Νέα

loogoo

Θ' αράξω σπίτι

 
Θ’ αράξω σπίτι λοιπόν…

   Είναι επίσημο πλέον. Έχουν κλείσει όλοι οι χώροι μαζικών συγκεντρώσεων και αναμένεται να παρθούν κι άλλα μέτρα. Όχι, δεν θα μας λείψει η καφετέρια, ο συναυλιακός χώρος, το θέατρο. Όχι για ένα διάστημα τουλάχιστον. Αφού προέχει η υγεία μας και η υγεία σας, τότε… κλαρίνο! Ακολουθούμε τις εντολές, ακολουθούμε τις οδηγίες υγιεινής και προσέχουμε.
 
tharaxo2044

   Σαν περιοδικό συμπάσχουμε με τους ανθρώπους που εγκλωβίζονται από την πανδημία. Έχουν δαπανήσει χρόνο και χρήμα και βλέπουν ότι δεν είναι δυνατό να δουλέψουν. Και είναι φυσικό να πτοούνται από αυτό. Έχουμε μιλήσει από τη Δευτέρα που μας πέρασε με πολλά – πολλά όμως – από τα παιδιά που κάνουν επικοινωνία σε θέατρα και συναυλίες και λοιπές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Τραβάνε όλα τους τρελή ανηφόρα. Χαμογελάνε όμως. «Έχουμε περάσει άλλα… θα περάσουμε κι αυτό». Και σφίγγουν τα δόντια και συνεχίζουν. Το ίδιο και όλοι εκείνοι που έχουν καφέ, εστιατόρια, ξενυχτάδικα, παιδότοπους… Το ίδιο και εμείς.

   Συνηθίζω να γράφω πως εμείς οι Έλληνες είμαστε σκατολαός. Θέλετε παραδείγματα; Για εκείνους που άνοιξαν τα φροντιστήριά τους παρά τη ρητή εντολή απαγόρευσης; Για αυτούς που έχουν αυξήσει τις τιμές σε μάσκες και παρόμοια είδη και έχουν και υπουργούς να λένε πως «δεν είναι κακό»; Για τους άλλους που διασπαθίζουν δημόσιο χρήμα σε μία τέτοια περίοδο, αγοράζοντας βλακείες και θυμώνοντας τους πολίτες; Για τους κακομαθημένους που μόλις έκλεισαν τα σχολεία, εξαιτίας ακόμα πιο κακομαθημένων γονιών, κατέκλυσαν τα καφεδάδικα, λες και ήταν διακοπές του Πάσχα; Ή μήπως για όσους θεωρούν πως ένα μπουκαλάκι αγιασμός θα μας σώσει από τον ιό; Μέχρι να διαψευστώ θα γκαρίζω πως πάνω απ’ όλα είμαστε άνθρωποι και όχι αγρίμια. Αρκεί να μην με διαψεύδει το ίδιο το τσούρμο, που υποτίθεται ότι πρέπει να προσέχει εαυτόν.

   Σαν περιοδικό συστήνουμε, πάνω απ’ όλα και πέρα απ’ όλα, ψυχραιμία. Αποφεύγουμε να κάνουμε εκείνο που δεν θα θέλαμε να κάνουν οι άλλοι, για να μην διατρέχουμε κίνδυνο να κολλήσουμε. Τα υπόλοιπα είναι μια μεγάλη κουβέντα. Εμείς από την πλευρά μας, θα συνεχίζουμε να δημοσιεύουμε, κάθε μέρα. Έχουμε πολύ πράμα, πιστέψτε με. Ευχαριστούμε προκαταβολικά για τη στήριξη και την αγάπη σας. Ελπίζουμε να τελειώσει σύντομα όλο αυτό και μάλιστα ανώδυνα. Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να ελπίζουμε μόνο.

Κώστας Κούλης
 
 

Νέα

Facebook Comments