Νέα

Τα λόγια της αγάπης - Βάλια Τσιργιώτη

 
Μουσική παράσταση
Τα λόγια της αγάπης
με τη
Βάλια Τσιργιώτη

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου στις 21:30
Galerie Δημιουργών

Η Βάλια Τσιργιώτη θα βρίσκεται την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου στην Galerie Δημιουργών, σε μια δίωρη, πολύ ιδιαίτερη μουσική παράσταση «Τα λόγια της αγάπης» με τον ήχο ενός μουσικού οργάνου που είναι το ακορντεόν και μιας φωνής.

Εμπνευσμένη από την τελευταία της δισκογραφική δουλειά με τον τίτλο «Νύχτα Μαγικιά», θα μας ταξιδέψει σε έναν κύκλο της αγάπης, όχι ερωτικής, μέσα από τα λόγια των ποιητών μας, με συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου, Μάνου Λοΐζου, Σταμάτη Σπανουδάκη, Γιάννη Σπανού, Κώστα Γιαννίδη, Νότη Μαυρουδή, Νικόλα Άσιμου, Παύλου Σιδηρόπουλου, Νίκου Παπάζογλου, Χρήστου Παπαδόπουλου.
 
tsirigoti2114

Αποσπάσματα από ποίηση του Τάσου Λειβαδίτη, όπως και τραγούδια σε ποίηση Νίκου Γκάτσου, Μάνου Ελευθερίου, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, Γιάννη Θεοδωράκη, Μανώλη Ρασούλη, Χριστόφορου Μπαλαμπανίδη, αλλά και νέα τραγούδια σε στίχους Γιώτας Γερογιώργη και Βίκυς Τζώρτζη.

Από παλιότερη δισκογραφία της Βάλιας Τσιργιώτη θα ακούσουμε, από τον δίσκο που κυκλοφόρησε από την FM Records «5 λαϊκές μπαλάντες», τις πρώτες εκτελέσεις τραγουδιών του σημαντικού συνθέτη Θωμά Μπακαλάκου.

Επίσης, σε πρώτη παρουσίαση θα ερμηνεύσει ένα υπέροχο τραγούδι «ο Φόβος» του συνθέτη Γιάννη Σαββίδη Ζinelli καθώς και ανέκδοτα τραγούδια, από επικείμενη δισκογραφία, του συνθέτη Σεργκέι Σαμπούτιν.
 
tsirigoti2115

Συνοδοιπόροι σε αυτό το μουσικό ταξίδι θα είναι η υπέροχη μουσικός Ιωάννα Πάλλα με το ακορντεόν της, η οποία επιμελείται το μουσικό μέρος της βραδιάς, και στα κείμενα και την παρουσίαση, η πολύ ταλαντούχα νέα ηθοποιός από την Κρήτη Ελένη Νικολιδάκη.

Οι τρεις τους, λοιπόν, θα μας παρασύρουν σε μια βραδιά παλιών αισθήσεων δοσμένη από σύγχρονα συναισθήματα αγάπης.
 
Joomla Social by OrdaSoft!