Δισκοπαρουσιάσεις

loogoo

Τελευταίες Καταχωρήσεις Καλλιτεχνών

Τελευταίες δισκοπαρουσιάσεις

Fragments Of Creation

Fragments Of Creation
Κυκλοφόρησε 2016
Format CD
Είδος
Ενημερώθηκε στις Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2016
Είδος Progressive Metal
Εταιρία Inner Wound Recordings

Review

1. Out Of The World
2. Dementia
3. Symbol Of Life
4. Reincarnation
5. Lullaby
6. End Of The Game
7. Beyond The Darkest Sun
8. Forevermore
9. Break The Core
10. Remedy Of My Heart  
 
 
   Άλλη μια μπάντα με γερές βάσεις και γερά ονόματα είναι έτοιμη να εκτοξεύσει το πρώτο της άλμπουμ το Φεβρουάριο.

   Ακούν στο όνομα Sunburst. Οι Vasilis Georgiou (Black Fate, Innosense) στα φωνητικά,  Gus Drax (Biomechanical, Paradox, Black Fate, Suicidal Angels) στις κιθάρες, Kostas Milonas (Blacklegs, N.U.R.V, G.K Group) στα ντραμς και Nick Grey (End Of Innocense, Jailcat) στο μπάσο, ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν μια γερή μεταλλική βόμβα.  Το όνομα της επερχόμενης αυτής βόμβας ακούει στο όνομα «Fragments Of Creation». Μέσω της δισκογραφικής τους Inner Wound Recordings έχω τη χαρά να σας το παρουσιάσω.

   Πρώτη επαφή με τη δουλειά της μπάντας ήταν το πρώτο single και video clip τους “Dementia”. Η αλήθεια είναι ότι μας άνοιξαν πραγματικά την όρεξη. Περίμενα ανυπόμονα να ακούσω όλη τη δουλειά των παιδιών. Ένα μπορώ να πω με σιγουριά, τέτοιες προσεγμένες δουλειές, με τόσο υπέροχη μουσική και στίχους με κάνουν εθνικά υπερήφανη και ενδυναμώνουν την αγάπη μου ως προς τη metal σκηνή μας.

   Βλέπω πως οι μπάντες μας πλέον έχουν να δώσουν πολλά στο χώρο της μουσικής και άνετα μπορούν να «κοντράρουν» άλλες μπάντες του εξωτερικού που είχαν περισσότερες ευκαιρίες προβολής. Ευτυχώς η τεχνολογία σήμερα βοηθάει πολύ περισσότερο να χτιστεί μια καριέρα και να μαθευτεί η δουλειά σου πιο μακριά από τη χώρα σου.

   Λάτρεψα πραγματικά το «Dementia», έχει εισχωρήσει η μελωδία στο πετσί μου και θα είναι φυσικά αδύνατο να το αποχωριστώ από το mp3 μου. Το «Reincarnation», με το δυναμικό ρυθμό, την έντονη μελωδικότητα μέσα από την αγριότητα του «ξύλου»,  θα σας συναρπάσει από τα πρώτα λεπτά. Το «Lullaby», η μπαλάντα που σου αφήνει εικόνες ζωντανές και σε ταξιδεύει. Το «End Of The Game», μελωδικό και επιθετικό, με ναζιάρικα riff και τα γνήσια και καθάρια φωνητικά του Βασίλη που σκοτώνουν. Στο «Break The Core», o Astrous των progressive avant-garde black metal Aenaon βάζει τη δική του πινελιά με growling φωνητικά.

   Στο τελευταίο τραγούδι του άλμπουμ «Remedy Of My Heart» οι Sunburst υποδέχονται στα ορχηστρικά μέρη τον John K και τη Μίνα Γιαννοπούλου, που κάνει δεύτερα φωνητικά. Παρόλη τη μεγάλη διάρκεια αυτού του τραγουδιού (δώδεκα λεπτά), οι εναλλαγές σε μουσικά θέματα και φωνητικά σε γοητεύουν, αυτό το συνονθύλευμα συμφωνικού, progressive με τα μελωδικά και άγρια φωνητικά προσθέτει μια επική διάσταση που σε μαγνητίζει.

   Ο Bob Katsionis (Firewind, Outloud, Serious Black) «βοηθά» μαγικά στα πλήκτρα σε όλα τα τραγούδια, εκτός των «Reincarnation» και «Remedy Of My Heart». Απόλαυσα το καταιγιστικό παίξιμο του Gus, την αγριότητα και τη μελωδικότητα που βγάζει στις κιθάρες, το βάρβαρο «χτύπημα» του Κώστα Μυλωνά στα ντραμς, τα νάζια του Nick στο μπάσο και φυσικά τη φωνή που «κεντάει» όλο το άλμπουμ, το Βασίλη Γεωργίου.

   Είναι πραγματικά κρίμα να μένουν εντός συνόρων τέτοιου είδους δουλειές. Τα παιδιά ανοίγουν τα φτερά τους με αυτή τη δουλειά και τους εύχομαι να τη μάθει όλο το σύμπαν!

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 

Fragments Of Creation

No more entries to show...

Items in this compilation

Chronology