Νέα

loogoo

Κωνσταντινούπολη: Θυμάμαι και Γεύομαι - Στάθης Νικολαΐδης

 
Κωνσταντινούπολη: Θυμάμαι και Γεύομαι
Στάθης Νικολαϊδης

Ένα πρωτότυπο βιβλίο (2η έκδοση)

Ένα μαγικό ταξίδι στις αναμνήσεις του συγγραφέα, από την νεαρή του ηλικία στην Κωνσταντινούπολη. Ένα ταξίδι στα νερά του Βοσπόρου με οδηγό το συναίσθημα˙ γεμάτο εικόνες, αρώματα και γεύσεις από τη Βασιλεύουσα. Ζάππειο Παρθεναγωγείο, Μεγάλη του Γένους Σχολή και Πριγκηπόννησα, συνθέτουν τη μεγαλοπρεπή σκηνή στην οποία ηχούν δυνατά οι φωνές του «σαλεπιτζή», του «γιαουρτζή», του «μποζατζή».

Η λατρεμένη φιγούρα της αρχόντισσας, Κωνσταντινουπολίτισσας μητέρας, δεσπόζει υπερήφανη πάνω από το πάντα πληθωρικό γιορτινό τραπέζι. Ένα βιβλίο πρωτότυπο, που δεν σας προσκαλεί απλά να γυρίσετε τις σελίδες της νοσταλγίας, αλλά σας προτρέπει ταυτόχρονα να δώσετε κι εσείς –με το δικό σας μεράκι- μια συνέχεια στην τόσο πλούσια Πολίτικη μαγειρική παράδοση.
 
gevomai2147
Ο ΣΤΑΘΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη. Μιλάει τούρκικα αγγλικά και γαλλικά. Ασχολήθηκε με τον Τουρισμό και μετά τον κέρδισε η υποκριτική Τέχνη. Τελείωσε το Ωδείο Αθηνών. Πήρε μέρος σε πάρα πολλές επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συμμετείχε σε πάνω από 60 τηλεοπτικές σειρές, με τελευταία το «Κόκκινο Ποτάμι». Επίσης ασχολήθηκε με σκηνοθεσία διεύθυνση παραγωγής και με διεύθυνση σκηνής. Παράλληλα ασχολείται με την μαγειρική και το γράψιμο. Το 2018 εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο από τις Εκδόσεις Πνοή με τίτλο «Γιατί ;».

Παραγγελίες για το βιβλίο στα τηλέφωνα 210/6005910 - 6948/286261 με δωρεάν έξοδα αποστολής. Κατά την παραγγελία μπορεί να ζητηθεί αφιέρωση του συγγραφέα.

Εκδόσεις ΔΕΡΕ / DERE Publications
Κουμαριάς 1, 153 44 Γέρακας Αττικής
Τ. 210 600 5910 www.ekdoseisdere.com
 
gevomai2148
 

Νέα