι θέλει να εκφραστεί ο τραγουδιστής, ή μόνο έτσι μπορεί, πάσο, μαγκιά του, ας το κάνει. Κι εγώ όμως θα έχω κάθε δικαίωμα να πω το παραπονάκι μου. Το έχω κάνει και για άλλες μπάντες στο παρελθόν, τους αγαπημένους Naildown για παράδειγμα και νομίζω ότι δικαιώθηκα με την κυκλοφορία του επόμενου δίσκου τους – τότε.

   Το instrumental “One Star Per Tear” είναι μια απλή και όμορφη μελωδία πλήκτρων, με συνοδεία εφέ κι άλλων εφέ και αποχή των υπολοίπων οργάνων. Όλα πάνω του είναι βασισμένα στην τεχνολογία και τις ικανότητες των synth. Ωραιότατο ιντερμέδιο, μας χαλαρώνει απόλυτα για τρία-κάτι λεπτά… Στη συνέχεια επιβλητική εισαγωγή τυμπάνων και πάρε στα μούτρα το “Error Concept I”! Μελετημένο, επιθετικό, καργαριστό… Για ακούστε και το “My Ulysses”, με την εισαγωγή που διαθέτει καθαρά φωνητικά, έστω και μέσα από εφέ, ενώ η καφρίλα περιορίζεται στο ρεφρέν. Βλέπετε πώς ανακατεύεται καλύτερα η τράπουλα;

 

Κώστας Κούλης

 

Inhaling Blackness – Reflecting Light

No more entries to show...

Items in this compilation

Chronology

Τελευταίες Καταχωρήσεις Καλλιτεχνών

Τελευταίες δισκοπαρουσιάσεις