Νέα

loogoo

Μουσικός ραδιομαραθώνιος για την Ημέρα κατά της Φυματίωσης

 
Μουσικός ραδιομαραθώνιος σε παγκόσμια αναμετάδοση
για την Ημέρα κατά της Φυματίωσης
Εκπροσώπηση της Ελλάδας από την Άννα Στερεοπούλου,
με την σύνθεση «Standing Forward»,
εμπνευσμένη από την ποίηση της Μαρίας Πολυδούρη
 
Ο μουσικός ραδιομαραθώνιος ToBe Continued… 2020 επιστρέφει στις 24 Μαρτίου 2020, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης. Στην φετινή διοργάνωσή του, την Ελλάδα εκπροσωπεί για δεύτερη φορά, έπειτα από το 2015, η συνθέτις Άννα Στερεοπούλου με την μουσική σύνθεση «Standing Forward», σε ελληνική αναμετάδοση στις 9π.μ. από τον επίσημο ιστότοπο της διοργάνωσης (http://www.stazioneditopolo.it/) και από το Chimeres WebRadio (https://chimeres.info/radio), που συμμετέχei ως Σημείo Ακρόασης.
 
stazione2035
 
Η σύνθεση «Standing Forward», η οποία και θα κυκλοφορήσει την ίδια ημέρα (https://annastereo.bandcamp.com/) είναι εμπνευσμένη από το ποίημα «Και Στάθηκα Μπροστά» της Μαρίας Πολυδούρη, η οποία απεβίωσε το 1930, σε ηλικία 28 ετών, από φυματίωση. Η επιλογή και μελοποίηση του έργου, έγινε από την Άννα Στερεοπούλου με στόχο την έκφραση και επικοινωνία του μηνύματος της Ελπίδας και αγάπης για Ζωή· «Ελπίδα που πηγάζει από τα εσωτερικά μας Μάτια, και αναβλύζει μέσα από τις Ματιές που θα ανταλλάξουμε και πάλι με τους συνανθρώπους, τους φίλους και τους αγαπημένους μας.», όπως περιγράφει η ίδια, παρακινούμενη από την τρέχουσα παγκόσμια κατάσταση λόγω του Κορωνοϊού.
 
Το «ToBe Continued…» πρόκειται για μια Συναυλία αποτελούμενη από αυθεντικές συνθέσεις, η οποία διαρκεί 24 ώρες (από τις 00:00 έως τα μεσάνυχτα της 24ης Μαρτίου, 2020 /CET). Καθ’ όλη την διάρκεια, μουσικοί από διάφορα μέρη του κόσμου θα είναι συνδεδεμένοι σε ένα διαδίκτυο το οποίο θα μεταδώσει τις συναυλίες τους. Κατά την διάρκεια αυτού του συνεχούς 24ωρου μαραθώνιου (ToBe Continued…) κάθε μουσικός έχει στην διάθεσή του 30 λεπτά, όπου θα έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει και να προσφέρει ήχους και ρυθμούς που κυμαίνονται σε ποικίλα μουσικά ρεύματα.

Στον μουσικό ραδιομαραθώνιο θα ακούσουμε επίσης έργα των Julia Kent [ΗΠΑ], Paul Taylor [Ην. Βασίλειο], Thoranna Bjornsdottir [Ισλανδία], Marcelo Dos Reis [Πορτογαλία], Naqsh Duo [Ιράν], Medicos Jazz Big Band [Καμερούν], Βασίλη Βασιλείου & Χριστίνα Πολυκάρπου [Κύπρος], καθώς και της διακεκριμένης ιταλίδας συνθέτιδος και πιανίστα, Alessandra Celletti, και πολλών ακόμη αξιόλογων καλλιτεχνών από ολόκληρο τον κόσμο. Οι συμμετέχοντες μουσικοί θα ερμηνεύσουν ζωντανά από διάφορες χώρες, δημιουργώντας έναν συμβολικό γύρο του κόσμου, με 48 σταθμούς.
 
Το event, το οποίο πρόκειται να καλύψει όλη την διάρκεια της 24ης Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης, συντονίζεται από τον μουσικό και συνθέτη ηλεκτρονικής μουσικής /computer music composer, Antonio Della Marina, καθώς και από τον καλλιτεχνικό διευθυντή της ετήσιας συνάντησης «Stazione di Topolς /Postaja Topolove», Moreno Miorelli.

Η όλη πρωτοβουλία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Global Health Incubator, το εργαστήριο που ιδρύθηκε στο Topolς της Ιταλίας (Ιούλιος 2009) από τον Mario Raviglione -διευθυντή του Παγκόσμιου Προγράμματος Φυματίωσης (Global TB Programme) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (World Health Organization)- με στόχο να δημιουργήσει δεσμούς μεταξύ Τέχνης και Επιστήμης.
 
Η Φυματίωση [ΜTB ή ΤΒ (συντομογραφία για το βάκιλο tubercle)] πρόκειται για μια θεραπεύσιμη νόσο. Ωστόσο, συχνά υποτιμάται -ή και αγνοείται εντελώς- ως μια παγκόσμια μάστιγα αν και είναι παγκοσμίως η πρώτη αιτία θανάτου από μολυσματική ασθένεια, προκαλλώντας την απώλεια 1,7 εκατομμυρίων ανθρώπων κάθε χρόνο, ήτοι 4.000 ανθρώπων ημερησίως, με χιλιάδες αδικοχαμένα θύματα ακόμη και στις πλουσιότερες χώρες, ετησίως.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
«ToBe Continued… 2020»
Μουσικός Ραδιομαραθώνιος για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης

24 Μαρτίου 2020 | έναρξη: 00.00 έως τα μεσάνυχτα (CET)
Ήχοι από τον ραδιοφωνικό σταθμό του Τοπολό (Ιταλία) /Global Health Incubator
σε Παγκόσμια Ζωντανή Μετάδοση

http://www.stazioneditopolo.it/

Ελληνική Εκπροσώπηση: Άννα Στερεοπούλου (Σύνθεση: Standing Forward)
Ώρα Ακρόασης: 9:00 Ώρα Ελλάδος (8:00 CET)

Σύνθεση, Ερμηνεία, Παραγωγή: Anna Stereopoulou© [Ιανουάριος - Μάρτιος 2020]
Ενοργάνιση (εξοπλισμός): Ηλ. Πιάνο (Yamaha P60), Analogue Synthesizers (Korg MicroKorg, Korg Volca Kick, Korg Monotron Delay, DroneLab), Απαγγελία
Ποίηση: «Και Στάθηκα Μπροστά» της Μαρίας Πολυδούρη

Ελληνική Αναμετάδοση: Chimeres WebRadio - Listen Live: https://chimeres.info/radio
Ψηφιακή Κυκλοφορία: https://annastereo.bandcamp.com/

Νέα

Facebook Comments