Δισκοπαρουσιάσεις

loogoo

Remnants Of Existence

Remnants Of Existence
Κυκλοφόρησε 2020
Format CD
Είδος
Ενημερώθηκε στις Σάββατο, 02 Ιανουαρίου 2021
Είδος Death Metal
Εταιρία Iron, Blood and Death corp. Distribution

Review

1. Descending To The Catacombs
2. Gallery Of Bones
3. Atonement Refused
4. Among The Tombs Of Absent Gods
5. Caverns Of Torture
6. Within Monumental Chaos
 
 
   Η ελληνική μπάντα επιστρέφει μετά από ένα ΕΡ και ένα full length και τούτη η δουλειά της ξεκινά με ένα λυρικότατο (όσο και εντελώς αρρωστημένο) instrumental, το οποίο, μέσω καθαρών κιθάρων και γκαζιών με εφέ, προϊδεάζει για τη συνέχεια. Το “Descending To The Catacombs” είναι ο τρόπος να ταξιδέψουμε και να επισκεφθούμε τις κατακόμβες των μουσικών προτάσεων των παιδιών. Και μετά από εβδομήντα πέντε δεύτερα περίπου… “Gallery Of Bones”, με αρχηγικό ρυθμό 12/8 και επικό διασκελισμό. Η φωνή είναι πιο Death κι από τον βαρκάρη στον Αχέροντα και η μπάντα δείχνει πως έχει αδυναμία σε ελληνικές μελωδίες και πως δεν έχει κανένα θέμα με τα blast σημεία και μάλιστα σε εννέα χρόνους. Όταν γκάζωσε ήταν πραγματικά εκκωφαντική και θανατερή (μάλλον θα χρησιμοποιήσουμε Death-o-παράγωγα αρκετές φορές σήμερα). Όταν μάλιστα εκτοξεύτηκε εκείνη η γέφυρα… Νομίζω ότι οι φίλοι του ακραίου ήχου πρέπει να τους τσεκάρουν οπωσδήποτε. Είναι τόσο επικοί… μα τόσο επικοί…
 

   Συνέχεια με το “Atonement Refused”, με τα ξιφοriff να εκρήγνυνται, σε παρόμοιο ρυθμικό μοτίβο και τα blastbeat να δημιουργούν καταστάσεις πανικού. Η χροιά από τα τρίσβαθα του Άδη μένει πιστή στο άραχλο έργο της και το κομμάτι τρέχει, βαστά λίγο πιο δυνατά τα γκέμια, αφήνεται και μαζεύεται, δίνει tutti και βασανίζει με τον καλύτερο τρόπο τα διπλοπέταλα. Πολύ τρέξιμο, πολλή δύναμη και σημεία Prog που εξιτάρουν. Η εκτελεστική δεινότητα είναι δεδομένη. Το “Among The Tombs Of Absent Gods” ξεκινά έντονα ρυθμικά και μετά μπλαστίζει κατά βούληση. Παύσεις και ένα πανέξυπνο παιχνίδι με μία παραπάνω αξία στο riff που έρχεται. Ευφυέστατο πραγματικά! Και εκείνο το μπάσο που μπουκάρει με… τι είναι αυτό τώρα; Εννέα χρόνοι και φοβεροί τονισμοί… Πραγματικά με έχουν εντυπωσιάσει.

   “Caverns Of Torture” και το τρέξιμο δεν έχει τελειωμό, πάντα σε επικό υπόβαθρο και μονοπάτι καλπασμού. Η προσέγγιση είναι απόλυτα επαγγελματική και η παραγωγή συνάδει στο να ακούγεται όλο αυτό τεράστιο και τρομακτικό. Κι εκείνο το σημείο με τα σκασίματα… Μεγαλόπρεπο και βιρτουοζιτέ, όπως θα όφειλε να είναι. Επίλογος με το “Within Monumental Chaos”, με ακουστική εισαγωγή, με άμεσο ηλεκτρικό μπάσιμο και την ταυτότητα της μπάντας στο ακέραιο. Τα πλήκτρα κυκλώνουν, τα υπόλοιπα όργανα επιτίθενται χωρίς έλεος. Σε αυτή την περίπτωση είναι πραγματικά κρίμα που είμαι κατά της ταμπέλας. Θα ήθελα πολύ να χαρακτηρίσω αυτό το σχήμα ως επικό Death, από την άλλη όμως, παίζουν τα παιδιά τόσα πολλά περισσότερα. Εύχομαι να είναι καλοτάξιδο το άλμπουμ και σύντομα να μπορέσουν να προκαλέσουν χαμό και χάος στις σκηνές που θα φιλοξενηθούν. Είναι τουλάχιστον εξαιρετική η απόδοσή τους και ανυπομονώ για την ώρα του LiVE. Πολλά μπράβο, κύριοι!

Κώστας Κούλης
 

Remnants Of Existence

No more entries to show...

Items in this compilation

Chronology

Τελευταίες Καταχωρήσεις Καλλιτεχνών

Τελευταίες δισκοπαρουσιάσεις