= Fallen - Archon Angel
Δισκοπαρουσιάσεις

loogoo

Fallen

Fallen
Κυκλοφόρησε 2020
Format CD
Είδος
Ενημερώθηκε στις Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020
Είδος Heavy Metal
Εταιρία Frontiers Music

Review

1. Fallen
2. The Serpent
3. Rise
4. Under The Spell
5. Twilight
6. Faces of Innocence
7. Hit The Wall
8. Who's In The Mirror
9. Brought To The Edge
10. Return Of The Storm
 
   Ο κιθαρίστας και παραγωγός Aldo Lonobile (Secret Sphere) συνεργάστηκε για πρώτη φορά με το Zak Stevens (Savatage, Trans-Siberian Orchestra, Circle II Circle) στο άλμπουμ του Timo Tolkki, “Return To Eden”. Έπεσαν κάποιες ιδέες στο τραπέζι και αφού συνεργάζονταν άψογα, είπαν να ξεκινήσουν από κοινού το project που πήρε το όνομα Archon Angel. Το άλμπουμ μιλά για ένα Αρχάγγελο που προστατεύει τον κόσμο από καταστροφές.

   Μουσικά το άλμπουμ κινείται πάνω σε βαρύ metal, δοσμένο με μελωδικότητα αλλά και άγρια καθάρια ομορφιά.
 

   Το πρώτο τραγούδι του άλμπουμ που όλοι έχουμε ακούσει είναι και το ομώνυμο. Το “Fallen” ξεκινά μελωδικά με αρκετά υπέροχα σολαρίσματα. Έχει βάθος και η φωνή του Zak είναι ανατριχιαστική. Μεστωμένη πια η φωνή, με το γρέζι που το χαρακτήριζε από τη Savatage εποχή, αλλά και πιο σταθερός στα υψηλά ανοίγματα. Χαίρεσαι να το βάζεις στη διαπασών. Έχει συναίσθημα, έχει τόνους metal για συντροφιά. Ναι, είναι το αγαπημένο μου. Το πρώτο από τα πολλά διαμάντια που έχει αυτό το άλμπουμ. Σε πιο power mood μας βρίσκει το “The Serpent”. Θα τόλμαγα να πω πως έχει και αρκετά συμφωνικά στοιχεία επιτηδευμένα μαζί με πιο τραχιά μεταλλικά στοιχεία.

   Το “Rise” έχει όλα τα φόντα να σε ξεσηκώσει. Είναι aggressive αλλά πάντα δεμένο μέσα σε μελωδική τροχιά. Επόμενο το “Under The Spell”, με το πιάνο να σε κάνει να λυγίζεις και ο στιβαρός Metal ρυθμός να σε σηκώνει από το πάτωμα. Ναι, I am under their spell! Ξέρω πως θα έρθουν Ελλάδα και ότι θα βιώσω από κοντά αυτό το μεγαλείο και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη.

   Το “Twilight” έχει έναν άλλο αέρα, μια ιδιαίτερη κλασσική χροιά. Τα riffs γεμίζουν το χώρο και τα τύμπανα λειτουργούν σαν άναρχος εκτελεστής. Λατρευτό και αυτό, τι να σας πω… Μου αρέσει η αναρχία μετά κλασσικού ήχου… Πιο μελωδικό και συνάμα ροκίζον το “Faces Of Innocence”. Η φωνή του Zak δεσπόζει για άλλη μια φορά και χωρίς φανφάρες δίνει νόημα αλλά και συναίσθημα στην αθωότητα.
 

   Τα τύμπανα δίνουν το έναυσμα ότι ξεκινά μια πιο άγρια μελωδία. Το “Hit The Wall” είναι κάργα metal, με riffάρες που σκοτώνουν! Δεν ξέρω ποιος είναι μέσα στοn καθρέπτη, ξέρω όμως ότι το “Who's In The Mirror” έχει όλα τα φόντα να γίνει ένα από τα πιο εμπορικά τραγούδια της μπάντας. Και δεν λέω εμπορικά όπως τα «χιτάκια» που όλοι ξεχνάνε μετά από κάποια περίοδο. Μιλώ για τα τραγούδια εκείνα που μπορεί να τα ακούσει κόσμος ακόμα και αν δεν ακούει αυτό το είδος της μουσικής και να βρει μέσα από τις μελωδίες ένα κρυμμένο θησαυρό. Το ένατο τραγούδι, με τίτλο “Brought To The Edge”, είναι μια αναζωογονητική μπαλάντα που για άλλη μια φορά σε κάνει να θυμάσαι γιατί ο Zak Stevens είναι μέσα στους καλύτερους τραγουδιστές του πλανήτη. Γιατί τον επέλεξες, γιατί το θαυμάζεις και γιατί τον αγαπάς και θα το στηρίζεις πάντα. Φτάνει κατευθείαν μέσα στην καρδιά σου και αποτυπώνεται στο σκληρό του μυαλού σου με πελώρια γράμματα.

   Με πιάνο ταξιδιάρικο ξεκινά και το “Return Of The Storm”, έχει μια αίσθηση συμφωνικής μεταλλικής ανάσας. Μπαίνοντας στο κυρίως θέμα, η μουσική εξελίσσεται. Φτιάχνει επίπεδα και δημιουργεί εικόνες μέχρι να έρθει η σειρά του πιάνου για να μεταφέρει τη δική του μελαγχολία σαν μια ακόμα πινελιά.

   Το άλμπουμ είναι ελπίζω μόνο η αρχή για όλα όσα έχουν να μας πουν. Μας έπιασαν στον ιστό τους, τώρα περιμένουμε ανυπόμονα να τους δούμε ζωντανά για να δέσει και το γλυκό, που λένε. Εξαιρετική δουλειά, μεγαλεπήβολο σχέδιο που έβγαλαν εις πέρας. Σας είπα ότι έρχεται και η συνέντευξη με το Zak; Όχι; Ε, σας το λέω τώρα! Cheers!

Μαίρη Ζαρακοβίτη

Fallen

No more entries to show...

Items in this compilation

Chronology

Joomla Social by OrdaSoft!

Τελευταίες Καταχωρήσεις Καλλιτεχνών

Τελευταίες δισκοπαρουσιάσεις