Νέα

loogoo

KARTEΛ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

 
Η ελληνική Prog/Rock/Metal μπάντα γιορτάζει την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ της.

Οι KARTEΛ είναι ένα Progressive Rock/Metal συγκρότημα από την Αθήνα.

Ξεκίνησαν ως μπάντα διασκευών. Την περίοδο 2014-15 το σχήμα έκανε διάφορες εμφανίσεις σε γνωστές Live σκηνές της Αθήνας, αποτελούμενο από τους Μάριο Φιλίππου (τύμπανα), Μάνο Σιδέρη (μπάσο), Γιάννη Σταθάκη (πλήκτρα) και Μιχάλη Φεργαδιώτη (φωνητικά και ηλεκτρική κιθάρα).
 
kartel2018
Στις αρχές του 2016 το συγκρότημα πήρε την τελική του μορφή, με το Βασίλη Χατζηανδρέου να αναλαμβάνει τη θέση του ντράμερ. Η μπάντα ξεκίνησε να λαμβάνει μέρος σε διάφορους διαγωνισμούς, με το δικό της πλέον υλικό. Όλα αυτά ενίσχυσαν τη διάθεση των μελών για το επόμενο βήμα τους, που ήταν η δημιουργία του πρώτου τους άλμπουμ.

Το 2017 ξεκίνησε η διαδικασία των ηχογραφήσεων, η οποία έφτασε στο στάδιο της προπαραγωγής στα μέσα του 2019.

Η συνέχεια του «ταξιδιού» βρίσκει το γκρουπ να συνεργάζεται με τον Έκτορα Τσολάκη, γνωστό ως hector.d, ο οποίος ανέλαβε το τιμόνι στις διαδικασίες της παραγωγής, μίξης και mastering.

Το concept άλμπουμ έχει τον τίτλο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 27 Απριλίου 2020.

Το ύφος της μουσικής των KARTEΛ διαθέτει συγκεκριμένα βασικά χαρακτηριστικά, όπως ελληνικό στίχο, συνδυασμένο με καθαρά Ροκ φωνητικά, βαριές Ροκ/Μέταλ κιθάρες και μπασογραμμές, έντονα ρυθμικά μέρη στα ντραμς και πλούσια ορχηστρικά-συμφωνικά στοιχεία.

Πέρα από τα παραπάνω όμως, τα μέλη της μπάντας αισθάνονται ελεύθερα να παίξουν και να συνθέσουν οποιοδήποτε μουσικό είδος διεγείρει την φαντασία τους, εμποτίζοντάς το με τον οίστρο τους και τα βασικά τους στοιχεία, μέσα από τα δικά τους φίλτρα, για να φτιάξουν τραγούδια που δημιουργούν εικόνες εκτός από μουσική, πιστεύοντας έτσι ότι αγγίζουν τα όρια του μιούζικαλ.
 
eleutheria2009

Tracklist
1. Νέα Τάξη
2. Τηλεπαιχνίδι
3. Δωρεάν
4. Η Πορεία της Ψυχής
5. Πειρατές
6. Αγάπης Φως
7. Ζω μόνο για ‘σένα
8. Ελευθερία

Credits
Παραγωγή: Έκτορας Τσολάκης (hd.factory) – KARTEΛ
Μίξη/Master: Έκτορας Τσολάκης (hd.factory)
Artwork: Μάνθος Στεργίου (Manster Design)
 

Νέα