Δισκοπαρουσιάσεις

loogoo

Me Against You

Me Against You
Κυκλοφόρησε 2018
Format CD
Είδος
Ενημερώθηκε στις Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2019
Είδος Rock
Εταιρία ROAR! Rock Of Angels Records

Review

1. Cannot Be Judged
2. Me Against You
3. No One's Safe
4. Hollow God
5. Bury Me
6. When I Crossed That Door!
7. Hard To Tell
8. Not Again
9. Bring The Chaos
10. Another Life
11. The Undisputed
 
 
   Μια μπάντα που δίνει πάντα γερές συγκινήσεις! Μια ομάδα που θολώνει το μυαλό μας με τη ζωντάνια αλλά και την αγριότητα της μουσικής της. Έχουν βρει μια φόρμα που τους ταιριάζει απόλυτα. Ξύλο, γρέζι και θρασύτητα. Ο Βαγγέλης έχει αυτή τη φωνάρα που δεσπόζει βάρβαρα στο χώρο. Σε παραλύει γλυκά με την αγριότητα και έρχεται από πίσω η μουσική για να δώσει ένα πιο Southern ήχο, μια πιο στιβαρή ώθηση και να ενώσει φωνή και μουσική με εικόνες και συναισθήματα.

   Από το πρώτο άλμπουμ “Bet It All”, ακούσαμε και απολαύσαμε τις δυνατότητες των παιδιών. Επτά χρόνια μετά από αυτή την κυκλοφορία, με τις «συνήθεις» αλλαγές στα μέλη - άλλοι φεύγουν άλλοι έρχονται - έφτασε η ώρα για το επόμενο άλμπουμ που ακούει στο όνομα “Me Against You”. Αν άργησαν ρωτάτε; Ποιος θα το καθορίσει αυτό; Όχι εμείς φυσικά.
 

   Είναι απόλυτα κατανοητό πως όταν τρέχεις με μια μπαντάρα όπως οι Rotting Christ και οργώνεις το σύμπαν, δεν είναι δυνατόν να έχεις χρόνο να αφοσιωθείς και σε κάτι άλλο. Σίγουρα κάποιες νότες, στίχοι ή ακόμα και τραγούδια θα τρύπωσαν κάπου στο σκληρό του μυαλού μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος χρόνος και τόπος να γεννηθούν. Το άλμπουμ έχει πολύ γερά στοιχεία αλλά και μια αμερικάνικη Metallicή εσάνς, καθώς και μια απίστευτα πορωτική γκρούβα.

   Το άλμπουμ ξεκινά με το “Cannot Be Judged”. Αγριάδα πολλών μεγατόνων! Φυσικά και αγάπησα πολύ το “Me Against You”, μου θυμίζει θάλασσα σε ήρεμη μέρα, μέχρι που έρχεται ένα μπουρίνι και αναταράζει το τοπίο. Έχει μια αναρχική αλλά φρέσκια αύρα και έναν υπέροχο μαγνητισμό. Γκρουβαριστοί ρυθμοί και κιθαριστικά «νάζια» στο “No One's Safe”. Η αγριάδα συνεχίζεται φυσικά αλλά με ποιο μελωμένο τρόπο.

   Μέσα από Metallica καπνούς προβάλλει το “Hollow God”, ενώ το “Bury Me” συνεχίζει το μοτίβο αυτό σε πιο σκοτεινά μονοπάτια. Το εξελίσσει. Ένα ακόμα διαμαντάκι αλλά σε μπλουζαριστή - αγριεμένη μορφή είναι το “When I Crossed That Door!”. Και αυτό καρφώθηκε στο δικό μου σκληρό και θα παραμείνει εκεί για πολλά πολλά χρόνια. Είναι εξαιρετικό. Οι διαμαντάρες συνεχίζουν και στο “Hard To Tell”. Άψογο από όλες τις απόψεις και βγαλμένο μέσα από μια αγανακτισμένη γενιά που δεν βλέπει φως σε κανένα τούνελ. Στο “Not Again” παίρνει πάσα μια πιο μελωδική εκδοχή του ύφους των Full House B.C.
 

   Το επόμενο τραγούδι ονομάζεται “Bring The Chaos” και μοιράζει γκρούβες αναρχικού περιεχομένου. Καταλυτικό ρεφρέν αλλά και στιβαρή μουσική το αγκαλιάζουν. Στο “Another Life” βρήκα και το επόμενο αγαπημένο. Αν η μουσική δεν σε γεμίζει εικόνες, τότε ποιος; Εκκωφαντικά συναισθηματικό, με την «υποχρεωτική» αγριεμένη κόψη για να δώσει με μιας όλα τα νοήματα. Τελευταίο τραγούδι του άλμπουμ είναι το “The Undisputed”. Ένα πραγματικό μεγαλείο για την κορύφωση μιας τόσο εξαιρετικής δουλειάς.

   Το “Me Against You” είναι από τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς που πέρασε και μπορεί να σταθεί δίπλα σε μεγάλα και τρανταχτά ονόματα. Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει. Βάζει τη δική του υπογραφή στο μουσικό στερέωμα και αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως η Ελλαδίτσα μας κρύβει πολλούς μουσικούς θησαυρούς στον κόρφο της. Τους εύχομαι τα καλύτερα και να ανέβουν γρήγορα στην κορυφή. Τους αξίζει!

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 

Me Against You

No more entries to show...

Items in this compilation

Chronology

Τελευταίες Καταχωρήσεις Καλλιτεχνών

Τελευταίες δισκοπαρουσιάσεις