Δισκοπαρουσιάσεις

Μπάμπης Παπαδόπουλος

Είδος Ελληνικά
Χώρα Ελλάδα
   Όντας πολυπράγμων ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, πέρα από την προσωπική του πορεία και με τις ζωντανές εμφανίσεις του Electric Solo και Ακούστικ Σετ, μας έχει χαρίσει μουσικές και μέσω των συνεργασιών του με άλλους μουσικούς. Μόλις πρόσφατα συνεργάστηκε στο Νέφαλο Project του Γιώργη Μανωλάκη, εξακολουθεί να δίνει συναυλίες με τον ντράμερ Χρήστο Γερμένογλου με τον οποίο έχουν σχηματίσει ένα ντουέτο αυτοσχεδιασμού και κυκλοφόρησαν το 2015 το άλμπουμ Basenezmen (Defkaz Productions), είναι μέλος των Χειμερινών Κολυμβητών ενώ αν πάμε πιο πίσω στο χρόνο θα τον συναντήσουμε να ενορχηστρώνει άλμπουμ του Σωκράτη Μάλαμα, να έχει ουσιαστική συμβολή στον ήχο του Θανάση Παπακωνσταντίνου και των «Λαϊκεδέλικα», να συνεργάζεται αρκετές φορές με τον θρύλο του αυτοσχεδιασμού Φλώρο Φλωρίδη είτε ως ντουέτο (F.L.O.R.O) είτε με τη συνεργασία τους με τον σπουδαίο κιθαρίστα Nicky Skopelitis.

   Η πορεία που ακολούθησε ο Μπάμπης Παπαδόπουλος μετά την διάλυση του συγκροτήματος Τρύπες είναι πραγματικά εντυπωσιακή και κυρίως αποκαλύπτει έναν ακούραστο εργάτη της μουσικής, έναν ικανότατο και ιδιαιτέρως δημιουργικό μουσικό.
 
Βορεάδες: Η παράσταση
Η παράσταση «Βορεάδες» της ομάδας χορού Creo Dance Company έκανε πρεμιέρα τον Μάϊο του 2018 στο θέατρο Πόρτα στην Αθήνα και αποτελεί προϊόν της κινητικής έρευνας και νέας πρακτικής χορού «Απόγειος» η οποία διεξάγεται από το 2014 και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η παράσταση εξακολουθεί να είναι «ενεργή» καθώς συνεχίζει το ταξίδι της σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.
 
Χορογραφία - έρευνα: Πωλίνα Κρεμαστά
Μουσική: Μπάμπης Παπαδόπουλος
Σύμβουλος δραματουργίας: Ορέστης Τάτσης
Χορευτές: Γιώργος Αμέντας, Ερικέτη Ανδρεαδάκη, Θένια Αντωνιάδου, Ελένη Βλάχου, Αγγελική Δαλαγγέλη, Ραλλού Καρέλλα, Ναταλία Μπάκα, Γιάννης Σταυρόπουλος, Στέλλα Τριπολιτάκη
Φωτογραφίες: Γιάννης Ζινδριλής
Σχεδιασμός αφίσας: Ευγενία Κόττικα
 
Βορεάδες: Το άλμπουμ
Μπάμπης Παπαδόπουλος: κιθάρα, loops, fx, samples
Η ηχογράφηση έγινε στο “homehomehome” studio
Παραγωγή : Μπάμπης Παπαδόπουλος Μίξη - Master: Τίτος Καργιωτάκης
Σχεδιασμός: Red Creative
Εικονογραφήσεις: Χάρτες, σχέδια σύνθεσης στον χώρο σε πρόβα της παράστασης.
No more entries to show...
Joomla Social by OrdaSoft!