Νέα

loogoo

Χρήστος Φάκλαρης @ Θέατρο Ρεματιάς

 
   Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη μουσική σε ηλικία οκτώ ετών και μάλιστα μόνος μου είχα ζητήσει από τους γονείς μου να με γράψουν στο ωδείο. Στην αρχή, όπως όλα τα παιδιά, σε πιο χαλαρό ρυθμό, αλλά περνώντας τα χρόνια, η αγάπη μου για την κιθάρα γινόταν όλο και πιο έντονη, μέχρι που αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά. Ήταν αυτό που ήθελα να κάνω και ήρθαν όλα τελείως φυσικά. Αν και μου αρέσει να ακούω πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής, η ενασχόλησή μου με αυτό που λέμε "κλασσική μουσική" είναι εν τέλει αυτό που με εκφράζει και με συγκινεί περισσότερο απ' όλα.
 
faklaris2018
   Πέρα από τη διδασκαλία και τα ρεσιτάλ, κάποια στιγμή "μπλέχτηκα" σε αυτό που λέμε ensemble. Πρώτα με μια ορχήστρα μαθητική (που μόνο μαθητική δεν ήταν) και αργότερα (2005) με την δημιουργία του Guitarte Ensemble. Με το Guitarte Ensemble ξεκινήσαμε, πέρα από την κλασική μουσική, να αρχίζουμε να δημιουργούμε πιο σύνθετες συναυλίες, όπως το "Καταραμένο φίδι", το χορόδραμα του Μ. Χατζιδάκι, που παρουσιάσαμε με θέατρο σκιών, κείμενα και αφηγητή ή την παράσταση "Τα ημερολόγια ενός διαβόλου", με μουσική, τραγούδι, χορό σε κείμενα και ποίηση των Κ. Π. Καβάφη - Φ. Πεσσόα και αρκετές άλλες. Και κάπως έτσι ήρθαμε στη δημιουργία του πρώτου μας άλμπουμ, το 2013, με τίτλο “Traces”.

   Μετά από αυτή τη δουλειά ακολούθησε το δεύτερο άλμπουμ μας, “4 Concerti grossi...a preparar l'avvenire", που αποτελεί τον προηγούμενο χειμωνιάτικο κύκλο συναυλιών μας.

   Και φτάνουμε στο σήμερα με τα τραγούδια των "Ξέμπαρκων", που είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα μίξη ανάμεσα στην καντάδα και τον ήχο της αμερικανικής μπαλάντας, μέσα από την ποίηση του Καββαδία. Μαζί λοιπόν με τις θαυμάσιες μελοποιήσεις του Θ. Μικρούτσικου, της Μ. Κωχ και του Γ. Σπανού, ο ακροατής, το κοινό μας, αλλά κι εμείς οι ίδιοι πάνω απ' όλα, περιμένουμε με αγωνία να ταξιδέψουμε. Να καλύψουμε και να υπερβούμε τις αποστάσεις μέσα από την τέχνη και την απόλαυσή της. Κι αυτό θα γίνει την Κυριακή 26 Ιουλίου, στο θέατρο Ρεματιάς. Η συνέχεια επί σκηνής.

Χρήστος Φάκλαρης
 
faklaris2017
 
O Χρήστος Φάκλαρης έιναι καθηγητής κιθάρας. Έχει γεννηθεί στην Αθήνα. Είναι μέλος του συγκροτήματος guitarte ensemble και καθηγητής στα Εθνικά Ωδεία Υμηττού και Γλυφάδας, και στο Δημοτικό Ωδειο Αργυρούπολης.
 
Σπούδασε κιθάρα στην τάξη του Ν.Χατζηελευθερίου και πήρε το Δίπλωμά του από το «Δημοτικό Ωδείο Μοσχάτου».
 
Παράλληλα σπούδασε και Ανώτερα Θεωρητικά με τον Στάθη Καλλιανό. Έχει συμμετάσχει σε κύκλους σεμιναρίων και Masterclass με τους Β.Μπουντούνη, O.Gighlia,D.Grimes, Γ.Χατζηνίκο.
 
Κιθαριστής με έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα που ξεκινά από τα σπουδαστικά χρόνια και περιλαμβάνει πλήθος εμφανίσεων (κυρίως με μουσικά σύνολα) σε σημαντικές αίθουσες συναυλιών (Μέγαρο μουσικής, Εθνικο Αρχαιολογικό μουσείο Αθηνών, Μουσείο Ακρόπολης) Διεθνή Φεστιβάλ, μουσικές σκηνές, ηχογραφήσεις, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές παρουσιάσεις.
 
Τέλος υπήρξε εμπνευστής και δημιουργός της <<Ορχήστρας Κιθαριστών>> του Δημοτικού Ωδείου Άμφισσας(1998-2008).
 

Νέα