Δισκοπαρουσιάσεις

loogoo

Insurgency

Insurgency
Κυκλοφόρησε 2021
Format CD
Είδος
Ενημερώθηκε στις Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021
Είδος Hard Rock
Εταιρία Rock City Music Label

Review

Carry On To The Depths Of The Sea
Blood Of The Unknwown
For Eternity
Fly Away
The Sun Shall Never Shine
Everywhere
Star In The Sky
A White Cross On A Norman Field
Big Time
My Mother Was A Who
Insurgency
 
 
   Ο Markus Fortunato είναι στο μουσικό στερέωμα από τη δεκαετία του ογδόντα. Με τη μπάντα του, τους MZ, έχει κυκλοφορήσει επτά άλμπουμ από το 2000 έως το 2010. Πραγματικός άθλος, αν θέλετε τη γνώμη μου. Το 2012 κυκλοφορεί το concept άλμπουμ "Fortunato Liberty" και τρία χρόνια μετά, το 2015, κυκλοφορεί το "Restless Fire". Φέτος ήρθε η σειρά του τρίτου του άλμπουμ, το οποίο κυκλοφορεί με τίτλο “Insurgency”. Το άλμπουμ σφύζει από ζωή, είναι hard rock, είναι και επικό, είναι μελωδικό, έχει aor κτίσματα και πολύ δυναμισμό.

   Πρώτη γνωριμία με το άλμπουμ είναι το καταιγιστικό “Carry On To The Depths Of The Sea”, με πολλά επικά στοιχεία από αυτά που αγαπάμε όλοι οι φαν. Κιθάρες και ντραμς να κοντράρονται, ενώ εκείνο το πιανιστικό θέμα στο ξεκίνημα είναι αρκετό για να ανατριχιάζει η ραχοκοκαλιά σου. Στο “Blood Of The Unknwown” η επικούρα παραμένει, ενώ κορτάρει έντονα τα συμφωνικά μέρη του τραγουδιού. Κάργα hard rock στο “For Eternity”, με πολλά κλασσικά τερτίπια. Είναι ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια από το άλμπουμ. Έχει μια εσάνς epic, μια μελωδία πολεμικού χαρακτήρα, αλλά και μια ανάταση ψυχής.
 

   Το ξεκίνημα του “Fly Away” έχει κολλήσει στο μυαλό μου μέρες. Έχει μια απίστευτα ετερόκλιτη δυναμική. Μελωδικότατό και απίστευτα ποιητικό το “The Sun Shall Never Shine”. Αυτά βέβαια για περίπου ένα λεπτό, μετά το τραγούδι μεταμορφώνεται σε απόλυτα μεταλλικό. Επόμενο αγαπημένο το “Everywhere”, η μπαλάντα του άλμπουμ. Έχει πολύ συναίσθημα και οι εικόνες στο μυαλό σου τρέχουν με χίλια. Μετά από την απολαυστική ανάπαυλα ξεκινά με ταχύτητες φωτός το “Star In The Sky”. Αγριεμένο, γεμάτο ένταση και πάθος επικού χαρακτήρα.

   Λίγο prog, λίγο συμφωνικό και ολίγον rock μας περιμένει στο “A White Cross On A Norman Field”. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που συγχωνεύονται όλες οι μελωδίες. Είναι τόσο γήινα δοσμένες και βγάζουν μια μεγαλοπρέπεια. Το hard rock mood επιστρέφει στο “My Mother Was A Who”, ενώ με το ομώνυμο “Insurgency” σφραγίζει το τέλος του άλμπουμ μέσα από ένα metalικό πλέγμα.

   Πολύ ενδιαφέρουσα κυκλοφορία, με πολύ δυνατά σημεία, που θα αγαπήσουν ιδιαίτερα οι φαν του είδους. Καλοτάξιδο, κύριε Fortunato και σας ευχόμαστε τα καλύτερα. Έπεται συνέχεια συνεντευξιακού χαρακτήρα, για να μάθουμε περισσότερα.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 

Insurgency

No more entries to show...

Items in this compilation

Chronology

Τελευταίες Καταχωρήσεις Καλλιτεχνών

Τελευταίες δισκοπαρουσιάσεις