Νέα

loogoo

Γιώργος Περού

 
Ο Γιώργος Περού (Γιώργος Κεφαλλωνίτης) είναι τραγουδοποιός και συνθέτης με καταγωγή από την Τήνο. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου σπούδασε ηχοληψία και μουσική τεχνολογία και δραστηριοποιείται στη μουσική παραγωγή και την ενορχήστρωση. Έχει εκδώσει μέχρι σήμερα δύο δισκογραφικές δουλειές. Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά,με τίτλο «Δύο κόσμοι»,περιλαμβάνει δέκα τραγούδια σε δικούς του στίχους και μουσική, ενώ κάποια από αυτά είχαν ήδη κυκλοφορήσει διαδικτυακά. Η δεύτερη φέρει τον τίτλο «Οι 12 Ένορκοι», στην οποία υπογράφει εξ ολοκλήρου την ενορχήστρωση και την παραγωγή, περιλαμβάνει 7 ορχηστρικά και 2 τραγούδια για την ομώνυμη, εξαιρετικά επιτυχημένη, θεατρική παράσταση.
 
Έχει γράψει και ενορχηστρώσει τη μουσική και τα τραγούδια για διάφορες θεατρικές παραστάσεις όπου συμμετείχαν καταξιωμένοι ηθοποιοί και συντελεστές μεταξύ των οποίων οι Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Τρύφων Καρατζάς, Γιώργος Γιαννόπουλος, Περικλής Λιανός, Σοφία Μουτίδου, Μαρία Γεωργιάδου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Δημήτρης Λιγνάδης ενώ υπογράφει και 2 διασκευές ως ερμηνευτής και παραγωγός –το «Απόψε Φίλα με» του Μανωλη Χιωτηκαι το «Χθες το Βράδυ» του Κώστα Γιαννίδη.
 
perou2084
 
Ακόμα έχει συνεργαστεί με αξιόλογους καλλιτέχνες της εγχώριας σκηνής όπως ο Ζακ Στεφάνου, ο Μανώλης Φάμελλοςκαι ο Λόλεκ. Από το 2010 έχει δημιουργήσει μια ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία την ΙnRealTime Recordsμέσω της οποίας έχουν κυκλοφορήσει αρκετοί καλλιτέχνες τις παραγωγές τους (Ζακ Στεφάνου, Λόλεκ, Αδάμ Τσαρούχηςκαι άλλοι).Παράλληλα συμμετέχει εθελοντικά στο Θάλλω – ένα πρότυπο πρόγραμμα ψυχαγωγίας ανθρώπων που φιλοξενούνται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων που αποτελεί μια πρωτοβουλία της θεατρικής ομάδας SevenEleven με δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του ζωντανά κατά καιρούς σε πολλούς χώρους στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας (Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, Φεστιβάλ Τήνου, ,Φεστιβάλ Σερίφου, Mind The View Festival, NuevaTrova, AfterDark, Ορφέας, Babel – Πυρήνας Τέχνης κ.α), Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
 
Κυκλοφορίες:
«Δύο κόσμοι» (Digital&Cd, Απρίλιος 2014) Μουσική, στίχοι και ερμηνεία σε 10 τραγούδια.
«Απόψε Φίλα με (Η Τελευταία Νύχτα)» (Digital Single, Ιανουάριος 2015) διασκευή, ερμηνεία και ενορχήστρωση στο τραγούδι των Μανωλη Χιωτη/Χρήστου Κολοκοτρώνη)
«Οι 12 Ένορκοι» (Digital&Cd, Οκτώβριος 2016)Μουσική, στίχοι, ερμηνεία, επιμέλεια παραγωγής, ενορχήστρωση σε 7 ορχηστρικές συνθέσεις και 2 τραγούδια.
«Χθες το Βράδυ» (Digital Single, Ιούλιος 2017) διασκευή, ερμηνεία, ενορχήστρωση και παραγωγή στο τραγούδι των Κώστα Γιαννίδη/Δημήτρη Γιαννουκάκη
 
 
Συμμετοχές:
Ζακ Στεφάνου – (φιλική συμμετοχή στο τραγούδι “Φοβάμαι Μόνο μη σε Χάσω”
και ζωντανές εμφανίσεις 2011/2012).
Μανώλης Φάμελλος – ενορχήστρωση σε 4 τραγούδια του “Γύρω απ’ τον ήλιο» (μεταξύ των οποίων το Φιλί από Δυόσμο με τη Νατάσα Μποφίλιου) και το Ησύχη Θλίψη με τη NalyssaGreen και περιοδεία σε όλη την Ελλάδα
Λόλεκ – συμμετοχή στο album“Ουρανός Μολύβι» ως μουσικός και ενορχηστρωτής
 
Θεατρικές παραστάσεις:
«TheManFromEarth» – σκηνοθεσία Κωνσταντίνα Νικολαΐδη (Οκτώβριος 2013, θέατρο Αλκμήνη) Μουσική – Λίνα Ζηνά, Ενορχήστρωση – Γιώργος Περού
«12 Ένορκοι» σκηνοθεσία Κωνσταντίνα Νικολαΐδη
(Οκτώβριος 2014, θέατρο Αλκμήνη) Πρωτότυπη μουσική / Sound Design
«Όποιος Προλάβει» σκηνοθεσία Γιώργος Δουργούτης
(Φεβρουάριος 2015,θέατρο Άβατον)Πρωτότυπη μουσική / Sound Design
«Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε» σκηνοθεσία Ελένη Φιλίππα
(Μάιος 2016 θέατρο, Δημήτρης Χορν)Πρωτότυπη μουσική / Sound Design
«Ανύπαρκτοι Φίλοι» σκηνοθεσία Κωνσταντίνα Νικολαΐδη
(Νοέμβριος 2015, θέατρο Αλκμήνη) Πρωτότυπη μουσική / Sound Design
«Η Τελευταία Σταγόνα» σκηνοθεσία Κωνσταντίνα Νικολαΐδη
(Μάιος 2016, θέατρο Αλκμήνη),Πρωτότυπη μουσική / Sound Design
«Εκτός Ύλης» σκηνοθεσία Κωνσταντίνα Νικολαΐδη
Οκτώβριος 2016 θέατρο Αλκμήνη Πρωτότυπη μουσική / Sound Design
«Αφέντης και δούλος» σκηνοθεσία Γιώργος Νανούρης
(Φεβρουάριος 2017, Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου) Μουσική – Λόλεκ, Ενορχήστρωση – Γιώργος Περού
 

Νέα