= Σ' Αυτή Τη Γειτονιά - Friendzone
Δισκοπαρουσιάσεις

loogoo

Σ' Αυτή Τη Γειτονιά

Σ' Αυτή Τη Γειτονιά
Κυκλοφόρησε 2021
Format CD
Είδος
Ενημερώθηκε στις Κυριακή, 07 Μαρτίου 2021
Είδος Hard Rock
Εταιρία Self Release

Review

Επαγγελματίας Γυναικάς
Ο Κερατάς
Rock 'N' Roll Και Αλητεία
Στο Βενζινάδικο
Όλοι Σου Την Πέφτουν
Δε Γαμιέται
Ο Άχρηστος Σουρωμένος Θείος (Ο.Α.Σ.Θ.)
10 Κασόνια Μπύρες
Εν Τέλει
Σ' Αυτή Τη Γειτονιά
 
 
   Friendzone: περιγραφή κατάστασης, στην οποία δεν έχεις καμία ΜΑ ΚΑΜΙΑ τύχη να σκοράρεις με τη γυναίκα που γουστάρεις (εννοείται πως για τις κυρίες (δεν) ισχύει το αντίστροφο), αφού πλέον συγκαταλέγεσαι στους «φίλους» της. Άσε που, αν σε συμπαθεί πολύ, μπορεί να είσαι πλέον και ο δήμαρχος της frienzone (τάδε έφη Joey). Επίσης: Friendzone είναι μία καυτή μπάντα από τη Θεσσαλονίκη, η οποία παίζει βαρβάτο και ποζάτο Ροκ και μάλιστα εις τη νιοστή δύναμη του κάργα, θυμίζοντάς μας τις γκρουπάρες της δεκαετίας του ’80, που έκαναν το Sleaze και την Πόζα αγαπημένο ιδίωμα.
 

   Το «Επαγγελματίας Γυναικάς» ανοίγει το άλμπουμ και εκεί διαπιστώνουμε τη δύναμη και την ευχέρεια, όπως και το τάλαντο και την εκτελεστική δεινότητα. Από κει και πέρα… ο ελληνικός στίχος. Διαβάζοντας τους στίχους, το μυαλό πάει να σκεφτεί ανώριμα, πλην όμως οι Friendzone έτσι θέλουν να παίξουν. Να σαρκάσουν, να ευθυμήσουν, να είναι αλέγκροι, να κάνουν νόστιμη φασαρία. Και να σας πω τούτο, επιπρόσθετα. Οι στίχοι των πανδιάσημων συγκροτημάτων της αυτής πιάτσας, που όλοι έχουμε αγαπήσει, πώς σας φαίνονται; Μην τρελαθούμε κιόλας. Τα παιδιά αποδίδουν στα ελληνικά αυτό που εδώ και δεκαετίες ακούμε στα αγγλικά και κάνουμε κέφι. Εδώ κοτζάμ Whitesnake και μόλις ακούσεις και πας να μεταφράσεις, συνειδητοποιείς ότι πρόκειται για μπουζούκια! Πολύ καλά κάνουν και μαγκιά τους!

   “Rock’n’Roll Και Αλητεία” και τα καρφωτά riff πάνε κι έρχονται. Γκαζάτο μοτίβο, έντονα ρυθμικό και μια φωνή που το κάνει όλο αυτό γλυκόπιοτο και ευκολοχώνευτο. Η μπάντα παίζει με τρελό κέφι κα είναι πολύ σοβαρή και προσηλωμένη στις ενορχηστρώσεις της, οι οποίες ακούγονται μπετόν. Οι παύσεις εξαιρετικές, η αλλαγή κλίμακας στο σόλο πολύ ευχάριστη και μετά το ρεφρέν ακούω και κουδούνα; Μα αυτά είναι, παιδιά μου! Όπα, μισό, ΜΙΣΟ! Και μετατροπία στο ρεφρέν το τελευταίο; Ναι, ναι, ΝΑΙ! Τι έχει παρακάτω; «Στο Βενζινάδικο», με καθαρό ξεκίνημα και μπαλαντοειδή εισαγωγή. Εξαιρετικά τα δύο χέρια στο hi-hat, πολύ μπάνικο το ηλεκτρικό σκαρφάλωμα και το χτίσιμο της έντασης. Και επειδή (πανέξυπνα τα εμβόλιμα) η ίδια η λέξη Rock’n’Roll σημαίνει τη σεξουαλική πράξη… «Όλοι Σου Την Πέφτουν», μια ροκιά φασαριόζικη, με κάτι από Punk να χαχανίζει στο παρασκήνιο και riff που φλερτάρουν με το Hard Rock και την Πόζα (με κεφαλαίο, εννοείται).
 

   Επόμενο στη λίστα το «Δε Γαμιέται»… Όπως έχει σχολιάσει και ο Gene Simmons για την εν λόγω ατάκα, «Γαμιέται. Όσο θέλεις». Ροκάτη κάτασταση, με τον τύπο να θέλει να πάει σε Ροκ συναυλία και εκείνη να προτιμά λαϊκές καταστάσεις. Ο τύπος δεν το σκέφτεται δυο φορές. Της κουνάει το μαντήλι και ξαναδίνει το ελεύθερο στη μπάντα να κοπανήσει την κουδούνα. Και για όσους έχετε πάει πάνω και περιμένετε να περάσει το 14Α, για ακούστε κι αυτό. «Ο Άχρηστος Σουρωμένος Θείος (Ο.Α.Σ.Θ.)» και τα αρχικά μόνο πετυχημένα μπορείς να τα χαρακτηρίσεις. Και μετά τις περιπέτειες του θείου, τα έργα και ημέρες εκείνων που αγαπούν τον ζύθο και τις αυτού ζυμώσεις. «10 Κασόνια Μπύρες». Αυθάδες, ευθύ, Ροκ και… και κάποια στιγμή θα ελευθερωθούμε, πού θα πάει. Επίλογος με το ομώνυμο τραγούδι. Ο τυπάς που δεν θέλει να συμβιβαστεί. Που δεν θέλει να γίνει καθώς πρέπει. Στη δική μας τη θεώρηση πάντως ΕΙΝΑΙ καθώς πρέπει και μάλιστα με το παραπάνω.

   Κύριοι, καλοτάξιδο! Γελάσαμε, νοσταλγήσαμε και πάνω απ’ όλα ενθουσιαστήκαμε με τη μουσική σας. Συνεχίστε έτσι και εδώ θα είμαστε εμείς, να στηρίζουμε και να θαυμάζουμε. Και τίποτα λιγότερο.

Κώστας Κούλης
 
 

Σ' Αυτή Τη Γειτονιά

No more entries to show...

Items in this compilation

Chronology

Joomla Social by OrdaSoft!

Τελευταίες Καταχωρήσεις Καλλιτεχνών

Τελευταίες δισκοπαρουσιάσεις