Δισκοπαρουσιάσεις

Rise Of The Witch

Rise Of The Witch
Κυκλοφόρησε 2021
Format CD
Είδος
Ενημερώθηκε στις Τετάρτη, 26 Μαϊος 2021
Είδος Heavy Metal
Εταιρία Sleaszy Rider Records

Review

Night Demons
Midnight Metal Queen
Metalhead
Heavy Metal Life
Old Salt
My Comrade
The Rise
Witch Of The Damned
Where Are You Baby
Realms Of The Unseen
 
 
   Η μουσική σε ταξιδεύει. Πάνω από όλα και πέρα από όλα, σε ταξιδεύει. Και συνήθως σε πάει εκδρομή σε εποχές και όχι περιοχές. Οι Graywitch, οι οποίοι πατούν σε Ελλάδα και Κύπρο, κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ και από το δεύτερο τραγούδι αισθάνομαι δεκαοκτώ χρονών. Πώς είπατε; Αν είναι το σούπερ-γουάου άλμπουμ που θα σας κάνει να ξεχάσετε την ηλικία σας; Ακούστε κάτι. Δεν έχει καμία σημασία αν είναι ή αν δεν είναι. Αυτό που ΕΧΕΙ σημασία, είναι η αγάπη των παιδιών που δημιούργησαν και το αντίκτυπο σε όλους και όλες που μεγάλωσαν με Μέταλ και που δεν σκέφτηκαν στιγμή να αλλάξουν ρότα. Πόσο είχατε χαρεί που οι γείτονες παραπονούνταν στους γονείς σας «για τα χάλια σας»; Πόσο υπέροχα είχατε νιώσει;

   To “Night Demons” ανοίγει. Sabbath εποχής Dio, Jag Panzer από τα παλιά, True κατάσταση και NWOBHM. H μυρωδιά από εκείνες τις περιόδους. Γρήγορο τραγούδι, γκαγκαριστό riff και ροή που είχαμε κατά νου τα τελευταία τριάντα τέσσερα χρόνια. Και πάνω στην Μέταλ επιδρομή, πάρε πόζα! “Midnight Metal Queen” και “She’s getting ready for a night out”… Hard Rock κατάσταση με Μέταλ απολήξεις και ένα θεματικό στην κιθάρα που θα σας γυρίσει δεκαετίες πίσω… για την ακρίβεια, θα σας κρατήσει στις δεκαετίες εκείνες. Και έπεται τρεχάτη συνέχεια. Και συνέπεια… “Metalhead”, με μπόλικο γκάζι και ακόμα περισσότερη μελωδία. The headbanger banged his head και λίγα γράφω. Ωραίο ξύλο… και πού να παιχτεί και LiVE…
 

   To “Heavy Metal Life” ξεκινά με σκασίματα και ένα σφαιράτο riff, το οποίο οδηγεί σε mid tempo βαρβάτο κοπάνημα, με δίκασες που χτυπούν εκεί που πρέπει. Το γράπωμα δεν έχει τελειωμό και το τραγούδι που ακολουθεί, “Old Salt”, φροντίζει να γίνει πιο επιτακτικό. Σε 12/8 ο ρυθμός, με στακάτο χτύπημα. Και από το τάκαταν-τάκαταν στην εισαγωγή με πιάνο και την πειρατική επιδρομή του “My Comrade”. O Kasparek θα ήθελε να λατρέψει, αλλά τον έκοψαν στο καλύτερο. Το κουπλέ είναι πληκτρώδες, χωρίς κανένα άλλο όργανο. Ο λυρισμός στέκει υπερήφανα και αφήνει τον χώρο στις κιθάρες που αλυχτάνε με ένα mid tempo riff που θα κάνει πολλούς σβέρκους να τεντωθούν. Στη συνέχεια βέβαια γίνεται ο καλός χαμός με τις δίκασες και το κλωτσομπουνίδι που σπρώχνει το κομμάτι στη μέση κάθε pit που σέβεται τον εαυτό του και τον ιδρώτα του.

   Με ηλεκτρακουστικά τιτιβίσματα ξεκινά το “Witch Of The Damned”. Πλήκτρα στο πλάι τους και σκάσιμο με κάργα ηλεκτρικό όγκο και διάθεση για ξέσπασμα. Γκάγκα συνεχές και αδυσώπητο. Και στη μέση του πολέμου… κούφιες πένες και HardRockιά μέρος δεύτερον. “Where Are You Baby” και η μπάντα σετάρει τον επίλογο του πρώτου δοκιμίου της. “Realms Of The Unseen”. Ακουστικό το προεισαγωγικό, τρία χτυπήματα στα τύμπανα και θέμα πάνω τους και ξεκίνημα ήρεμο με χορωδιακά στο πίσω μέρος της σκηνής. Και τότε ήλθαν τα riff. Και ήταν Μέταλ. Και στάθηκαν στο ύψος τους.

   Θα ευχηθώ τα καλύτερα στο συγκρότημα. Να είναι καλοτάξιδο το άλμπουμ, να το χαρούν όσο θέλουν και όσο πρέπει και να το στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις. Και να εστιάσουν στο γεγονός ότι δυο χώρες ενώνονται μέσω της μουσικής. Δεν είναι τίποτα τυχαίο. Και σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν επιτρέπεται να είναι.

Κώστας Κούλης
 
 

Rise Of The Witch

No more entries to show...

Items in this compilation

Chronology

Joomla Social by OrdaSoft!

Τελευταίες Καταχωρήσεις Καλλιτεχνών

Τελευταίες δισκοπαρουσιάσεις