Νέα

3η ΓΙΟΡΤΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΧΙΟΥ

 
3η ΓΙΟΡΤΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΧΙΟΥ
Η γιορτή θεσμός των παραγωγών του βουνού!
5-6-7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022 - ΠΙΤΥΟΣ-ΧΙΟΣ
 
Τραχύτητα, μόχθος, δυσκολίες. Αλλά και περηφάνια, αγνότητα, λεβεντιά. Αυτά και άλλα πολλά δίνουν την ταυτότητα στην κτηνοτροφική παραγωγή και την ευρύτερη παραγωγή του βουνού.
 
ktinotrofia2214
 
Η Γιορτή Κτηνοτροφίας στο Πιτυός είναι η Γιορτή τους. Η πιο αυθεντική εκδήλωση του χιώτικου καλοκαιριού διοργανώνεται και φέτος στο Πιτυός το τριήμερο 5-6-7 Αυγούστου. Ένας θεσμός ώθησης της τοπικής παραγωγής και ανάδειξης της τσοπάνικης κουλτούρας και του πολιτισμού του βουνού.
 
Η τρίτη κατά σειρά διοργάνωση φιλοδοξεί να φέρει Νέο αέρα στο τριήμερο που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.
 
Με:
την εμπορική παρουσίαση στα περίπτερα κάθε νέου τοπικού προϊόντος με προέλευση και έμπνευση από τη χιώτικη φύση και όχι μόνο.
 
ktinotrofia2215
 
την αναπαράσταση της τυροκόμησης με τον αυθεντικό χιώτικο τρόπο από κτηνοτρόφους της Χίου.
την ανάδειξη κάθε πτυχής του πολιτισμού του βουνού και της υπαίθρου του νησιού μας.
πλήθος εκδηλώσεων διασκορπισμένες σε όλο τον οικισμό του Πιτυούς, τις πλατείες του και τα στενά του.
με δυνατότητα γνωριμίας του επισκέπτη με ένα χωριό – σύμβολο της κτηνοτροφικής ταυτότητας του νησιού μας. Για εφέτος με ειδικό αφιέρωμα στην τσοπανική της Σπαρτούντας.
 
Η ευθύνη της διοργάνωσης ανήκει στην Art Line Advertising σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πιτυούς, τον Σύλλογο Ποιμένων Χίου και την ΚοινΣΕπ «Πιτυός Προορισμός».
 
ktinotrofia2216
 
Joomla Social by OrdaSoft!