Μια Ανάσα Δρόμος

Μια Ανάσα Δρόμος
Κυκλοφόρησε 2015
Format CD
Είδος
Ενημερώθηκε στις Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015
Είδος Ελληνικά
Εταιρία Puzzlemusik

Review

1. Θα Είμαι Εκεί
2. Η Γιορτή
3. (Αν δεν σ΄ αρέσει το) Κρασί
4. Ο Θίασος Κοιμάται
5. Χαμένη Γενιά
6. Μια Ανάσα Δρόμος
7. Θα Μάγευα Λουλούδια
8. Σπασμένο Γυαλί
9. Η Σελίδα Που Λείπει
10. Ο Χρόνος Μου Τελειώνει
11. Έκαψες το Μάρτη Σου
12. Τα Λέμε Κι Αύριο
 
 
   Πόσο πολύ μ’ αρέσουν οι τραγουδιστές που δεν μένουν στην ερμηνεία! Που προζάρουν, που παίζουν ρόλους παράλληλα, που ψελλίζουν, που ουρλιάζουν, που ειρωνεύονται, που δεν κλαίνε ούτε λυπούνται, έτσι για να κουοτάρω και το «Ο Θίασος Κοιμάται»… Εκεί πλέον αντιλαμβανόμαστε ότι ο τραγουδιστής δεν είναι απλά ένα μέσον για να περάσει το τραγούδι στ’ αυτιά μας… ΕΙΝΑΙ το τραγούδι! Είναι ο διάδρομος του μυαλού και του ονείρου…

   Η Μαρία Λατσίνου διαθέτει μία απίστευτα γλυκιά φωνή και την κατάλληλη προδιάθεση για να σπείρει τον πανικό. Ο Χρήστος Αλεξόπουλος έχει γράψει τα τραγούδια και έχει ενορχηστρώσει, μαζί της φυσικά. Οι μουσικοί που παίζουν είναι όλοι τους καρά-άψογοι και το μοτίβο των τραγουδιών είναι Τζαζέ, φλερτάρει με τη Μπόσα Νόβα και κάνει να, μια έτσι, βουτώντας από διάφορα υβρίδια και κύματα.

   Η άρθρωσή της είναι εξαιρετική, η χροιά της πετιμέζι αλλά και άγριο σουηδικό ξύλο, οι στίχοι είναι μοντέρνοι, ριμαρισμένοι και καυστικοί. «Πάω να πάρω τσιγάρα, θα το σκεφτώ αν θα γυρίσω». Θα έλεγε κανείς πως η Μαρία έχει στο καπέλο της λαγούς σαν κι αυτούς της μοναδικής Τάνιας Τσανακλίδου. Όχι, δεν συγκρίνω, απλά με συνεπήρε ο τρόπος που η Λατσίνου φεύγει από το τραγούδι και πάει στην πρόζα. Είναι ένας τρόπος μαγικός, είναι μια ανάσα… Δρόμος; Καλά, αυτό το θεωρώ δεδομένο.

   Είναι ευαίσθητο το περιεχόμενο του άλμπουμ αυτού. Είναι όμως και σκοτεινό, κατά διαστήματα. Είναι μπαρόκ, είναι όμως και κλειστοφοβικό. Η ηθοποιία στη μουσική. Η μεθοδολογία του θεατράλε στη μελωδία. Ξέρετε τι… το θεατράλε κάποιοι το μπερδεύουν με το "θεότρελε". Σε αυτή την περίπτωση έχουμε να κάνουμε με μια πολύ γλυκιά και θεότρελη υπέρβαση. Η Μαρία Λατσίνου μπαινοβγαίνει στο χωροχρονικό συνεχές και βολτάρει στα καμπαρέ της δεκαετίας του ’30, αλλά και στα Jazz Club της ShiTown της προηγούμενης δεκαετίας. Μελιάζει, αυθαδιάζει, σαρκάζει…

   Είναι μια σπουδαία δουλειά, όπως όλες οι δουλειές της εν λόγω δισκογραφικής. Είναι ένα άλμπουμ ζυμωμένο με πολλή έμπνευση, ακόμα περισσότερο ζήλο και τόνους μελωδίας. Η φωνή συναντά τα «τεχνητά» όργανα και δεν τους επιβάλλεται. Τα σκανδαλίζει. Κι εκείνα υποτάσσονται. Διαβάζω ότι το άλμπουμ θα παρουσιαστεί ζωντανά τις 28 Απριλίου. Θα είμαστε εκεί!
 
Κώστας Κούλης
 
 
 

Σχόλια - Συζήτηση

comments powered by Disqus

Μια Ανάσα Δρόμος

No more entries to show...

Items in this compilation

Chronology

Τελευταίες Καταχωρήσεις Καλλιτεχνών