Δισκοπαρουσιάσεις

loogoo

Fortress Under Siege

Είδος Heavy Metal
Χώρα Greece
   Οι Fortress Under Siege σχηματίστηκαν το 1992 από το Φώτη Σωτηρόπουλο (κιθάρες) και τον Ιωάννη Βασιλάκη (κιθάρες) μετά τη διάσπαση της heavy metal μπάντας GLADIATORS. Με την προσθήκη του Μιχάλη Σμέρου στα φωνητικά, Νίκου Δέδε στα τύμπανα και του guest  Άρη Μαθεακάκη στο μπάσο, το Δεκέμβριο 1996 κυκλοφόρησαν το πρώτο ομότιτλο mini debut CD τους, μία έκδοση που είχε μεγάλη απήχηση την εποχή εκείνη και εξακολουθεί να θεωρείται μια από τις καλύτερες κυκλοφορίες progressive metal power από ελληνική μπάντα. Εν τω μεταξύ, ο Βαγγέλης Χατζηανδρέου (μπάσο) και o Γιώργος Γεωργίου (πλήκτρα) είχαν προσχωρήσει στην μπάντα και άρχισαν να προωθούν τη νέα τους κυκλοφορία με ζωντανές εμφανίσεις, αλλά απροσδόκητα η μπάντα διαλύθηκε το 1998.

   Αν και ανενεργή ως μπάντα, οι  Fortress Under Siege συνέχισαν να συνθέτουν και τελικά επανενώθηκαν το 2010. Την 1η του Ιούλη του 2011 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ με τίτλο "Το Mortal Flesh Of Love".

   Το 2012 βρίσκει τη μπάντα να προσπαθεί να κλείσει όσες το δυνατόν περισσότερες εμφανίσεις και να κάνει την προ-παραγωγή για το δεύτερο άλμπουμ, αλλά ξαφνικά, το Δεκέμβριο του 2012 ο Μιχάλης Σμέρος αποχωρεί από το συγκρότημα. Αμέσως ο Άλεξ "Hannibal" Μπαλακάκης (πρώην SPITFIRE) παίρνει τη θέση του ως νέος τραγουδιστής της μπάντας και αρχίζει να δουλεύει με την υπόλοιπη μπάντα για την προετοιμασία του δεύτερου άλμπουμ τους.

   Στις 10 Οκτωβρίου 2014, η Steel Gallery Records ανακοινώνει ότι υπέγραψε με την μπάντα και η κυκλοφορία του άλμπουμ "Phoenix Rising" πραγματοποιείται στις 15 Δεκεμβρίου 2014.

Line up
Tasos Lazaris – Vocals
Fotis Sotiropoulos - Lead Guitars
Themis Gourlis - Rhythm Guitars
George Georgiou – Keyboards
Alex Stavrakas – Bass
Dimitris Kapoukakis – Drums

 

No more entries to show...

Τελευταίες Καταχωρήσεις Καλλιτεχνών

Τελευταίες δισκοπαρουσιάσεις