= Snake Eyes - Luke Appleton
Δισκοπαρουσιάσεις

loogoo

Snake Eyes

Snake Eyes
Κυκλοφόρησε 2019
Format CD
Είδος
Ενημερώθηκε στις Κυριακή, 14 Απριλίου 2019
Είδος Rock
Εταιρία Rocksector Records

Review

1. Inside Out
2. Medusa
3. Snake Eyes
4. First Star
5. Heart Returns
6. Crocodile Tears
7. Stone Broke From My Heart
8. Walkers
9. The Other Side
10. Slay The Hydra
11. A Man Of A Thousand Words
12. How Does It Feel To Be Alive? (Live bonus track)
 
 
   Η γνωριμία ξεκινάει γύρω στα 2009. Οι FuryUK είναι το σχήμα στο οποίο παίζει μαζί με τον αδελφό του, Chris Appleton. Συναντιόμαστε, μιλάμε, ξανασυναντιόμαστε… Δέκα χρόνια μετά ο Luke είναι ο μπασίστας των Iced Earth, παίζει κιθάρα στους Absolva, τη μπαντάρα που έχει φορμάρει ο Chris και μαζί βγάζουν από τον πάγο μια στο τόσο τους FuryUK. Ο ίδιος αποφάσισε φέτος να κάνει ένα full length ακουστικό άλμπουμ και μια περιοδεία γι’ αυτό. Συνθέτης και τραγουδοποιός ο ίδιος, δεν είχε κανένα θέμα να βγάζει ένα μπουκέτο τραγουδιών με συνοδεία μία κιθάρα και τη φωνή του. Ναι, τραγουδάει κιόλας. Γιατί, αμφιβάλατε έστω και μια στιγμή;

   Δώδεκα τραγούδια (το ένα από LiVE) και μια γλυκιά αίσθηση, διάχυτη σε όλο το δίσκο, πιστοποιούν την ποιότητα των συνθέσεων και τη μουσική ταυτότητα του Άγγλου μουσικού. Θα το ζήσετε και εσείς αυτό, αφού ο Luke έρχεται στο Tithora, στην Αθήνα στις 6 Σεπτεμβρίου. Ο ίδιος υπόσχεται πολλές εκπλήξεις… Περισσότερα θα μάθετε στη συνέντευξη, η οποία έχει ήδη πραγματοποιηθεί και θα δημοσιευθεί σύντομα.
 

   Έναρξη με το “Inside Out” και αυτομάτως μεταφερόμαστε σε μία εποχή πολύ πιο ανέμελη και πολύ πιο απενοχοποιημένη. Τα δεύτερα φωνητικά ενισχύουν σημαντικά, ενώ υπάρχουν και διάφορα εφέδικα «προϊόντα» στο χώρο, όπως αυγά και λοιπές κρουστές χαριτωμενιές. Πολύ όμορφο κομμάτι, με θεματικό σόλο, όπως άλλωστε θα πρόσταζε κάθε ακουστικό άλμπουμ που σέβεται τον εαυτό του. Η φωνή του Luke είναι ό,τι πρέπει για το μοτίβο, το έχει για την πλάκα του. “The world is inside out” λοιπόν και το επόμενο κομμάτι το έχουμε ακούσει στο διαδίκτυο εδώ και καιρό. “Medusa” ο τίτλος και ο ρυθμός δίδεται και κρουστά ελέω μπότας. Ναι, μπότας τυμπάνων.

   Το ομώνυμο κομμάτι είναι μελαγχολικό και μπλουζάρει έντονα. Ο Luke μπασάρει ελαφρά τη φωνή και ακολουθεί. Το “First Star” που ακολουθεί… Μπορεί και να γίνει το επόμενο βίντεο. Σε 6/8 αυτό εδώ, με την Theresa Smith των Metaprism να ακτινοβολεί σε όλη τη διάρκεια του τραγουδιού (η οποία δημοσίευσε φωτό της να ηχογραφεί με μπλουζάκι Maiden), ο Appleton αναμιγνύει τα φωνητικά τους και μας δωρίζει αυτό το υπέροχο τραγούδι, με μια εσάνς εγχόρδου στο τελείωμα. Έχει διάφορα πραγματάκια αυτό το άλμπουμ και αυτά τα πραγματάκια είναι που κάνουν τη διαφορά. Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Luke έχει κι άλλους μουσαφίρηδες στο δίσκο. Συμμετέχουν ακόμα οι Gene Adam (Purgatory & ex-Iced Earth), Chris Appleton (Absolva & Blaze Bayley) και Rishi Mehta (Babylon Fire).

   Το “The Other Side” είναι ένα όμορφο νανούρισμα, το οποίο θα θέλετε να ακούτε ξανά και ξανά. Ακολουθεί το Dickinsonικό “Slay The Hydra”. Να ακόμα ένα χιτάκι! Θεματικό στη δομή του, με πολλαπλά φωνητικά και επιλεκτικά πλήκτρα, θα σας κρατήσει συντροφιά μέχρι… μέχρι να έλθει κάποιος από μακριά, ο οποίος μάλλον κρατά μια εικόνα. “A Man Of A Thousand Words” και αφεθείτε στην πλούσια μουσική πρόταση του Appleton (εδώ θα ακούσετε και ηλεκτρικό πέρασμα), ο οποίος κλείνει το άλμπουμ του με το “How Does It Feel To Be Alive”, από το μίνι άλμπουμ που είχε κυκλοφορήσει το 2018, αυτή τη φορά παιγμένο ζωντανά.

   Νομίζω ότι θα περάσουμε πολύ καλά τον προσεχή Σεπτέμβριο. Μα πολύ καλά! Καλοτάξιδο, Luke! Με το καλό να έλθεις στη χώρα μας!

Κώστας Κούλης
 

Snake Eyes

No more entries to show...

Items in this compilation

Chronology

Joomla Social by OrdaSoft!

Τελευταίες Καταχωρήσεις Καλλιτεχνών

Τελευταίες δισκοπαρουσιάσεις