Νέα

loogoo

MENTA - ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ - Νέο Άλμπουμ

 

 

unnamed

 

MENTA

 

ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ

 

 

Οι Μέντα επιστρέφουν με την πιο ιδιαίτερη δισκογραφική τους δουλειά. 9+1 καλλιτέχνες δίνουν φωνή στις πρώτες ορχηστρικές  συνθέσεις τους που κυκλοφόρησαν πριν από 6 χρόνια.

 

Το 2015 οι MENTA αποφάσισαν να αλλάξουν εντελώς τον ήχο τους και επανασυστήθηκαν με το άλμπουμ "Téléphérique" που περιείχε 9 πρωτότυπες instrumental συνθέσεις. Θέλοντας να γιορτάσουν τα 5+1 χρόνια από την κυκλοφορία του, αλλά και την επέτειο των 20+1 χρόνων από την πρώτη εμφάνιση της μπάντας στη δισκογραφία, προσκάλεσαν αγαπημένους καλλιτέχνες να δώσουν φωνή στις συνθέσεις τους.

Λένα Πλάτωνος, Γιάννης Αγγελάκας, Παύλος Παυλίδης, CotiK., Νικόλας (Razastarr), Χρήστος Λαϊνάς, PrinsObiNalyssaGreenDanaiNielsen και Σέργιος Βούδρης (στο δέκατο -bonus-track που δεν είχε συμπεριληφθεί στην αρχική έκδοση), αποδέχτηκαν αυτήν την πρόσκληση, γράφοντας στίχους στα ελληνικά και ερμηνεύοντας τα τραγούδια του https://linktr.ee/mentaband Τελεφερίκ».

Στην κινηματογραφική δυστοπία του πρωτότυπου έργου, υπόκρουση σε μια ταινία που δεν έχει ακόμη υπάρξει, έρχονται να ταιριάξουν σαν γάντι, οι στίχοι των γνωστών καλλιτεχνών, σαφώς επηρεασμένοι από τα συναισθήματα της ζωής στα χρόνια της πανδημίας.

 

 

MENTA 2021.1 m

 

 

Ηχοληψία, μίξη και παραγωγή - Kώστας Βλάχας, Χρήστος Λαϊνάς.

Μastering – Μike Hillier στα Μetropolis Mastering studios.

Σχεδιασμός εξωφύλλου – Στεφανία Τσούκα.

Φωτογραφίες  – Χρήστος Λαϊνάς.

Το «Τελεφερίκ» είναι διαθέσιμο https://linktr.ee/mentaband ψηφιακά και σε CD ενώ θα κυκλοφορήσει σε συλλεκτικό βινύλιο μέσα στο 2022.

BUY/STREAM:

https://linktr.ee/mentaband

 

Νέα