Νέα

Stamatopoulos session environment

 
Είναι μαθητής του Πάνου Αρβανίτη. Παίζει κιθάρα και πολύ πρόσφατα είδα και άκουσα δουλειά του και θα πρέπει να πω ότι εντυπωσιάστηκα. Ο Απόστολος Σταματόπουλος έχει να επιδείξει οίστρο και μελωδία, γκάζια και ικανότητες και αυτά που μαθαίνω για τις session συμμετοχές του, με κάνουν ακόμα πιο υπερήφανο για τους συμπατριώτες μου που διακρίνονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, που στην ουσία είναι ο αυτός. Δουλειά και δουλειά έτι περισσότερον. Παρουσιάζουμε εδώ χαρακτηριστικά δείγματα γραφής και ευχόμαστε τα καλύτερα και μόνο. Πάντα τέτοια, Απόστολε!
 
stamatopoulos2058
 
Κάντε κλικ στις παρακάτω εικόνες για να ακούσετε.
 
stamatopoulos2056
 
Πότε ξεκίνησες να παίζεις;
Παίζω κιθάρα σχεδόν 22 χρόνια. Από τότε που ήμουν εννιά χρονών!

Τι ήταν αυτό που σε παρακίνησε να πας σε δάσκαλο;
Όταν ξεκίνησα το μακρινό 1999, υπήρχε εδώ στο Ξυλόκαστρο ένα ωδείο που συνεργαζόταν με το Χρήστο Ζελελίδη, ο οποίος ερχόταν από Αθήνα. Ήταν ο μόνος τρόπος να μάθω. Έκανα περίπου ένα χρόνο με τον Χρήστο και μετά συνέχισα μόνος μου. Να συμπληρώσω ότι πριν τρία χρόνια έκανα μερικά μαθήματα θεωρίας με έναν από τους καλύτερος Jazz μουσικούς της Ελλάδας, τον Πάρη Γκαγκαστάθη, ο οποίος μου άνοιξε τα μάτια όσον αφορά τη θεωρία, την αρμονία κτλ. Πριν δύο χρόνια, σε μια τυχαία αναζήτηση στο Youtube, βρήκα τον Πάνο Αρβανίτη και είδα αυτό ακριβώς που θέλω να γίνω και εγώ. Έπαθα σοκ και ξεκίνησα να τον αντιγράφω. Μαθαίνω ότι κάνει μαθήματα και μέσω Skype και έτσι ξεκινήσαμε. Μέσα σε δύο χρόνια η βελτίωσή μου ως κιθαρίστας αλλά και μουσικός ήταν αλματώδης. Ήταν και η διδασκαλία πάνω στα μέτρα μου και το πράγμα πήγε μόνο του.

Πώς άρχισες να ηχογραφείς για διάφορες session δουλειές;
Έχω ένα Kemper Profiler, για το οποίο έχω αγοράσει profiles ενισχυτών από έναν παραγωγό που έχει studio στο Los Angeles. Το χειμώνα που μας πέρασε ανέβασα κάποια βίντεο στο προσωπικό μου profile στο Facebook, τα οποία τα είδε και του άρεσαν. Μου πρότεινε να ηχογραφήσω, μέσα στο lockdown, guitar parts για δυο κομμάτια, μια και το στυλ μου παικτικά και ηχητικά επικεντρώνεται στα 8’0s.Τα δύο projects ήταν ένα Hard rock κομμάτι και ένα synthwave. Τώρα ουσιαστικά ξεκινάω την "καριέρα" μου ως session μουσικός.

Σου αρέσουν περισσότερο τα session ηχογράφησης ή τα Live;
Προτιμώ τα live. Τίποτα δε μπορεί να συγκριθεί με την ενέργεια ενός live. Να ανεβαίνεις στη σκηνή και να παίζεις μουσική μπροστά σε κόσμο είναι ό,τι καλύτερο για ένα μουσικό. Δυστυχώς, μεγάλη live εμπειρία δύσκολα θα αποκτήσω μιας και εδώ στο Ξυλόκαστρο είμαι ο μοναδικός που ασχολείται και η συμμετοχή μου σε live στην Αθήνα είναι λιγάκι δύσκολη, λόγω της απόστασης. Έχω όμως συμμετάσχει σε μερικά και υπάρχει στα σκαριά ένα πολύ ωραίο project με τον καλό μου φίλο και τραγουδιστή Φώτη Ζελελίδη. Το session ήταν ο μόνος τρόπος να ασχοληθώ ημιεπαγγελματικά με τη μουσική στο Ξυλόκαστρο. Το Internet είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο. Σε ένα session που έκανα, ο τραγουδιστής ήταν στην Ιαπωνία!

Κάνεις όνειρα πάνω στη μουσική σου;
Βεβαίως. Όσον αφορά τις ικανότητές μου στη κιθάρα, θέλω να γίνω ισάξιος του δασκάλου μου (χωρίς τις Malmsteen επιρροές, μια και δεν είμαι πολύ fan του Σουηδού). Ταυτόχρονα, αν και μακρινό όνειρο, θέλω να γίνω ο Steve Lukather ή ο Dan Huff της session σκηνής. Βέβαια, τίποτα δε θα έρθει από τα παραπάνω από μόνο του. Χρειάζεται πολύ δουλειά σε βαθμό ασκητισμού, μεράκι και όπως έχει πει η Μαντώ (αγαπημένη τραγουδίστρια) παρωπίδες! Focus στο στόχο και θα πραγματοποιηθεί. Πολύ σύντομα θα ξεκινήσω και το κανάλι μου στο youtube και εκεί πλέον θα μπορέσω να δείξω πολλά περισσότερα.
 
stamatopoulos2057
 
Joomla Social by OrdaSoft!