Δισκοπαρουσιάσεις

Princess Airam

Princess Airam
Κυκλοφόρησε 2018
Format CD
Είδος
Ενημερώθηκε στις Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2018
Είδος Heavy Metal
Εταιρία Self Release

Review

1.Lost Souls
2.The Impaler
3.The Curse Of Seath
4.Princess Airam
5.The Enemies Of The Moon
6.The Forgotten Warrior
7.Saturn Unlock Avey's Son
 
 
   O Παύλος Παπαθανασίου κάνει πράματα και θάματα εκεί στην Κόρινθο και μερικά από αυτά ενσωματώνονται στο μουσικό παιδί του, το οποίο απαντά στο όνομα Drama Noir. Πρόσφατα κυκλοφόρησε αυτό εδώ το άλμπουμ και όσοι αρέσκονται στο Μέταλ και δη στο μαύρο δικασωτό, με Death στοιχεία, κάφρικα ανδρικά φωνητικά, καθώς και καθαρά γυναικεία, τότε να έλθουν κατά δω και να μας κάνουν παρέα καθώς εξερευνούμε τούτο το μπουκέτο επτά τραγουδιών.

   Μέταλ! Riffάρες, τακατάν-τακατάν, δομές που φλερτάρουν με mid tempo καταστάσεις σε ταχύτητα, αλλά και διάφορες γρήγορες διαδρομές, σοπράνο που σκοτώνει και πλήκτρα κυκλωτικά. Και να μην ξανακούσω ερωτήματα για τα τύμπανα. Ναι και δίκασες έχει και ό,τι θέτε. Το εναρκτήριο “Lost Souls” κυριεύεται από μία ανατολίτικη εισαγωγή και στη συνέχεια μπουκάρει το σχήμα με ένα θεαματικό Riff. Tutti και η φωνή δεν αφήνει πολλά στη φαντασία. Η δομή είναι Μέταλ, η φωνή όμως είναι ντεθιάρικη του κερατά! Τίγκα στη μελωδία το κομμάτι και η δίκαση καλά κρατεί. Στο “The Impaler” ερχόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο με τα πλήκτρα που λέγαμε πιο πάνω. Τρελό κοπάνημα στο ταμπούρο κατά τη διάρκεια του κουπλέ, για να γλυκάνουν όλα στο ρεφρέν, με τα σοπράνο γυναικεία φωνητικά να δημιουργούν μια καταπληκτική ατμόσφαιρα, σε συνδυασμό πάντα με τα κάφρικα.
 

   Ομοίως όμοια στο “The Curse Of Seth”, με τους καλπασμούς της κιθάρας να συνοδεύουν τα πλήκτρα και τη γυναικεία φωνή να ξεδιπλώνεται. Υπάρχει η σοπράνο προσέγγιση, υπάρχει όμως και η κακία που ξεχύνεται από τα μαυρόψυχα ντέθια και σκοτεινιάζει ερωτεύσιμα το κομμάτι. Συνέχεια με το ομώνυμο τραγούδι. Οκτώ λεπτά με μυστηριακή εισαγωγή και μετά… Το κοπάνημα των θεών! Τρελό γκάπα-γκούπα, κυρίες και κύριοι και η φωνή γδέρνει και οδύρεται και ξεριζώνει αειθαλές διακοσίων και βάλε χρόνων! Κι εκεί που πας να ζητήσεις λίγα δεύτερα για να αναπνεύσεις, έρχεται μια σπαθάτη tribalιά, με κιθάρες ταξιδευτικές και συναίσθημα κατά τι διαστημικό. Είναι landscape, είναι στο χάσιμο και μας αρέσει πολύ! Επίλογος με βροχή και ηλεκτρακουστικά τοπία…

   Το “Enemies Of The Moon” φιλοξενεί κι εκείνο μια ανατολίτικη μελωδία, την οποία διανθίζει στη συνέχεια με αρμαθιές δίκασες και ένα ακόμα δαιμόνιο Riff. Το γράφω για άλλη μια φορά. Δεν είμαι οπαδός αυτού του είδους, όταν όμως έχω να κάνω με τόσο καλές δουλειές, δεν μπορώ να μην τις εξάρω. Υποδειγματικό παίξιμο και πανικός ανεξέλεγκτος κατά τη διάρκεια του κομματιού, έτσι ώστε να οδηγηθούμε ασθμαίνοντας στο επόμενο. Paul, να υποθέσουμε ότι σου αρέσουν ΚΑΙ οι Paradise Lost;

   To “Saturn Unlock Avey's Son” είναι η εκδοχή των παιδιών πάνω στο κομμάτι των Rotting Christ. Μια και η φωνή της μπάντας πίνει νερό στο όνομα του Σάκη, ίσως και να ήταν το αυτονόητο να δοκιμάσουν κάτι τέτοιο. Εντυπωσιακή διασκευή, μπετόν αρμέ οι κιθάρες. Μια και έχουμε κατ’ επανάληψη θίξει το ανατολίτικο στοιχείο, ακούστε και το “The Forgotten Warrior”. Θαυμάσια η σκέψη για εκείνο το θέμα σε πέντε χρόνους, πολλά μπράβο στα παιδιά! Μιλάμε για ένα άλμπουμ που έχει κάθε λόγο να μας/σας απασχολήσει ευχάριστα τη νέα χρονιά και ακόμα παραπέρα. Καλοτάξιδο, παίδες! Με το καλό να έλθουν και τα LiVE!

Κώστας Κούλης

Princess Airam

No more entries to show...

Items in this compilation

Chronology

Joomla Social by OrdaSoft!

Τελευταίες Καταχωρήσεις Καλλιτεχνών

Τελευταίες δισκοπαρουσιάσεις