Δισκοπαρουσιάσεις

Restoration

Restoration
Κυκλοφόρησε 2016
Format CD
Είδος
Ενημερώθηκε στις Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016
Είδος Hard Rock
Εταιρία Scarlet Records

Review

1. Never A Day
2. Jennifer
3. You Cannot Give Up
4. Faith And Chris
5. Her Way Back
6. Regret At All
7. This War
8. Taking Our Lives
9. Let You Breathe
10. This Is Everything
 
 
   Το 2014 είχα κάνει review στο «The Answer Of Insanity», ένα άλμπουμ heavy metal από τους Faithsedge… Φέτος κατέφθασε το νέο άλμπουμ «Restoration», με hard rock διαθέσεις.

   Τώρα θα μου πείτε, ήταν δυνατόν να μην έχουμε ένα τέτοιο άλμπουμ αφού υπάρχει ο Tim Gaines από τους Stryper στο μπάσο και ο Alex De Rosso, πρώην κιθαρίστας των Dokken;

   Μαθηματικά βέβαιο ήταν να σκάσει μύτη ένα τέτοιο άλμπουμ γεμάτο επιρροές από όλο το φάσμα της hard rock μουσικής. Η πείρα του κάθε μέλους ήρθε και κούμπωσε και παρέδωσε ένα διαφορετικό συναίσθημα στο άλμπουμ.

   Ας πάρουμε παράδειγμα το «Jennifer»… πιο hard rock δεν έχει! Ορμητικό, σε παρασέρνει από τα πρώτα λεπτά. Δώσε πόνο στο «You Cannot Give Up»! Τσαχπινιά, μελωδία και ένα πέρασμα από τη εποχή του ’80 που θα σου πάρει το μυαλό.
 

   Επόμενο, το καλύτερο καψουροτράγουδο των τελευταίων ετών! Στο «Faith And Chris» συμπάσχεις, ανατριχιάζεις από την υπέροχη φωνή του Giancarlo… σε στέλνει χρόνια πίσω, στις εποχές των καλύτερων μελωδικών «αγαποτράγουδων» (εντάξει, θα το πω αγγλικά που ακούγεται πιο σοφιστικέ... στην εποχή των  love songs). Προσοχή, υπάρχει μεγάλη περίπτωση εθισμού στο εν λόγω τραγούδι, ακούστε το με δική σας ευθύνη. Και κάτι ακόμα, δεν υπάρχει περίπτωση να ακουστεί σε συναυλία και να μην πέσει στα πατώματα ο γυναικείος πληθυσμός!

   Για πάμε τώρα στα ανεβασμένα «Her Way Back» και «Regret At All», αποφασισμένα αμφότερα να σας τρελάνουν. Άμα καταφέρετε και μείνετε ακούνητοι θα σας παραδεχθώ, εγώ δεν τα κατάφερα. Η μουσική είναι υπέροχη και νοιώθεις την ένταση να αφεθείς στο ρυθμό τους.

   Άλλο ένα που θα χαραχτεί απόλυτα στη μνήμη μου από αυτό το άλμπουμ είναι το «This War». Πόζα ρημάδα, με έχεις καταστρέψει! Εκεί που λέω θα συνέλθω, θα ωριμάσω, να και άλλο ένα τραγούδι να με μεταφέρει πίσω. Ευχάριστο, «χορευτικό», ζωντανό, ρε παιδάκι μου! Πάει, το αποφάσισα, θα παλιμπαιδίζω μέχρι τα βαθιά γεράματα! Είναι ο αέρας που σε παρασέρνει, είναι η μουσική που στολίζει με χρώματα τα βήματά σου. Προχωράω στον επόμενο «σταθμό» που ακούει στο όνομα «Let You Breathe». Άλλο ένα όμορφο love song (είδατε… κράτησα τους τύπους), ταξιδιάρικο, που σε αφήνει να αναπνεύσεις. Η παραπονιάρικη ακουστική κιθάρα, η φωνή με το συναίσθημα που σε τσαλακώνει.

   Με το «This Is Everything» μας αποτελειώνουν οι αγαπημένοι Faithsedge, δίνουν τον τελευταίο hard rock τόνο σε αυτό το άλμπουμ, το τραγούδι που αφήνει την τελευταία γεύση, που ξεκαθαρίζει το τοπίο και πλέον και συ ο ακροατής παίρνεις την απόφαση να το βάλεις το repeat μέχρι Δευτέρας Παρουσίας. Τώρα… άμα είναι και Τρίτης... μην χολοσκάτε... ποιος θα το μάθει;

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 

Restoration

No more entries to show...

Items in this compilation

Chronology

Joomla Social by OrdaSoft!

Τελευταίες Καταχωρήσεις Καλλιτεχνών

Τελευταίες δισκοπαρουσιάσεις