Δισκοπαρουσιάσεις

Μουσική Για Την Παράσταση Χορού Βορεάδες

Μουσική Για Την Παράσταση Χορού Βορεάδες
Κυκλοφόρησε 2018
Format CD
Είδος
Ενημερώθηκε στις Κυριακή, 06 Ιανουαρίου 2019
Είδος Ελληνικά
Εταιρία Puzzlemusik

Review

1. Αέναος
2. Στην Κοσμόπολη
3. Περιπλανώμενος
4. Απόγειος
5. Έξοδος - Επιστροφή
 
 
   Το Μάιο του 2018 ξεκίνησε η μουσική παράσταση «Βορεάδες», με την ομάδα Creo Dance Company να μας εισαγάγει σε νέα μοτίβα κινητικής και πρακτικές χορού. Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος ήλθε για να γράψει τη μουσική για το εν λόγω και το πενήντα τεσσάρων λεπτών πόνημά του καταγράφεται σε αυτό το άλμπουμ. Σε αυτό το δίσκο ο Παπαδόπουλος κάνει τα πάντα. Έχει γράψει τις κιθάρες, έχει δουλέψει με τα εφέ, τα sample, τις λούπες… Είναι το ηχητικό αποτύπωμα της παράστασης και έτσι παρουσιάζεται.

   Θα πρέπει να τονίσουμε πως το συγκεκριμένο υλικό απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν έχουν πρόβλημα να ακούσουν δωδεκάλεπτα και δεκατετράλεπτα κομμάτια με αυτοσχεδιαστικά σημεία και κινηματογραφική μουσική. Η ουσία είναι ότι μιλάμε για μουσική βασισμένη σε όργανα και τεχνολογία και ότι αυτόματα θα πρέπει να συγκεραστεί όλο αυτό με την εικόνα της παράστασης. Θα ήταν εξαιρετική περίπτωση να κυκλοφορούσε ολοκληρωμένο οπτικοακουστικό υλικό, ώστε να έχουμε την πληρέστερη των εικόνων.
 

   Κάποια σημεία είναι «διαστημικά», κάποια είναι πολύ «γήινα», κάποια πάλι έχουν tribal ρυθμούς και κάπου βρίσκεσαι στο χάσιμο. Είναι μία μίξη αυτό που θα ακούσετε. Είναι θέματα από σεληνιακά τοπία, είναι κάτι που θα το ψάξετε με τις επαναλήψεις. Ο Παπαδόπουλος έχει γράψει μουσική για τον κινηματογράφο και έχει κάνει ένα σωρό πράγματα μετά τις Τρύπες. Είναι φυσιολογικό να ψάχνεται με διάφορα είδη, είναι στη φύση του, αφού πάντα ασχολούνταν με τη μουσική πέρα από το «κανονικό». Εδώ μιλάμε για μία πολυσχιδή προσωπικότητα, με έρευνα πάνω στα μουσικά κύματα και ανησυχίες που αποτυπώνονται με νότες.

   Θα ήθελα πολύ να το δω όλο τούτο. Να πάω να δω την παράσταση και να θαυμάσω χορευτές και μουσική υπόκρουση. Διαβάζω με χαρά μου ότι οι Βορεάδες είναι ακόμα ενεργές. Για να δούμε πότε θα τους φέρει η πορεία τους κατά δω…

Κώστας Κούλης
 

Μουσική Για Την Παράσταση Χορού Βορεάδες

No more entries to show...

Items in this compilation

Chronology

Joomla Social by OrdaSoft!

Τελευταίες Καταχωρήσεις Καλλιτεχνών

Τελευταίες δισκοπαρουσιάσεις