Δισκοπαρουσιάσεις

Born To Thrash (Live in Germany)

Born To Thrash (Live in Germany)
Κυκλοφόρησε 2020
Format LP
Είδος
Ενημερώθηκε στις Σάββατο, 09 Μαϊος 2020
Είδος Thrash Metal
Εταιρία Nuclear Blast

Review

1. Curse The G
2. Nailed To The C
3. Born To Perish
4. Mad Butcher
5. Life Without Sense
6. Betrayal
7. Total Desaster
8. The Butcher Strikes Back
9. Thrash Till Death
10. Bestial Invasion 

   Η πανδημία (για την ακρίβεια, ο εγκλεισμός εξαιτίας της) τέχνας κατεργάζεται και οι Γερμανοί αρχιμάστορες του Thrash το σκέφτηκαν πολύ απλά. Εφόσον δεν μπορούν να περιοδεύσουν, θα πρέπει κάτι να δώσουν στον κόσμο του και μάλιστα κάτι «κοντινό» στα LiVE τους. Πολύ πρόσφατα μιλήσαμε με το Schmier γι’ αυτό το άλμπουμ (η συνέντευξη δημοσιεύεται συντομότατα) και μας έλεγε ότι το σχήμα αναγκάστηκε να ακυρώσει εκατόν είκοσι (όπως ακριβώς το διαβάζετε) συναυλίες για φέτος και να πάει για το 2021. Εννοείται πως τίθεται σοβαρό θέμα επιβίωσης για όλα τα σχήματα (πλην ελαχίστων που δεν θα πτοηθούν) και οι καλλιτέχνες καλούνται να βρουν λύσεις μόνοι τους, χωρίς καμία βοήθεια. Οι Destruction βγάζουν αυτό το δίσκο, ενσωματώνοντας μια σπέσιαλ καμπάνια για τους οπαδούς τους, οι οποίοι θα δουν τα ονόματά τους τυπωμένα σε ένα εντυπωσιακό πόστερ. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε διαδικτυακά στις 8 Μαΐου και θα βρίσκεται στην αγορά σε φυσική μορφή τον ερχόμενο Ιούνιο.

   Πρώτο LiVE άλμπουμ με την τρέχουσα σύνθεση και δύο πράγματα μας χτυπούν από την αρχή. Ο ήχος της μπάντας που είναι αλφάδι και οι κιθάρες που είναι απίστευτες ηχητικά! Πρέπει απλά να ακούσετε. Το κουαρτέτο ξεκινά με το “Curse The G”, από το “Eternal Devastation” του 1986. Η απόδοση είναι αναμενόμενη. Η μπάντα παίζει χειρουργικά και αυτές οι κιθάρες… Θυμίζουν περισσότερο Μέταλ παρά Thrash και μάλιστα στο “Nailed To The C”, από το “The Antichrist” του 2001, νομίζεις ότι ακούς (για μερικά δεύτερα) κάτι από ένα πανδαισιακό Ροκ άλμπουμ! Είναι μοναδικός ο τρόπος που ακούγονται τα axes, είναι πολύ δύσκολο να περιγραφεί.
 

   Οι μπότες προκαλούν τον κόσμο. Ο Schmier ουρλιάζει “Hey-hey-hey”. Το δαιμονισμένο riff του “Mad Butcher”, ενός κομματιού-ισότιμου ταυτότητας για τους Τεύτονες, ηλικίας «μόλις» τριάντα τριών ετών, χτυπά ανάμεσα στα μάτια και δεν χαρίζεται. Τα σόλο φεύγουν σφαίρα και τα τύμπανα πυροβολούν κατά βούληση. Η εορταστική ατμόσφαιρα συνεχίζεται στο “Life Without Sense”, το οποίο φτάνει σε διάρκεια τα οκτώ λεπτά, ελέω των όσων διαδραματίζονται μεταξύ σκηνής και «από-κάτω». Για την ιστορία να πούμε πως η εμφάνιση αυτή πραγματοποιήθηκε στις 10 Αυγούστου 2019 στο Party.San φεστιβάλ στη Γερμανία και περιλαμβάνει όλο το σετ που είχαν παίξει τότε οι Destruction.

   “The Butcher Strikes Back”! Ευκαιρία για «λίγο» ξύλο, «λίγο» κλωτσομπουνίδι, «λίγο» moshing. Σημαδιακό το τραγούδι, σημαδιακό και το άλμπουμ. “All Hell Breaks Loose”. Σωτήριον έτος 2000, πρώτο άλμπουμ μετά την επιστροφή του Schmier (δέκα χρόνια απουσίας ήταν αυτά), πρώτο άλμπουμ με τη Nuclear Blast. To set κλείνει με το “Bestial Invasion”, από το πρώτο-πρώτο full length των παιδιών (“Infernal Overkill”), πίσω στα 1985. Thrash, έτσι όπως το γέννησαν, το εξαπέλυσαν και το οριοθέτησαν οι Γερμανοί, Thrash, έτσι όπως το σεβάστηκαν και το ανέφεραν σαν επιρροή οι Αμερικανοί. Οι Destruction είναι με άνεση η μία από τις τρεις ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ Thrash γερμανικές μπάντες όλων των εποχών και μία υπολογίσιμη δύναμη παγκοσμίως. Όσοι τους έχετε δει στη σκηνή, ξέρετε… Όσοι έχετε ακούσει τις δουλειές τους, ξέρετε. Είναι ένα συγκρότημα που έχει αφήσει τη στάμπα του, είναι μία ομάδα ανθρώπων που χαρακτηρίζεται από σχεδόν σαράντα χρόνια παρουσίας στο Μέταλ και που συνεχίζει ακάθεκτη. Πολλά περισσότερα από τον ίδιο το Schmier, σύντομα.

Κώστας Κούλης
 

Born To Thrash (Live in Germany)

No more entries to show...

Items in this compilation

Chronology

Joomla Social by OrdaSoft!