Νέα

loogoo

Το θέλω είναι πάνω από το μπορώ

 
Τίτλος: Το θέλω είναι πάνω από το μπορώ
Υπότιτλος: Πώς έτρεξα τον πρώτο μου Μαραθώνιο
Συγγραφέας: Αιμιλία Πλατή
Εκδόσεις: 24 γράμματα
 
«Το θέλω είναι πάνω από το μπορώ» είναι ένα βιβλίο για την θέληση και για την προσπάθεια.
 
thelo1905
 
Μια μεγάλη μου αγάπη είναι το τρέξιμο. Τα τελευταία χρόνια είμαι δρομέας μεγάλων αποστάσεων. Τον Νοέμβριο του 2018 πραγματοποίησα το μεγάλο μου όνειρο. Τερμάτισα στον κλασσικό μαραθώνιο της Αθήνας, τον αυθεντικό, την διαδρομή των 42 χιλιομέτρων.
 
Την προσπάθειά μου αυτή, την προετοιμασία μου, την εμπειρία του ίδιου του μαραθώνιου αγώνα, τις αγωνίες και τα λάθη μου, τα έκανα ένα ημερολόγιο. Ένα ημερολόγιο απλό και ανθρώπινο, όχι ακριβώς αθλητικό και τεχνικό. Σκέφτηκα πως το ημερολόγιο αυτό ίσως αξίζει να το μοιραστώ ευρύτερα, για να δείξω απλά πως το «Θέλω είναι πάνω από το μπορώ» και αφού μπόρεσα εγώ, μια ασήμαντη γυναίκα, να τερματίσω τον μαραθώνιο, τότε ίσως ο καθένας και η καθεμιά, μπορεί, αν το θελήσει.
 
Το βιβλίο εκτός των κειμένων περιέχει όμορφες, ασπρόμαυρες φωτογραφίες, δημιουργίες της Μαρίας Παγώνη, που δείχνουν την προσπάθεια του ανώνυμου/ης αθλητή/τριας, και δείχνουν επίσης σημαντικά σημεία της Αθήνας μας: το Καλλιμάρμαρο, το Ολυμπιακό Στάδιο, την Μαραθώνια διαδρομή, το στάδιο του Μαραθώνα, όπου δίνεται η εκκίνηση.
 
Το βιβλίο προλογίζει ο προπονητής μου Νίκος Ραπτόπουλος, δίνοντας έτσι και την προπονητική οπτική καθώς και ο κ. Μάκης Ασημακόπουλος, πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, που με τιμά τόσο με τα λόγια του.
 

Νέα