Δισκοπαρουσιάσεις

loogoo

M.E.T.A.L.

M.E.T.A.L.
Κυκλοφόρησε 2019
Format CD
Είδος
Ενημερώθηκε στις Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019
Είδος Power Metal
Εταιρία Steamhammer/SPV

Review

1. 111 - The Number Of The Angels
2. Spirit Of Daedalus
3. M.E.T.A.L
4. The Ace Of The Unicorn
5. Sail Away
6. Fly With Us
7. One Step Into Wonderland
8. Days Of Glory
9. Wheel Of Time
10. Ronin
11. Sole Survivor
 
 
   Όταν το άλμπουμ λέγεται “M.E.T.A.L” ξέρεις πολύ καλά τι να περιμένεις. Βέβαια έχω ερωτήσεις ως προς τον προσδιορισμό της μουσικής τους στο διαδίκτυο. Happy Metal λέει παίζουν. Ίσως να φταίνε οι στίχοι που έχουν μια αισιόδοξη διάθεση. Ο καθένας άλλωστε προσδιορίζει όπως θέλει τη μουσική που κάνει. Έτσι κι αλλιώς έχουμε διαβάσει κατά καιρούς τόσους προσδιορισμούς και δεν θα έπρεπε να σπαζοκεφαλιάζουμε.

   Οι Freedom Call έχουν ξεκινήσει από το 1998. Είκοσι χρόνια τώρα έχουν κυκλοφορήσει αρκετά δυνατές δουλειές. Το φετινό άλμπουμ έχει τη δική του σφραγίδα. Τα παιδιά παίζουν power metal ξεκάθαρα, με δόσεις μελωδικού metal. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε με όλα τα παλιά μέλη, καθώς τα νέα μέλη Timi Breideband – drums και Francesco Ferraro – bass ενσωματώθηκαν μετά.
 

   Το άλμπουμ ξεκινά με το “111 - The Number Of The Angels”, με διάθεση ψυχικής ανάτασης. Το power μπλέκεται με τις μελωδίες αλλά και τα πιασάρικα riffs. Τρέχουμε τώρα με το “Spirit Of Daedalus”. Γοργοί ρυθμοί, τεράστια τραγουδάρα. Κλασσικές power αποδόσεις.

   Ωδή στο “M.E.T.A.L”. Η ζωή μας όλη σε στίχους. Και παραμύθια έχουμε με μονόκερους και ό,τι άλλο τραβά η φαντασία σας. Το “The Ace Of The Unicorn” τα υποστηρίζει. Ο δικός μου όμως νταλκάς είναι το “Sail Away”. Πιο γήινο, πιο μελωδικό, που αφήνει τις εικόνες να τρέχουν μπρος στα μάτια σου. Τώρα αν δεν μπορείς να πλεύσεις μακριά, μπορείς να πετάξεις με τη Freedom Call airlines στο “Fly With Us”. Όμορφο τραγούδι και αρκετές πιασάρικες ιδέες. Τελικά αυτό το άλμπουμ σε περνά από κόσμους που θα σου χαρίζουν πάντα χαμόγελα. “One Step Into Wonderland”, η διάθεση συναντά τον ουρανό.

   Μια αλλαγή μοτίβων στο “Days Of Glory” έρχεται σα σίφουνας, έχει μια γρηγοράδα αλλά και μια επικότητα που συναρπάζει. Ακόμα πιο μεγάλη δύναμη στο δεύτερο νταλκά που ακούει στο όνομα “Wheel Of Time”. Για όλους εμάς που αγαπάμε τους κόσμους του φανταστικού. Το “Ronin” έρχεται πιο αρρενωπό. Η φωνή του Chris Bay λυγίζει σίδερα. Ο κόσμος του φανταστικού συνεχίζει την πορεία του.
 

   Σαν τελευταίο τραγούδι το άλμπουμ έρχεται να μας ξεπροβοδίσει το “Sole Survivor”. Ο τρίτος νταλκάς του άλμπουμ. Epic to the bone! Εξαιρετικό το “M.E.T.A.L” άλμπουμ. Άλλη μια νίκη για την ομάδα των Freedom Call. Τους ευχόμαστε καλοτάξιδο και τους περιμένουμε για να απολαύσουμε ζωντανά αυτό το υπέροχο άλμπουμ.

Μαίρη Ζαρακοβίτη

Music Exemplifies The Adoration Lifeform… Ή μήπως Metal Enthusiasm Teaches And Lives (for ever);
Either way… Ένα από τα καλύτερα άλμπουμ στο μοτίβο που κινείται. Με όλο το σεβασμό και όλη την αγάπη μου στο ιδίωμα, θα έλεγα ότι με συγκίνησε τόσο πολύ όσο και το “Powerplant” των Gamma Ray. Ναι, ναι και πάλι ναι!
Κώστας Κούλης
 
 

M.E.T.A.L.

No more entries to show...

Items in this compilation

Chronology

Τελευταίες Καταχωρήσεις Καλλιτεχνών

Τελευταίες δισκοπαρουσιάσεις