Δισκοπαρουσιάσεις

loogoo

World Of Silence MMXVII

World Of Silence MMXVII
Κυκλοφόρησε 2017
Format CD
Είδος
Ενημερώθηκε στις Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017
Είδος Melodic Metal
Εταιρία AFM Records

Review

1. Lost Voices
2. Midnight City
3. From The Fading Screams
4. Forget The Past
5. Eyes Of A Dream
6. World Of Silence
7. The Afterlife
8. Divine Answer
9. The Dawning Light
10. Black Rose
 
 
   Ξεκίνησαν το 2005, από το Orangeville του Ontario, με γυναικεία οπερετικά φωνητικά, αλλά ένοιωσαν να περιορίζονται από αυτό μουσικά και επέλεξαν να ψάξουν να βρουν τον ήχο τους μέσα σε διαφορετικά πλαίσια. Μέσα από αυτό το ψάξιμο, δημιουργήθηκαν αρκετά τραγούδια αλλά ακόμα δεν είχαν βρει τον κατάλληλο τραγουδιστή. Βέβαια τον είχαν μες τα πόδια τους αλλά δεν το έπαιρνε απόφαση ο Matt να πάρει μέρος εκτός από την κιθάρα και με τη φωνή. Τον κατάφεραν (και μπράβο τους, διότι η φωνή του είναι εκπληκτική) και ξεκίνησαν να ηχογραφούν, να πειραματίζονται και να ανοίγουν για μεγάλα συγκροτήματα όπως Kamelot, Epica, και Sonata Arctica. Το κοινό τους έμαθε και άρχισαν να βλέπουν «φως στο τούνελ».

   Όταν δε υπέγραψαν με τη AFM όλα πήραν το δρόμο τους… Το άλμπουμ “World Of Silence MMXVII” είχε κυκλοφορήσει το 2008 αλλά τώρα, κάτω από την θαλπωρή της AFM, επαναηχογραφήθηκε, άλλαξε λίγο ήχο και όψη, γυαλίστηκε θα έλεγα όπως έπρεπε και έρχεται να μας παρουσιάσει πλέον παγκόσμια τους Borealis.

   Το άλμπουμ σφύζει από ζωή, δύναμη, συμφωνική πυγμή και μελωδικό ηχόχρωμα. Η φωνή του Matt είναι καθοριστική και απίστευτα βραχνή, επική, μελωδική. Ναι, με εντυπωσίασε από το πρώτο τραγούδι. Μέσω YouTube άκουσα την παλιά ηχογράφηση και ακούγοντας τώρα τη νέα θεωρώ και εγώ πως έπρεπε να γίνει. Έδωσαν περισσότερο χρώμα και στη μουσική και στη φωνή. Φαίνονται εντελώς διαφορετικά πλέον. Σίγουρα πιο δυναμικά και πιο ζωντανά από πριν.
 

   Δέκα τραγούδια που ειλικρινά θα ήταν κρίμα να μην έχουν ακουστεί όπως τους έπρεπε. Ακούγοντας την εξέλιξη πλέον πιστεύω ότι οι Borealis έχουν βρει και έχουν πλέον καθορίσει τον ήχο τους, έχουν μεστώσει ως μπάντα και είναι έτοιμοι να μας συγκινήσουν να μας κάνουν φαν και να μας κρατήσουν. Γοητεύτηκα από το άλμπουμ, έχουν κάτι να πουν και ακούγονται σταθεροί και μεταλλικοί.

   Ξεχώρισα το “Lost Voices”, για το εύρος της μελωδικότητας και την απίστευτη βραχνάδα του Matt που δένει γάντι. Όσο για τους στίχους, πραγματικά με στοίχειωσαν. Αν δεν έγινα αντιληπτή, είναι το νέο κόλλημά μου για το 2017. Το “Midnight City” έχει χρώμα power και μεταλλική αίσθηση, ενώ στο “From The Fading Screams” βρήκα τη πιο όμορφη συμφωνική μπαλάντα. Στο “Eyes Of A Dream” οι επιρροές γίνονται ξεκάθαρες, όχι δεν θα σας πω, να ακούσετε μόνοι σας… Το “World Of Silence” κάθε άλλο παρά ήσυχο είναι. Εκρηκτικό μέταλ πετάγεται από τα ηχεία και πλημυρίζει το δωμάτιο.

   “The Afterlife” και ένα ονειρικό ταξίδι ξεκινά γεμάτο εικόνες, σόλα και βραχνάδα. Ακόμα μια μπαλαντάρα στο “Divine Answer”. Όσο για το τελευταίο του άλμπουμ, “Black Rose”, καθαρά power symphonic metal. Τέρμα γκάζια αυτοί, τέρμα και εγώ την ένταση!

   Οι Borealis με εξέπληξαν με αυτό το άλμπουμ. Αναμένεται τον Απρίλιο το επόμενο re-recorded άλμπουμ “Fall From Grace”, ενώ το φθινόπωρο θα έχουν έτοιμη τη νέα τους δουλειά. Τα παιδιά τρέχουν με χίλια και τίποτα δεν θα είναι δυνατό να τα σταματήσει!

   Το 2017 για τους Borealis θα είναι σίγουρα σημαδιακό. Το αξίζουν άλλωστε. Επόμενο βήμα, να ζητήσω να μάθω - μάθουμε περισσότερα για αυτούς. Η συνέντευξη επιβάλλεται όπως καταλάβατε, όπως και η ευχή να περάσουν μια βόλτα από τα μέρη μας για να έχουμε τη χαρά να τους ακούσουμε και ζωντανά.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 

World Of Silence MMXVII

No more entries to show...

Items in this compilation

Chronology

Τελευταίες Καταχωρήσεις Καλλιτεχνών

Τελευταίες δισκοπαρουσιάσεις