Δισκοπαρουσιάσεις

loogoo

Delirium

Delirium
Κυκλοφόρησε 2012
Format CD
Είδος
Ενημερώθηκε στις Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012
Είδος Hard Rock
Εταιρία Rocksector Records

Review

1. Burning The Candle
2. Jaded
3. Let It All Burn
4. Live 4 Today
5. A Different Fate
6. Games U Play
7. Far From Grace
8. Delirium
9. Not This Time
10. Through The Fire
11. Tomorrow Never Comes

   Το καινούργιο άλμπουμ των 4Bitten είναι ντελίριο όνομα και πράμα. Θα ακούσετε κιθάρες, τύμπανα, μπάσο και φωνή που θα σας μείνουν. Θα τρελαθείτε με τους ρυθμούς, τις δομές, τα ρεφρέν και τον τσαμπουκά. Βαρβάτοι Ροκ δυναμίτες και κιθαριστική ραχοκοκαλιά που τρυπάει το μπετόν. Με το “Jaded” (λέτε να το δούμε και video;) δείχνουν ότι έχουν τον επαγγελματικό αέρα της μεγάλης μπάντας, ενώ είναι σίγουρο ότι θα λατρέψετε το σόλο. Εκκωφαντικό και JeffWatersικό το “Live 4 today”, ενώ η εύθραυστη εισαγωγή στο “A different fate” μόλις μας παρέσυρε και το γκάζι μας έκλεισε μέσα και εννοείται ότι δεν βγαίνουμε!

   Η παραγωγή είναι εκνευριστικά καλή, τσάγαλο τα όργανα και πολύ προσεγμένα τα τραγούδια. Επιθετικό το ύφος, ακόμα και δίκασες θα βρείτε στο άλμπουμ. Δεν ξέρω αν ο όρος «Επιθετικό Ροκ» στέκεται μια και το Ροκ από μόνο του εμπεριέχει την έννοια της επιθετικότητας… Ουφ, σας κούρασα! Εδώ πρόκειται για ένα σχήμα που φτύνει στίχους, που τα λέει έξω απ’ τα δόντια. “Get off your ass and do something”!

   Η φωνή της Fofi είναι ο ένας βασικός παράγοντας για να ξεχωρίσετε τη μπάντα και για να ακούσετε και αποκτήσετε (όχι απαραίτητα μ’ αυτή τη σειρά) αυτό το άλμπουμ. Μια γυναίκα που βρυχάται, ένα λαρύγγι που προκαλεί παντού εντύπωση. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν υπογράψει με μια από τις πιο σοβαρές και εργασιομανείς δισκογραφικές στο χώρο, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι περιοδεύουν στην Ευρώπη. Όταν έχεις μια τέτοια τραγουδίστρια πλάι σου, αυτόματα θέλεις να της γράψεις τα καλύτερα τραγούδια, και μόνο με τη σκέψη πως θα ακούγονται όταν «απλωθεί» πάνω τους.

   Το “Far from grace” έχει γεννηθεί για να αγαπηθεί από το ραδιόφωνο. Ηλεκτρακουστικά περάσματα, κινηματογραφική διάθεση και Η φωνή κοιτάει από το τζάμι του λεωφορείου.

   Ο δεύτερος βασικός παράγοντας είναι η τρομερή δουλειά που έχει γίνει από τους υπόλοιπους εξαίρετους μουσικούς της μπάντας. Εμπνευσμένο παίξιμο και ιδέες (κοψίματα, παύσεις, tutti, «κουλά») που σπρώχνουν τα κομμάτια με χίλια. Η κιθάρα είναι φυσικά το κυρίαρχο είδος της εν λόγω κιβωτού, με μεγάλο ήχο και ξεκάθαρο σκοπό να ματώσει αυτιά και να μας καψουρέψει.

   Το ομώνυμο κομμάτι προσφέρεται για πολύ ξύλο και μεγάλες αρένες. Ίσως αυτή να είναι και η ιδιαιτερότητα της μπάντας, ότι δηλαδή σου έρχεται στο μυαλό μια εικόνα παρέα με κάθε κομμάτι, ίσως και μια ταινία μικρού μήκους. Κιθαριστώδες και καυστικό το τραγούδι, με ρεφρέν που γεννήθηκε μέσα του ’80 και τηλεμεταφέρθηκε στο σήμερα.

   Είμαστε περήφανοι για πολλές Ελληνικές μπάντες και οι 4Bitten είναι σίγουρα μια απ’ αυτές! Είναι μια από τις μπάντες για τις οποίες δεν θα βαρεθούμε να διαβάζουμε διθυράμβους για το μέλλον. Όταν κυκλοφορούν τέτοιες δουλειές είναι να μην παθαίνεις ντελίριο;

Κώστας Κούλης

Delirium

No more entries to show...

Items in this compilation

Chronology

Τελευταίες Καταχωρήσεις Καλλιτεχνών

Τελευταίες δισκοπαρουσιάσεις