Νέα

loogoo

ILLUSORY – Crimson Wreath - Προ-ακρόαση

 
   Οι καιροί αλλάζουν, η προσαρμογή στα νέα δεδομένα της Covid εποχής μας έχει αναγκάσει να βρούμε «απομακρυσμένες» μεθόδους, ώστε να έρθουμε όσο πιο «κοντά» γίνεται. Έτσι λοιπόν και οι Illusory, την Κυριακή 25 Απριλίου το μεσημέρι, συγκέντρωσαν «διαδικτυακά» εκλεκτούς συντάκτες του χώρου, ώστε να απολαύσουμε μαζί τους για πρώτη φορά την τρίτη full length δουλειά τους, “Crimson Wreath”. Η προακρόαση πραγματοποιήθηκε μέσω live streaming, όσο εμείς είχαμε «συγκεντρωθεί» και τα λέγαμε μέσω Zoom.
 
Illusory2155

   Οι Illusory μας είχαν ήδη «περιποιηθεί», αφού είχαμε από πριν στα χέρια μας υλικό για τον επερχόμενο δίσκο τους (στίχους, πληροφορίες για τα τραγούδια, artwork, συντελεστές, κτλ.), κάτι το οποίο προσωπικά μου είχε ανοίξει την όρεξη για την προακρόαση. Άλλωστε, μια πρώτη γεύση την είχαμε ήδη πάρει, με τα πρώτα τρία singles που έχουν κυκλοφορήσει από το “Crimson Wreath” (“Besetting Sins”, “Crimson Wreath” και “All Blood Red”). Δεν θα σταθώ σε λεπτομέρειες, αφού θα ακολουθήσει σύντομα αναλυτική παρουσίαση του δίσκου, λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία του στις 21 Μαΐου. Αυτό που μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά είναι πως από την πρώτη αυτή επαφή με τον δίσκο των Illusory εντυπωσιάστηκα. Έχουμε να κάνουμε με δεκατέσσερις, δουλεμένες μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, συνθέσεις, εκ των οποίων οι τρεις (“Past Forever Last”, “The Isle Of Shadows” και “Agony’s Last”) αποτελούν μία τριλογία-κάθαρση με ενιαία θεματική την απώλεια. Στίχοι και μελωδίες έρχονται για να μιλήσουν βαθιά μέσα μας και συγκινούν αβίαστα. Οι δε (αρκετοί) καλεσμένοι σε αυτόν τον δίσκο είναι όλοι ένας και ένας και ας μου επιτραπεί να ξεχωρίσω ανάμεσά τους τον κύριο Γρηγόρη Βαλτινό, ο οποίος απαγγέλει στα αρχαία ελληνικά (και όμως ναι). Και επειδή έχω προσωπικό κόλλημα με τα artworks, δεν θα μπορούσα να αφήσω ασχολίαστη και την υπέροχη δουλειά που έχει γίνει εδώ, τόσο στο εξώφυλλο (Panagiotis “Hammer” Sfiris) όσο και στα επιμέρους τραγούδια (Manos Psakis & Panagiotis “Hammer” Sfiris). Ο δίσκος στην ολότητά του, αν και μεγάλος σε διάρκεια, κυλάει σαν νεράκι. Όλα τα τραγούδια δένουν μεταξύ τους και κάθε ένα από αυτά έχει τον δικό του λόγο ύπαρξης μέσα στην οντότητα που λέγεται “Crimson Wreath”. Μικρά μυστικά ξεδιπλώνονται σιγά σιγά, συνδέοντας (για τους μυημένους και μη) την τρίτη δουλειά της μπάντας με τις δύο προηγούμενες. Το “Crimson Wreath” δεν θα δοθεί εύκολα στον ακροατή, αλλά θα απαιτήσει να αφεθεί και να του αφιερώσει τον χρόνο που του αξίζει. Και πιστέψτε με, αξίζει μέχρι και την τελευταία του νότα να ανακαλύψεις…
 
crimsonwreath2102

   Από καρδιάς ευχόμαστε στους Illusory να είναι καλοτάξιδος ο νέος τους δίσκος και σύντομα να μας επιτρέψουν οι συνθήκες να τους απολαύσουμε σε μια live παρουσίαση.
 
Crimson Wreath
Besetting Sins
Acedia
Crimson Wreath
Immortal No
All Shall Fade
All Blood Red
The Voice Inside Me
S.T. Forsaken
Ashes To Dust
A Poem I Couldn’t Rhyme
An Opus Of Loss And Sorrow
Pedestal I: Past Forever Last
Pedestal II: The Isle Of Shadows
Pedestal III: Agony’s Last
Fortress Of Sadness

Τζοβάνα Σπήλιου
 
 

Νέα